رئیس سازمان غذا و دارو از معرفی دو برند لبنی متخلف به قوهی قضائیه طی روزهای آینده خبر داد. نام این دو برند اعلام نشده است و فقط متخلفان به دستگاه قضایی معرفی خواهند شد.
«رسول دیناروند» در گفتوگو با خبرگزاری فارس گفت که از ۴ ماه پیش طبق گزارش مردمی و پساز بررسیهای آزمایشگاهی مشخص شد که دو برند از روغن پالم در محصولات لبنی خود استفاده میکنند.
به گفتهی وی در صورت وجود روغن پالم در محصولات لبنی، محصول تولید شده جمعآوری و جلوی تولید گرفته و در برخی موارد پروانه آن محصول لغو میشود.
همچنین وی اظهار کرد که آلودگی در شیر و کره نسبت به خامه و پنیر بسیار کمتر است.
با وجود مصرف بیش از حد مجاز روغن پالم در محصولات لبنی اما مسئولان صنایع لبنی ضمن دفاع از استفاده از روغن پالم در این محصولات، میزان استفاده از آن را طبق استانداردهای جهانی اعلام کردهاند.
اخیراً موضوع استفاده از روغن پالم پس از اشاره وزیر بهداشت ایران در این زمینه به به یکی از موضوعات مهم سلامت در رسانهها تبدیل شد.
پیشاز این رئیس سازمان استاندارد تهران، استفاده از روغن پالم در محصولات لبنی را غیر مجاز و ممنوع اعلام کرده بود.
روغن پالم بهدلیل داشتن اسیدهای چرب عامل بسیاری از بیماریها، از جمله بیماریهای قلبی و عروقی است؛ همچنین این نوع روغن سرطانزا خوانده میشود.
روغن پالم یا همان روغن نخل که بیشاز ۵۰ درصد واردات روغن کشور را تشکیل میدهد، اغلب به دلیل قیمت ارزان و سودآوری بالا، از کشور مالزی خریداری میشود.
این روغن نه تنها در محصولات لبنی بلکه در سایر محصولات دیگر چون مواد شوینده مثل صابون و شامپو، بسیاری از خوردنیهای آماده، بستنی و شکلات و بیسکویت، خمیر دندان و روغن نباتی نیز استفاده میشود. این نوع روغن بیشتر از هر روغن خوراکی دیگر در جهان تولید و مبادله میشود.
اپکتایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.