آخرین آمارها نشان میدهد، طی ۴۰ سال گذشته امید به زندگی در ایران ۲۲ سال افزایش یافته است.
بهگفتهی معاون وزارت بهداشت ایران، درحال حاضر میانگین طول عمر برای مردان به ۷۱.۵ سال و برای زنان به ۷۳ سال رسیده که دلیل این افزایش طول عمر ارائهی خدمات پزشکی، بهداشتی و درمانی، کاهش مرگومیر کودکان بین ۱ تا ۵ سال، کاهش مرگومیر مادران و پیشگیریهای عفونی بوده است.
در حالیکه میانگین طول عمر در بیشتر کشورها بالای ۸۰ سال است، این مقام مسئول امیدوار است با پژوهش در زمینهی بیماریهای مزمن و اقدامات هدفمند بهداشتی و کنترل بیماریهای غیرواگیر، بتوان این رقم را به ۸۰ سال رساند.
«رضا ملکزاده»با اعلام اینکه ۸۰ درصد از مردم دارای بیماریهای مزمن هستند، گفت: «اکنون بیشتر کشورها بر بیماریهای مزمن متمرکز شدهاند و در ارتباط با بیماریهای مزمن قلبی، عروقی و کلیوی باید به سراغ افراد سالمی رفت که بیماری در آنها به صورت نهفته وجود دارد و فرد از این بیماری بی خبر است.»
آمارها حاکیاز آن است که درحدود ۵۰ درصد از مرگومیرها در ایران بهعلت سکته، ۱۵ درصد ناشی ازسرطان و ۳ تا ۴ درصدبهعلت نارساییهای کلیه و کبد هستند.
نکتهی قابل تأمل اینکه ۳۵ درصد از سکتههای قلبی در تهران برای افراد زیر ۵۰ سال اتفاق میافتد و ۱۰ درصد از آنها نیز زیر ۴۰ سال سن دارند.
اپکتایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.