علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی با انتقاد از کشورهای منطقه، عادیسازی روابط این کشورها با اسرائیل را قمار روی اسب بازنده خواند.
علی خامنهای امروز در جمع سفرای کشورهای اسلامی عادیسازی روابط با اسرائیل را «قمار» خواند و گفت که این دولتها «ضرر خواهند کرد.»
او در ادامه مدعی شد: دولتهایی که عادیسازی روابط با اسرائیل را سرمشق و شیوهٔ کار خود قرار میدهند «باخت منتظر اینها است؛ به قول اروپاییها دارند روی اسب بازنده شرطبندی میکنند.»
به تازگی گمانهزنیها در رابطه با پیشرفت مذاکرات عادیسازی روابط میان عربستان و اسرائیل افزایش یافته است و ایالات متحده مدتهاست برای جلب توافق عربستان و اسرائیل جهت عقد یک پیمان عادیسازی روابط تلاش میکند.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل نیز به تازگی احتمال به رسمیت شناخته شدن کشورش از سوی عربستان را مطرح کرد و اظهار داشت: «ما شاهد چرخشی تاریخی هستیم.»
اکنون رهبر جمهوری اسلامی به این تحولات واکنش نشان داد و عنوان کرد: «امروز وضع اسرائیل وضعی نیست که مشوّق نزدیکی به او باشد؛ نباید این اشتباه را بکنند. رژیم اسرائیل رفتنی است.»
او البته در ادامه «نهضت جوانان فلسطینی و نهضت ضد ظلم فلسطین» را سرزندهتر، بانشاطتر و آمادهتر از همیشه دانست و گفت: «این نهضت به نتیجه خواهد رسید.»
در حالی علی خامنهای «نهضت» علیه اسرائیل را به «جوانان فلسطینی» نسبت میدهد که به تازگی عنوان شده که جمهوری اسلامی دهها گروه شبهنظامی در اطراف اسرائیل تشکیل داده است.
«بنیاد دفاع از دموکراسیها» در اواخر تیرماه با انتشار گزارشی اعلام کرد که ۱۹ گروه شبهنظامی وابسته به حکومت ایران در «اطراف مرزهای اسرائیل» فعالیت دارند.
در این گزارش با اشاره به نام این گروههای شبهنظامی عنوان شده است که این گروهها در حال حاضر فعال بوده و توانایی نظامی برای حمله به اسرائیل را دارند. همچنین تأکید شده که این گروههای شبهنظامی یا به وضوح تأیید کردهاند که از سوی حکومت ایران حمایت میشوند یا با گروههای مسلح دیگری که توسط جمهوری اسلامی حمایت میشوند، ارتباط نزدیکی دارند.
روز یکشنبه گذشته نیز ابراهیم رئیسی حرکت در مسیر عادیسازی روابط با اسرائیل را «شاخص حرکت در مسیر ارتجاعی و قهقرایی برای هر دولت و هر مسئولی در کشورهای اسلامی» دانست.
بسیاری از مقامهای جمهوری اسلامی عادیسازی روابط کشورهای منطقه با اسرائیل را به نوعی خط قرمز تلقی میکنند و خواهان ممانعت از این اقدام به هر روش ممکن هستند.
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس جمهوری اسلامی دی ماه سال گذشته طی یک سخنرانی در جمع برخی از مقامات حکومتی و تعدادی از رهبران گروههای شبهنظامی تحت حمایت جمهوری اسلامی گفت عادیسازی روابط «توطئه جدید دشمن صهیونیستی» است و گفت: «این روزها اسرائیل قصد دارد با کشورهای اسلامی روابط خود را عادیسازی کند که امتهای اسلامی باید به این توجه کنند و با کمک همه امت اسلامی باید آنقدر هزینههای عادیسازی روابط با اسرائیل را بالا ببریم که کسی جرات چنین کاری را نداشته باشد.»
اسرائیل در سال ۲۰۲۰ و به دنبال مذاکرات مقامات دولت ترامپ با تعدادی از کشورهای عربی، توافقنامه عادیسازی رابطه را با امارات متحده عربی، بحرین، مراکش و سودان را به امضا رساند و این موافقتنامه پیمان ابراهیم نامگذاری شده. مذاکره اسرائیل برای عادیسازی روابط با برخی دیگر از کشورهای منطقه مانند عمان و عربستان سعودی همچنان ادامه دارد.