Search
Asset 2

انتشار سند دریافت رشوه جو بایدن و پسرش از سوی کنگره آمریکا 

فرزند رئیس جمهور ایالات متحده قصد داشته است که از نفوذ و ارتباطات پدرش جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده برای تهدید یک تاجر چینی استفاده کند.
جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده، به همراه پسرش هانتر بایدن، در ۴ فوریه ۲۰۲۳روارد پایگاه گارد ملی هوایی هنکاک فیلد در سیراکوز، نیویورک می شود. (ANDREW CABALLERO-REYNOLDS/AFP via Getty Images)

کنگره ایالات متحده روز گذشته سندی را منتشر کرد که بر اساس آن یک منبع محرمانه در سال ۲۰۲۰ در مورد دریافت رشوه توسط جو بایدن رئیس جمهور آمریکا و فرزندش هانتر بایدن اطلاعاتی در اختیار افبی‌ای قرار داده است. 

این منبع محرمانه مدعی شده است که جو بایدن و پسرش در قبال فشار به اوکراین برای برکناری یک دادستان که در حال تحقیق از شرکت اوکراینی بوریسما بود، رشوه دریافت کرده‌اند. در آن زمان هانتر بایدن در این شرکت اوکراینی مشغول به کار بوده است. 

این منبع گفته است که در سال ۲۰۱۵ یا ۲۰۱۶ با فردی به نام اولکساندر اوستاپنکو به دفتر بوریسما در اوکراین رفته و در آن زمان وادیم پوجارسکی، مدیر ارشد مالی بوریسما، به این منبع گفته که این شرکت آقای هانتر بایدن را استخدام کرده است تا «از طریق پدرش شرکت را از انواع مشکلات محافظت کند.» 

شرکت بوریسما با این منبع که نامش افشا نشده تماس گرفته تا برای خرید یک شرکت آمریکایی و ادغام با شرکت اوکراینی از او کمک بگیرد، به این امید که بتواند در بورس ایالات متحده قرار بگیرد. 

پس از اینکه اعلام شد که ویکتور شوکین، دادستان کل اوکراین در سال ۲۰۱۶ در حال تحقیق از شرکت بورسیما است این منبع به میکولا زلوچفسکی، مالک بوریسما گفت که این افشاگری بر عرضه اولیه احتمالی شرکت در بورس تأثیر منفی خواهد داشت. بر اساس این سند، آقای زلوچفسکی پاسخ داد که آقای هانتر بایدن «از طریق پدرش به همه این مسائل رسیدگی خواهد کرد». 

آقای زلوچفسکی همچنین گفته است که ۵ میلیون دلار به یکی از بایدن‌ها و ۵ میلیون دلار به بایدن دیگر پرداخت شده است. 

بر اساس این سند، منبع پاسخ داد که این پرداخت‌ها به بایدن‌ها مسائل را پیچیده می‌کند و آنها تجربه‌ای در زمینه نفت و گاز ندارند.  

آقای زلوچفسکی نیز گفت که علی‌رغم نظر منفی او نسبت به هوش آقای هانتر بایدن، مجبور است او را در هیئت مدیره نگه دارد تا «همه چیز درست شود.» او همچنین گفت که هر دو بایدن به او گفته‌اند که هانتر بایدن باید در هیئت مدیره باقی بماند. 

تقریباً در همان زمان، آقای جو بایدن، معاون رئیس جمهور وقت ایالات متحده، به مقامات اوکراینی فشار می‌آورد تا آقای شوکین را برکنار کنند. 

جو بایدن در یک رویداد عمومی با اشاره به ضمانت وام یک میلیارد دلاری تهدید کرد که این وام پرداخت نمی‌شود و گفت: «ما شش ساعت دیگر می‌رویم. اگر دادستان اخراج نشود، پول را دریافت نمی‌کنید.»  

آقای شوکین دادستان سابق اوکراین گفته است که در زمان برکناری او به این تهدید اشاره شده است. او با ادای سوگند گفت که پترو پروشنکو، رئیس‌جمهور وقت اوکراین از او خواسته است که به دلیل «فشارهای دولت آمریکا، به‌ویژه جو بایدن» استعفا دهد. 

منبع اف‌بی‌آی به این نهاد گفته بود که از گفت‌وگوها این‌گونه استنباط کرده که پرداخت‌هایی که به بایدنها انجام شده بود احتمالاً برای برخورد با آقای شوکین دادستان اوکراین بوده است. 

