«عبدالله گل» رئیسجمهور ترکیه، روز شنبه با انتشار یک ویدئو در یوتیوب، ممنوعیت استفاده از این شبکه را بیاعتبار کرد.
یوتیوب در ترکیه، از روز پنجشنبه ۷ فروردین، به دلیل افشای مکالمات محرمانهی وزیر خارجهی این کشور و چند مقام بلندپایهی دیگر در این شبکه مسدود شده بود. گفته میشود این مقامات در جلسهای محرمانه دربارهی اجرای طرحی که حملهی نظامی علیه سوریه را میسر میسازد، در حال گفتوگو بودند.
اما پس از گذشت دو روز، رئیسجمهور ترکیه، با ویدئویی که در یوتیوب منتشر کرد، ضمن نقض ممنوعیت این شبکه اعلام کرد که افرادی که در این افشاگری سیاسی دست داشتهاند باید دستگیر و مجازات شوند.
عبدالله گل، چندی پیش نیز ممنوعیت دسترسی به توییتر را با ارسال یک توییت روی اکانت خود نقض کرده بود. گل، در متن این توییت که حاوی انتقاد از اقدام «رجب طیب اردوغان»، نخستوزیر ترکیه مبنی بر مسدود کردن این شبکه بود، گفت که این ممنوعیت نمیتواند مدت زیادی دوام بیاورد.
گفته میشود، ممنوعیت این شبکه هم در پی انتشار فایل صوتی مکالمهی میان اردوغان و پسرش، صورت گرفته بود که در آن از انتقال مقدار قابل توجهی پول صحبت شده بود.
بهدنبال این واکنش، دادگاهی در آنکارا روز چهارشنبه گذشته، با صدور حکمی ممنوعیت دسترسی به توییتر را غیرقانونی اعلام کرد. طبق این حکم مقامات ترکیه، ۳۰ روز برای اجرای این دستور و برقراری مجدد دسترسی به این شبکه اجتماعی فرصت خواهند داشت.
نخست وزیر ترکیه که در ماههای اخیر با چالشهای گسترده و اتهام فساد مالی روبهرو بوده است، در توجیه اقدامات خود راجع به فیلترینگ گفته بود که شبکههای اجتماعی انتشار مکالماتی که از طریق شنود به دست آمدهاند و از لحاظ سیاسی آسیبرسان بودهاند را تسهیل کردهاند.
ماجرای این افشاگریها در فضای مجازی و فیلترینگ، با توجه به انتخابات محلی ترکیه که روز گذشته برگزار شد، برای اردوغان و احزاب مخالفان دولت وی بسیار حائز اهمیت است. انتخاباتی که بهعنوان آزمون میزان محبوبیت دولت ترکیه میان مردم و تعیین جهتگیری سیاسی آینده این کشور محسوب میشود.
اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.