تحقیقات دانشمندان نشان میدهد که زمین، ۴.۵ میلیارسال پیش بوجود آمده است. این کشف احتمال وجود حیات در چهار میلیارد سال پیش را افزایش داده است.
دانشمندان در پی کشف کریستال «زیرکنیوم» در استرالیا، موفق به تخمین زمان دقیقتری از شکلگیری زمین شدهاند. بر این اساس، قارهها و دریاها بلافاصله پس از تشکیل پوستهی زمین یعنی حدود ۴ میلیارد سال پیش شکل گرفتهاند.
کریستالهای زیرکنیوم اغلب در بستر رودخانههای قدیمی یا کوهها یافت میشوند و حدود ۴.۵ میلیارد سال قبل تشکیل شدهاند. براساس این تحقیقات پوستهی زمین نیز در همان زمان از حالت ماگمایی به شکل فعلی درآمده است.
در واقع کشف زیرکنیوم در استرالیای غربی محققان را به جستجو برای کشف حیات در ۴۰۰ میلیون سال پیش و پشت سر گذاشتن نظریات گذشته تشویق کرده است.
«ویلیام پک» زمین شناس دانشگاه همیلتون نیویورک عقیده دارد که شاید محققان بتوانند از این پس شکلهایی از حیات و زندگی را در این دوره از زمان پیدا کنند، چرا که بهدلیل برخورد شهاب سنگها بجز زیرکونیوم هیچ سابقهای دیگری از زمین پیدا نشده است.
همچنین نتایج این کشف میتواند نظریه تکامل داروین را مبنی بر تکامل یک حیات در طول زمان طولانی زیر سؤال ببرد.
برطبق نظریهی تکامل داروین، حیات در زمین از شکلهای بسیار ابتدایی آغاز شده و ضمن سازگاری با محیط در طول زمان، ارتقاء و تکامل یافته است. داروین معتقد بود که گونههای پیچیدهتر حیات مانند انسانها محصول همین روند تکاملی هستند. بر اساس نظریهی داروین، تنها یک دوره حیات بر روی زمین میتوانسته وجود داشته باشد که آن نیز بهتدریج و درطول زمان تکامل یافته است.
اما در حال حاضر برخی از محققان همانند ویلیام پک با طی مسیر متفاوتی در تحقیقات خود، در حال بیان این نکته هستند که بیش از یک دورهی زندگی در زمین وجود داشته است و تنها پس از هر بار اصابت شهاب سنگها به زمین، آن حیاتها از بین رفته و دوباره پس از بهوجود آمدن بستری مناسب، دورهای جدید از حیات بهوجود آمده است.
اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.