دانشمندان دانشگاه «ابرتی» اسکاتلند موفق شدند با استفاده از سلولهای بنیادی قلب مینیاتوری به اندازه یک میلیمتر پرورش دهند.
این قلبهای مینیاتوری که برای مطالعات پزشکی درست شدهاند، از نظر فیزیولوژی جنس آن از نوع بافت قلب انسان است و در هر دقیقه ۳۰ بار میتپد.
به گفتهی پروفسور «نیکولای ژلف»- سرپرست تیم تحقیقاتی این دانشگاه، سلولهای قلب تپنده قبلاً ساخته شده بود؛ اما این اولین بار است که برای تحقیق در مورد یک بیماری غیر قابل معالجه استفاده میشود.
وی در این خصوص به خبرنگار بیبیسی گفت: «ما این قلبهای مینیاتوری را بیمار کردیم، کاری که قبلا کسی نکرده بود، به خصوص در مورد هیپرتروفی و بهعلاوه ما داروهای مختلف که از شروع هیپرتروفی قلب جلوگیری می کنند را روی این قلبهای مینیاتوری آزمایش کردیم.»
بیماری هیپرتروفی ریشه ارثی داشته یا در اثر یک بیماری مانند دیابت یا انجام فعالیتهای شدید جسمی ایجاد میشود. در اثر این بیماری عضلات قلب ضخیم و سفت میشود و پمپاژ خون دچار مشکل شده و در برخی مواقع باعث ایست قلبی میشود.
قلب مینیاتوری این امکان را به محققان میدهد که داروهای درمان سرطان را که احتمال میدهند برای درمان این بیماری موثر است، آزمایش کنند.
اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.