 این سند خلاصه‌ای از مکالمات بین اف‌بی‌آی و منبع یاد شده در تاریخ ۳۰ ژوئیه ۲۰۲۰ بود. سناتور چاک گراسلی، عضو سنای آمریکا و جیمز کامر عضو مجلس نمایندگان آمریکا نسخه‌ای از این سند را از اف‌بی‌آی دریافت و پس از ویرایش منتشر کردند. 

اف‌بی‌آی ابتدا از تحویل سند خودداری کرد، اما در نهایت پس از اینکه مجلس تصمیم گرفت تا کریستوفر رای، رئیس اف‌بی‌آی را احضار و مورد سؤال قرار دهد، این سند به کنگره تحویل شد. 

پیش‌تر یک سخنگوی اف‌بیآی به اپک تایمز گفته بود که «طی تعاملات اف‌بی‌آی با کنگره، تلاش کردیم تا به وظیفه خود برای حفاظت از امنیت فیزیکی منابع انسانی محرمانه و صحت تحقیقات حساس پایبند باشیم و به طور مکرر در نامه‌ها و جلسات به کنگره توضیح داده‌ایم که بسیار مهم است که منبع این اطلاعات را محرمانه نگه داشت 

به گفته این سخنگوی اف‌بی‌آی، انتشار این سند «به طور غیرضروری امنیت یک منبع محرمانه را به خطر می‌اندازد 

سناتور چاک گراسلی در همین رابطه گفت: «به لطف افشاگران، اکنون جهان می‌تواند ببیند که افبی‌آی سعی داشت چه چیزی را پنهان کند. این اتهامات جدی از سوی منبع مورد اطمینان اف‌بی‌آی وارد شده و این سازمان برای تحقیق در این مورد چه کرد؟» 

در ادامه این سندی که منتشر شده آمده است: منبع اف‌بی‌آی پس از اولین گفتگو با آقای زلوچفسکی مجدداً با او تماس گرفت و در این تماس آقای زلوچفسکی با استفاده از زبان عامیانه روسی که به معنای مجبورشدن یا اجبار است، مدعی شده است که او را مجبور کرده‌اند تا به بایدن‌ها پول بدهد. 

  آقای زلوچفسکی گفت که پیام‌ها و فایل‌های ضبط شده‌ای برای اثبات اظهارات خود در اختیار دارد. منبع افبیآی به او توصیه کرد مطمئن شود که مدارک محافظت می‌شود. آقای زلوچفسکی گفت که چون تحقیقات به پایان رسیده است، فکر می‌کند کسی از پرداخت‌ها مطلع نخواهد شد. او همچنین به این فکر کرد که آیا از نظر قانونی تفاوتی ایجاد می‌کند که او داوطلبانه این پرداخت‌ها را انجام داده یا مجبور به پرداخت آن شده باشد 

آقای زلوچفسکی از منبع خواست که اگر در آینده اتفاقی بیفتد، به او کمک کند، اما منبع این درخواست را رد کرد. 

منبع برای چند سال با آقای زلوچفسکی تماس نگرفت. در سال ۲۰۱۹، آقای استاپنکو هنگام ملاقات با منبع، با آقای زلوچفسکی تماس گرفت. 

آقای زلوچفسکی از این دو نفر پرسید که آیا اخبار مربوط به تحقیقات جدید در مورد بایدن‌ها و بوریسما را شنیده‌اند یا خیر و به شوخی گفت که منبع یک «غیب‌گو» است. آقای زلوچفسکی در اشاره‌ای آشکار به آقای جو بایدن گفت که او هیچ وجهی را مستقیماً برای «مرد بزرگ» نفرستاده است، و اینکه بازرسان یک دهه طول می‌کشد تا سوابق پرداخت‌های غیرقانونی را بیابند. 

این منبع به اف‌بی‌آی گفت که آقای زلوچفسکی گفته است که ۱۷ فایل ضبط شده شامل دو مورد درباره جو بایدن دارد. آقای زلوچفسکی همچنین گفت که دو سند دارد که شواهدی مبنی بر پرداخت به بایدن‌ها ارائه می‌کند. این منبع همچنین خاطرنشان کرد که آقای اوستاپنکو از آن زمان برای رئیس جمهور اوکراین ولودیمیر زلنسکی شروع به کار کرده است. 

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی