Search
Asset 2

اجلاس روسای بریکس؛ تاکید پوتین بر تداوم توسعه روابط با ایران

ولادیمیر پوتین در دیدار با محمدباقر قالیباف، رییس مجلس جمهوری اسلامی ایران در اجلاس روسای بریکس در سن‌پترزبورگ بر تداوم روابط مستحکم روسیه با ایران تاکید کرد.
دیدار محمدباقر قالیباف با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در حاشیه اجلاس روسای بریکس، ۱۱ جولای ۲۰۲۴. (Twitter @mb_ghalibaf)

رئیس‌جمهور روسیه در دیدار با رئیس مجلس جمهوری اسلامی ایران در اجلاس روسای بریکس در سن‌پترزبورگ بر تداوم توسعه روابط روسیه با ایران تاکید کرد.

محمدباقر قالیباف روز گذشته در حاشیه اجلاس روسای بریکس با ولادیمیر پوتین دیدار و گفتگو کرد. او با انتشار مطلبی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که در دیدار با پوتین ضمن «پیگیری توافق مالی دو کشور و پروژه کریدور، بر «ضرورت توسعه روابط اقتصادی» تاکید کرده است.

بر اساس گزارش خبرگزاری ایرنا، پوتین نیز بر تداوم توسعه روابط ایران و روسیه همانند دوره ابراهیم رئیسی تاکید کرده است.

طبق این گزارش، قالیباف به دعوت «ویاچسلاو والودین» و همچنین «والنتینا ماتوینکو» رئیس‌ شورای فدراسیون مجلس فدرال روسیه عازم این سفر شد تا در دهمین مجمع پارلمانی بریکس شرکت کند.

این نخستین حضور یک مقام جمهوری اسلامی در مجمع عمومی بریکس پس از عضویت قطعی ایران در این پیمان است. جمهوری اسلامی سال گذشته عضو بریکس شد و اکنون در مجموع ۹ کشور به عضویت بریکس درآمده‌اند.

سال گذشته ناصر کنعانی سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی از پیوستن ایران به بریکس خبر داد و گفت: «از اول ژانویه ایران عضو کامل گروه بریکس به شمار می‌رود. بریکس با پیوستن اعضای جدید وزن بیشتری پیدا کرده است. ما فرصت‌های گروه بریکس را همواره مورد توجه قرار دادیم. این گروه فرصت‌های چندجانبه‌ای را در اختیار ایران قرار می‌‌‏دهد. یکی از نتایج ارتقای جایگاه بین‌المللی ایران عضویت در بریکس است.»

سازمان بریکس یک گروه بین‌المللی شامل چین، هند، روسیه، برزیل، آفریقای جنوبی‌، ایران، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، مصر و اتیوپی است.

این سازمان متشکل از مجموعه‌ای از کشورها به رهبری قدرت‌های اقتصادی نوظهور است و عنوان آن از به هم پیوستن حروف اول نام انگلیسی این کشورها یعنی برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی تشکیل شده است.

سازمان بریکس حدود نیمی از جمعیت جهان و ۴۰ درصد ظرفیت اقتصاد جهانی، منابع انسانی و طبیعی را داراست و پتانسیل تأثیرگذاری بر اقتصاد جهانی را دارد.

ایرنا نوشته است که از مهم‌‏ترین اهداف سفر هیات پارلمانی ایران به سن پترزبورگ، استفاده از ظرفیت‌های بریکس برای مراودات مالی و تجاری است.

همزمان با اعلام پیروزی مسعود پزشکیان در انتخابات ریاست جمهوری ایران، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در پیام تبریک خود با بیان اینکه «روابط روسیه و ایران دوستانه و بر پایه حسن همجواری است»، بر هماهنگی تهران و مسکو برای رسیدگی به «مسائل جاری بین‌المللی» تأکید کرده بود.

پزشکیان نیز بر تلاش دولت جدید درباره پیگیری و اجرای توافقات صورت گرفته در دولت ابراهیم رئیسی تاکید کرده بود.

نفوذ روسیه در ایران مورد انتقادات بسیاری قرار گرفته است در حالی که آندری رودنکو، معاون وزیر امور خارجه روسیه پیشتر نیز طی هفته‌های گذشته در مصاحبه‌ای اعلام کرده بود که مسکو انتظار دارد در «آینده‌ای بسیار نزدیک» توافقنامه جدیدی برای همکاری همه‌جانبه با ایران امضا کند.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی