رئیسجمهور روسیه امروز در مصاحبهای با بیان اینکه چین درک کاملی دارد از آنچه که پشت جنگ اوکراین نهفته است، گفت که از طرح پکن برای حل و فصل مسالمتآمیز مناقشه اوکراین حمایت میکند.
ولادیمیر پوتین پیش از سفر هفته جاری خود به پکن با خبرگزاری چینی «شینهوا» صحبت کرد و گفته که روسیه بیش از دو سال است که برای گفتگو به منظور حل این مناقشه آماده است.
پوتین گفته است که طرح چین و اصول دیگری که ماه گذشته توسط رئیسجمهور شی جینپینگ اعلام شد، عوامل پشت این درگیری را در نظر گرفته است.
خبرگزاری رویترز به نقل از وبسایت کرملین نوشت که پوتین تاکید کرده است که «ما ارزیابی مثبتی از رویکرد چین برای حل بحران اوکراین داریم. آنها در پکن واقعاً علت اصلی و معنای ژئوپلیتیک جهانی مناقشه اوکراین را درک میکنند.»
طرح پکن برای پایان جنگ روسیه با اوکراین و واکنش ایالات متحده
به نوشته رویترز، پکن بیش از یک سال پیش یک مقاله ۱۲ مادهای ارائه کرد که اصول کلی برای پایان دادن به جنگ را بیان میکرد، اما وارد جزئیات نشده بود.
طبق این گزارش، این طرح در آن زمان هم در روسیه و هم در اوکراین با استقبال ملایمی مواجه شد.
این در حالی بود که ایالات متحده اعلام کرد که حزب کمونیست چین خود را به عنوان یک طراح صلح معرفی میکند، اما منعکسکننده «روایت غلط» روسیه بوده است و تهاجم این کشور را محکوم نمیکند.
رویترز نوشته است که روسیه این درگیری را مبارزهای میبیند که آن را در برابر «غرب متحد» قرار میدهد.
از دیدگاه پوتین، کشورهای غربی با گسترش ناتو به سمت شرق و فعالیتهای نظامی نزدیک مرزهای روسیه، نگرانیهای امنیتی مسکو را در نظر نمیگیرند.
روسیه اقدامات خود در اوکراین را «عملیات ویژه» برای خلع سلاح اوکراین و محافظت از آن در برابر فاشیستها میخواند.
اوکراین و غرب میگویند که ادعای فاشیستی روسیه بیاساس است و این جنگ یک اقدام تجاوزکارانه غیرقابل توجیه است.
بر اساس گزارش رویترز، روسیه و چین تنها چند روز پیش از آغاز تهاجم مسکو به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، روابط خود را به «شراکت بدون محدودیت» گسترش دادند.
از آن زمان، حزب کمونیست چین از محکوم کردن حمله روسیه به اوکراین و از توصیف اقدامات مسکو به عنوان تهاجم خودداری کرده است.
در مقابل ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین یک طرح صلح ارائه داد که بر اساس آن، خواستار خروج نیروهای روسیه، احیای مرزهای سال ۱۹۹۱ پس از فروپاشی شوروی و پاسخگویی روسیه به اقداماتش است.