Search
Asset 2

همزمان با افزایش مازوت‌ سوزی نیروگاه‌ها؛ بی‌برقی به صنایع بزرگ ایران رسید

همزمان با افزایش مازوت‌سوزی نیروگاه‌ها؛ بی‌برقی به صنایع بزرگ ایران رسید
نیروگاه حرارتی شازند اراک (Mohsan Dabiri-e Vaziri/Wikimedia)

رسانه‌های داخلی ایران گزارش داده‌اند که از صبح روز پنج‌شنبه، مناطقی از تهران با قطعی‌های گسترده برق مواجه شده‌اند و مازوت‌سوزی در نیروگاه‌ها نیز افزایش یافته است.

شرکت نیروی برق ایران نیز با قطع کردن برق صنایع داخلی کشور، به دنبال کاهش ۵۰ درصدی مصرف صنایع هستند.

آفتاب‌نیوز با اشاره به بی‌تاثیری دستور دولت پزشکیان برای توقف مازوت‌سوزی در تعدادی از نیروگاه‌ها گزارش داده است که در روزهای اخیر هوای شهرهای بزرگ ایران به شدت آلوده شده و نفس کشیدن برای شهروندان سخت شده است. نیروگاه‌ها بعد از مدتی مازوت‌سوزی را از سر گرفته‌اند، اما مشکل بی‌برقی حل نشده است.

مسعود پزشکیان در آبان ماه اعلام کرد که دستور توقف مازوت‌سوزی سه نیروگاه را برای کاهش آلودگی هوا داده است و برای تامین انرژی موردنیاز این نیروگاه‌ها، شبکه برق سراسری ایران برای ساعاتی از شبانه‌روز قطع خواهد شد.

در همان زمان برخی رسانه‌ها با انتقاد از او گفتند که مشکل قطعی برق امسال به خالی بودن ۶۰ درصدی ذخایر گازوئیل در ایران مربوط است، نه مازوت‌سوزی.

براساس دستور جدید شرکت نیروی برق ایران، از این پس صنایع با مصرف بیش از دو مگاوات دست‌کم سه روز و صنایع با مصرف کمتر از یک مگاوات به مدت دست‌کم دو روز برق نخواهند داشت و برق بسیاری از معابر عمومی و پارک‌ها نیز قطع خواهد شد.

این متولی برق کشور از شرکت‌های توزیع برق زیرمجموعه خود خواسته است که قطع برق شبانه‌روزی صنایع با مصرف بالای ۲ مگاوات را در فصل زمستان امسال طوری مدیریت کنند که مصرف برق این صنایع به ۵۰ درصد کاهش یابد و مصرف برق صنایع زیر ۲ مگاوات نیز ۳۵ درصد کمتر شود.

همزمان رسانه‌های داخلی ایران از «کمیاب» شدن گازوئیل در ۳۲ نیروگاه ایران خبر داده‌اند و کارخانجات بزرگ شامل فولاد، سیمان و شهرک‌های صنعتی اعلام کرده‌اند که برق این نهادهای اقتصادی نیز قطع خواهد شد.

مشکل، سوءمدیریت است نه ناترازی انرژی

محمدرضا مدیری، مدیرعامل پتروشیمی زنجان در گفتگو با تجارت‌نیوز با بیان اینکه «ایران، دومین دارنده ذخایر گاز متان است و چهارمین ذخایر بزرگ نفت دنیا را دارد،» افزود: «اگر میزان ذخایر گاز و نفت ایران را با هم جمع ‌کنیم، رتبه اول را در این منابع در دنیا داریم.» با این وجود، ایران در وضعیت ناترازی انرژی قرار دارد.

نوید فهیم‌زاده، کارشناس انرژی در گفتگو با رکنا اظهار داشت که مشکل قطعی‌های برق و کاهش ذخایر گازوئیل به دلیل ناترازی انرژی یا افزایش جمعیت نیست، بلکه سوءمدیریت و عدم هماهنگی در تامین سوخت و مدیریت مصرف باعث وضعیت کنونی شده است.

به گفته او «در شرایط کنونی، اگر مدیریت صحیح و هماهنگی بیشتری وجود داشت، می‌شد از این بحران جلوگیری کرد. مشکلات انرژی کشور بیشتر ناشی از مدیریت ناکارآمد است تا کمبود منابع و بهتر است به نوع مدیریت بخش انرژی کشور توجه دقیق داشته باشید.»

در آخرین روزهای آبان ماه، عباس کاظمی، مدیرعامل سابق شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی درباره فساد در بخش نفت و گاز ایران گفت که در یک مورد پالایشگاه آبادان بجای تامین سوخت گازوئیلی نیروگاه‌ها، بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیون لیتر گازوئیل برای ذخیره سازی زمستان را در بورس عرضه کرد، به همین دلیل نیروگاه‌ها با کاهش شدید گازوئیل روبرو شدند.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی