در دومین شب از ناآرامیها در جزیرهی «مانوس» واقع در پاپائو گینهی نو، یک نفر کشته و ۷۷ نفر دیگر زخمی شدند.
«ایان رینتول»، از ائتلاف عمل برای پناهجویان، در مصاحبه با شبکهی خبری استرالیا به نقل از بازداشتشدگان گفته است: «پلیس پاپائو گینهی نو و افراد محلی شب گذشته به شکلی سازمان یافته و وحشیانه به پناهجویان حمله کردهاند.»
این درحالیست که به گفته «اسکات موریسون»، وزیر مهاجرت استرالیا، درگیری و تیراندازی از سوی نیروهای امنیتی درپی اقدام به فرار چند تن از بازداشت شدگان از اردوگاه پناهندگان رخ داده و پلیس پاپائو گینه نو وارد بازداشتگاه نشده است.
وی با فاجعه قلمداد کردن مرگ این پناهجو گفته است، مشخص نیست خارج از اردوگاه پناهجویان چه گذشته ولی درمورد مرگ این پناهجو تحقیق خواهد شد.
به گزارش بی بی سی، ظاهرا فرار روز یکشنبه پناهجویان بهدنبال اطلاع یافتن از خبر عدم انتقال آنها به استرالیا صورت گرفته است.
وضعیت نامناسب جزیره «مانوس» در پاپائو گینه نو، که یکی از مراکز استرالیا خارج از خاک این کشور برای اسکان پناهجویان است، این روزها با انتقادهای شدیدی از طرف سازمانهای حقوق بشر و نهادهای وابسته به سازمان ملل متحد مواجه شده است.
دولت استرالیا در سال گذشتهی میلادی برای مقابله با سیل مهاجرتهای غیرقانونی به این کشور، اعلام کرد که پناهجویانی که با قایق و بهصورت قاچاق به این کشور سفر کنند را مستقیما به اردوگاه پناهندگان در گینهی نو میفرستد. جایی که شرایط و امکانات زندگی برای پناهجویان به گونهایست که موجب اعتراض فعالان حقوق بشر شده است.
به گفتهی نهادهای حقوق بشر، ابهام و کندی روند بررسی پروندههای مهاجرت، جمعیت زیاد، گرمای هوا و شرایط سخت زندگی در اردوگاه، بهخصوص برای کودکان و زنان، از جملهی مشکلات پناهجویان در این اردوگاه است.
«پروفسور جیلیان تریگز»، رئیس کمیسیون حقوق بشر در مصاحبه با روزنامهی «هرالد سیدنی» ضمن تاکید بر انجام تحقیات درباره این حادثه، گفته است: «تعهد اصلی استرالیا این است که از پناهجویان حمایت کند و ما نمیتوانیم با فرستادن آنها به کشور سوم، در این نمونه به پاپائو گینه نو، از خودمان سلب مسئولیت کنیم. کاملا مشخص است که این مسئولیت عملی نشده است.»
آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد در گزارشی که ۵ آذرماه سال جاری منتشر شد، شرایط زندگی پناهجویان را تحت بازداشت اجباری و به صورت غیرانسانی و توأم با ناامنی توصیف کرد.
در حالیکه آژانس پناهندگان به معدود تغییرات مثبت صورت گرفته از ماه ژوئن ۲۰۱۳ اشاره میکند، تحقیقات اخیر نشانگر آن است که ادارهی مهاجرت استرالیا، هیچگونه روند عادلانه، مؤثر و بههنگامی را جهت بررسی پروندههای پناهندگان در پیش نگرفته است. با این حال وزیر مهاجرت استرالیا همچنان بر مواضع فعلی کشور متبوعش در زمینهی برخورد با مهاجران تأکید میکند.
اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.