Search
Asset 2

هشدار مالزی به چین درباره دور زدن تعرفه‌های آمریکا؛ چطور شرکت‌‌‏های چینی همیشه یک قدم جلوتر از آمریکا هستند؟

مالزی به شرکت‌های چینی هشدار داد از این کشور برای دور زدن تعرفه‌های آمریکا استفاده نکنند.
کارگران کارخانه‌ای در هاینان درحال ساخت ماژول‌های فتوولتائیک خورشیدی برای پنل‌های خورشیدی کوچک، استان جیانگ‌سو، چین، ۷ ژانویه ۲۰۲۲. (STR/AFP via Getty Images)

درحالی‌که کسب‌وکارهای سراسر جهان خود را برای تعرفه‌های جدید آمریکا در دولت آتی آماده می‌کنند، مالزی به شرکت‌های چینی گفته که برای دور زدن تعرفه‌ها از این کشور استفاده نکنند.

لیو چین تانگ، معاون وزیر بازرگانی مالزی، در نشستی در ۲ نوامبر گفت: «در یک سال گذشته یا بیشتر… به بسیاری از کسب‌و‌کارهای چینی توصیه کرده‌ام که اگر صرفاً قصد دارند از مالزی برای بازنشانی محصولات خود استفاده کنند تا تعرفه‌های آمریکا را دور بزنند، در این کشور سرمایه‌گذاری نکنند.»

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، مجموعه تعرفه‌های جدیدی را که ممکن است از روز نخست دولت او به اجرا دربیایند، مد نظر قرار داده که سنگین‌ترین آن‌ها به محصولات چینی مربوط می‌شود. ترامپ در جریان کارزار انتخاباتی خود گفته بود که برای واردات کالاهای چینی تا ۶۰ درصد تعرفه لحاظ می‌کند. او چندی پیش از وضع تعرفه ۱۰ درصدی برای چین به دلیل نقش این کشور در بحران فنتانیل و مهاجرت غیرقانونی خبر داد. ترامپ همچنین نسبت به اعمال تعرفه ۲۵ درصدی بر واردات مکزیک و کانادا به دلیل ناکامی این کشورها در مدیریت مرزهای خود هشدار داد که باعث شد سران این کشورها بلافاصله با او تماس بگیرند و مذاکره کنند.

ترامپ در چهار سال نخست ریاست‌جمهوری خود، تعرفه‌های مختلفی بر واردات چین وضع کرد که بسیاری از آن‌ها به دلیل نقض قوانین تجاری از جانب رژیم چین در دولت بایدن پابرجا ماندند یا تمدید شدند.

این تعرفه‌ها کشورهایی را نیز که به‌عنوان واسطه شرکت‌های چینی عمل می‌کنند، تحت تأثیر قرار می‌دهند. آخرین تحریم‌ها در ۲۹ نوامبر مالزی را تحت‌الشعاع قرار دادند.

نسخه جدید قانونی که در ماه اکتبر به تصویب رسید، باعث وضع تعرفه‌های ۲۱.۳۱ تا ۲۷۱.۲ درصدی برای پنل‌های خورشیدی کامبوج، مالزی، تایلند و ویتنام شد؛ پنل‌هایی که بسیاری از آن‌ها به دست شرکت‌های چینی تولید می‌شوند. گروه‌های تجاری شرکت‌های چینی را متهم کرده‌اند که از کشورهای جنوب شرقی آسیا برای دور زدن تعرفه‌ها استفاده می‌کنند و به سرازیر کردن محصولات ارزان‌قیمت خود در بازار آمریکا ادامه می‌دهند.

براساس تحقیقات بازار اس‌پی‌وی، چین و مراکز صادراتی نزدیک به این کشور، تولید ۸۰ درصد از محموله‌های خورشیدی جهان را برعهده دارند.

شرکت‌های خورشیدی چینی در جنوب شرقی آسیا در کشورهایی مانند لائوس و اندونزی که مشمول تعرفه‌های تجاری آمریکا نیستند، شروع به فعالیت کرده‌اند.

در عین‌حال، شرکت‌های چینی درحال کاهش تولیدات خود در کشورهای مشمول تعرفه هستند.

ویلیام ای. راینش، از مقامات تجاری سابق دولت کلینتون و مشاور ارشد مرکز مطالعات راهبردی و بین‌المللی، گفت: «همه چیز شبیه بازی موش و گربه شده است.»

«آن‌قدرها هم سخت نیست. وارد بازی می‌شوید و از نو بازی می‌کنید. طراحی قوانین به‌نحوی بوده که آمریکا معمولاً یک گام عقب‌تر است.»

مالزی همچنین شاهد سرمایه‌گذاری چین در دیگر صنایع از جمله مونتاژ نیمه‌رساناها بوده است؛ صنعتی که این کشور ۱۳ درصد از بازار جهانی آن را در اختیار خود دارد.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی