Search
Asset 2

افزایش آگهی‌‏های جعلی جمع‎آوری کمک ازسوی فیس‌‏بوک و CNN

تصویری که در سایت Snops.com ، یکی‌‏از این نوع اخبار را نشان می‌‏دهد.

خبر کذب: «والدینی که از‌‏عهده‌‏ی مخارج عمل جراحی نوزاد خود بر‌‏نمی‎آیند»

تصویری که در سایت Snops.com ، یکی‌‏از این نوع اخبار را نشان می‌‏دهد.

پیام ویروسی فیس‎بوک که ‌‏با تصویری از نوزادی بیمار همراه است، ادعا می‎کند که «والدین کودک از‎عهده‌ی مخارج عمل جراحی او » بر‎نمی‎آیند؛ بنابراین با به‎اشتراک‎گذاری، «پسندیدن» و یا اعلام نظر در خبر، فیس‎بوک و CNN ، نیمی از هزینه‎ی عمل او را پرداخت می‎کنند. خبری دیگر می‌‏گوید، کودک در تصادف رانندگی بوده است.

یک نمونه از این نوع اخبار، صورت نوزادی را نشان می‎دهد که به‎شدت از شکل افتاده است و می‎گوید: «این کودک دچار تصادف وحشتناک رانندگی شده و والدین او نمی‎توانند هزینه‎ی عمل جراحی او را پرداخت کنند و فیس‎بوک و CNN مایلند تا نیمی‌‏از هزینه‌‏های عمل او را بپردازند؛ فیس‌‏بوک برای هر like، اشتراک‌‏گذاری و گذاشتن نظر، کمک مالی خواهد کرد.»

به‎گزارش WMCTV، در‌‏‌‏‌‏‌‏‌‏‌‏واقع این کودک مبتلا به بیماری آنانسفالی (آنانسفالی یک اختلال مغزی است که به دلیل نقص در کانال عصبی پدید می‌‏آید  و به‌‏دلیل عدم بسته شدن در انتهای کانال عصبی پدید می‌‏آید و در بین سن ۲۳ و ۲۶ روز بارداری ایجاد می‌‏شود و قسمتی اعظم مغز و جمجمه  در آن تشکیل نشده است) بود که یک بیماری مادرزادی خطرناک است. این کودکِ اهل تِنِسی ، چندین سال پیش فوت کرده است.

یک خبر کذب دیگر، تصویر کودکی را که به دوربین نگاه می‌‏کند، نشان می‌‏دهد. در تصویر این کودک آمده: «لطفاً این خبر را نادیده نگیرید! والدین این کودک از عهده‌‏ی هزینه‌‏ی عمل جراحی او بر‌‏نمی‌‏آیند. فیس‌‏بوک و CNN به‎ازای هر like، یک دلار، گذاشتن نظر، ۱۰ دلار و اشتراک‌‏گذاری ۱۰۰ دلار، نیمی‌‏از هزینه‌‏های عمل او را پرداخت می‌‏کنند.»

هر‌‏دوی این تصاویر، از منبع اصلی آن دزدیده و بدون اجازه از آن استفاده شده است.

این نوع کلاه‌‏برداری، سال‌‏هاست که در‌‏جریان است و برای افزایش تعداد بازدید‌‏کنندگان و محبوبیت صفحه‌‏ی خاصی در فیس‌‏بوک طراحی شده‌‏اند.

یکی‌‏از کارشناسانِ این نوع کلاه‌‏برداری‌‏های اینترنتی می‌‏گوید: «ظاهراً تصویر این کودک در سال ۲۰۱۲، از خبر وبلاگی که به عمل جراحی او پرداخته، دزدیده شده است. نویسنده‌‏ی وبلاگ، تصویر این کودک و دیگر اطلاعات مربوط به او را از مادر کودک گرفته و منتشر کرده است. نه نویسنده و نه والدین کودک هرگز تصور نمی‌‏کردند که تصویر کودک، بعدها برای چنین کلاه‌‏برداری شرم‎آوری استفاده شود.

وب‌‏سایت WafflesatNoon، که به بر‌‏ملا کردن چنین کلاه‌‏برداری‌‏هایی می‌‏پردازد، متوجه شده است: «هر‌‏چه مقدار like، نظر و اشتراک‌‏گذاری آن صفحه بیشتر باشد، محبوبیت آن در فیس‌‏بوک بیشتر خواهد شد. مدیر بی‌‏وجدان چنین صفحه‌‏هایی، علاوه‌‏بر این‌‏که چنین محتوایی را در صفحه‌‏ی خود می‌‏آورد، تلاش می‌‏کند از‌‏طریق راه ساده‌‏ای مثل گذاشتن  تصاویر کودکان بیمار و در‌‏خواست like و اشتراک‌‏گذاری، با این مضمون که این کار به‌‏نحوی به کودک کمک خواهد کرد، محبوبیت صفحه‌‏ی خود را افزایش دهد. در بیشتر موارد، کودکانی که تصاویر آن‌‏ها گذاشته شده، بعدها از بیمارستان مرخص می‌‏شوند و در برخی موارد فوت می‌‏کنند.»

بهترین کار در مواجهه با این‌‏گونه اخباری که از صحت آن مطمئن نیستید، نادیده گرفتن و گزارش آن‌‏ها به‌‏عنوان اسپم به فیس‌‏بوک است. در‌‏صورتی‎که آن‎ها را به‌‏اشتراک گذاشته‎اید، توصیه می‌‏شود، آن‌‏ها را پاک کنید.

اپک‌‏تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر می‌‏شود.

اخبار بیشتر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی