بر طبق برآورد یک موسسهی اعتبارسنجی بینالمللی، چشمانداز اقتصادی ایران در آیندهی نزدیک از وضعیت منفی به حالت با ثبات تغییر میکند.
کاهش نسبی مخاطرات سیاسی علیه ایران در پی توافق اتمی ژنو میان ایران و کشورهای ۵+۱ و لغو موقتی بعضی از تحریمهای بینالمللی، از جمله عوامل این ارزیابی مثبت است.
این موسسه میگوید که ارزش ریال در برابر ارزهای بین المللی از سیر نزولی خارج شده است. نرخ تورم ۳۰ درصدی ایران نیز رو به کاهش است و احتمالا تا ۲ سال دیگر به حدود ۲۰ درصد خواهد رسید.
«کاپیتال اینتلیجنس» که یکی از موسسات اعتبارسنجی عمدهی بینالمللی است، چشمانداز مالی و اقتصادی کشورها را ارزیابی میکند.
بر اساس این برآورد، بدهیهای دولت ایران اندک و داراییهای خارجیاش قابل ملاحظه است؛ اما تحریمهای بینالمللی، دسترسی ایران به سرمایههایش در خارج را بهطور جدی محدود کرده است.
با این حال برخی کارشناسان با این نظر موافق نیستند. به گزارش بیبیسی و به نقل از «کامران دادخواه» استاد اقتصاد در دانشگاه نورت ایسترن بوستون، «اقتصادی که پیشبینی میکنند در دو سه سال آینده ۲۰ درصد تورم خواهد داشت، کلمهی متعادل و باثبات بهکار بردن دربارهاش، کار درستی نخواهد بود.»
سال گذشته نرخ تورم در ایران از مرز ۴۰ درصد گذشت.
اپکتایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.
1 دیدگاه دربارهٔ «چشمانداز اقتصاد باثبات برای ایران»
نظریه این موسسه بین المللی مبتنی بر داده های دولتی است صرفنظر ازامارهای غلط وچندگانه اقتصادی گهگاه امارهایی منتشرمیشود که بیش از حد خوشبینانه است تعدادبیکاران نتیجه گیریهای جهت دار از فعالیتهای بازار هیچکدام واقعیات جامعه را منعکس نمیکند…وقتی بانک مرکزی کسری بودجه را بافروش ارز دربازار ازاد میخاهد جبران کند…یا مبالغ میلیاردی بدهکاران باز پرداخت نشده حتا پس از چندسال وقتی سیر صعودی قیمتها بادرامد خانوارقابل مقایسه نباشد…وقتی بخش خصوصی دست وپایش بسته وتوان ایستادگیدربرابر رانتخواران ندارد چگونه باید دل خوش کرد به اینده ای روشن؟