Search
Asset 2

میانجی‌گری قطر برای توافق تهران و واشنگتن؛ رضایی پاسخ آمریکا را ناکافی دانست

محسن رضایی، دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی اعلام کرد که پاسخ واشنگتن به پیشنهادهای تهران قانع‌کننده نبوده و بازگشایی تنگه هرمز تنها در صورت پذیرش و اجرای هفت شرط جمهوری اسلامی امکان‌پذیر خواهد بود.
محسن رضایی.(Jamaran.ir)

محسن رضایی، دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی اعلام کرد که پاسخ واشنگتن به پیشنهادهای تهران قانع‌کننده نبوده و بازگشایی تنگه هرمز تنها در صورت پذیرش و اجرای هفت شرط جمهوری اسلامی امکان‌پذیر خواهد بود.

به گزارش ایسنا، رضایی روز سه‌شنبه ۱۲ آبان در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که آمریکا باید به هفت شرط مطرح‌شده از سوی تهران به‌صورت کامل و صریح پاسخ دهد و به آن‌ها عمل کند.

این اظهارات در حالی مطرح شده است که قطر در روزهای اخیر تلاش‌های دیپلماتیک خود را برای کاهش اختلافات میان تهران و واشنگتن و جلوگیری از تشدید دوباره درگیری‌های نظامی افزایش داده است.

یک مقام ارشد جمهوری اسلامی نیز به رویترز گفت با وجود تلاش میانجی‌ها، دو طرف همچنان تا دستیابی به توافقی برای پایان دادن به جنگ فاصله زیادی دارند.

به گفته این مقام، میانجی‌های قطری شامگاه دوشنبه برای بررسی پیش‌نویس توافقی که طی هشت روز گذشته موضوع رایزنی‌ها بوده به تهران سفر کردند.

او تاکید کرد که جمهوری اسلامی خواسته‌های واشنگتن را که «زیاده‌خواهانه» توصیف کرد، نخواهد پذیرفت و مذاکرات هسته‌ای نیز تنها پس از تحقق شروط تهران می‌تواند آغاز شود.

ماجد الانصاری، سخنگوی وزارت امور خارجه قطر اعلام کرد که دو طرف همچنان در حال بررسی پیشنهادهای میانجی‌ها هستند و گفت‌وگوها با وجود بازگشت هیئت قطری به دوحه ادامه دارد.

الانصاری با اشاره به تلاش‌های منطقه‌ای برای جلوگیری از تشدید تنش‌ها گفت که دوحه همچنان به دستیابی به توافق امیدوار است.

هم‌زمان، محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که تهران پاسخ خود را به پیشنهادهای مطرح‌شده ارائه کرده و اکنون نوبت واشنگتن است که تصمیم بگیرد.

این تحولات در شرایطی رخ می‌دهد که ایالات متحده بامداد سه‌شنبه حملات محدودی را علیه اهدافی در جزیره قشم انجام داد. مقام‌های آمریکایی این حملات را «دفاعی» توصیف کردند و گفتند که موشک‌های زمین‌به‌هوایی را هدف قرار داده‌اند.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا نیز روز سه‌شنبه احتمال اقدام نظامی بیشتر را رد نکرد، هرچند روز دوشنبه گفته بود که توافق با تهران همچنان ممکن است.

ادامه اختلافات بر سر بازگشایی تنگه هرمز، نگرانی‌ها درباره آینده مذاکرات و تامین انرژی جهان را افزایش داده است. قیمت نفت روز سه‌شنبه حدود ۱.۳ درصد افزایش یافت؛ در حالی که روز دوشنبه، تحت تأثیر امیدواری به پیشرفت دیپلماسی، بیش از هفت درصد کاهش یافته بود.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی