Search
Asset 2

واکنش‌ها به فرمان تازه رهبر طالبان برای ممنوعیت تحصیل دختران در رشته‌های علوم پزشکی

بعد از انتشار فرمان تازه ملا هبت ‌الله، رهبر طالبان برای ممنوعیت تحصیل دختران در رشته‌های طب (علوم پزشکی)، دختران دانشجوی علوم پزشکی در کابل و بدخشان اعتراض کردند.
نیروهای طالبان از ورود دانش‌آموزان دختر به دانشگاه کابل در کابل، افغانستان، ۱۳ اکتبر ۲۰۲۲ ممانعت می‌کنند. (WAKIL KOHSAR/AFP via Getty Images)

بعد از انتشار فرمان تازه ملا هبت‌الله، رهبر طالبان برای ممنوعیت تحصیل دختران در رشته‌های طب (علوم پزشکی)، دختران دانشجوی علوم پزشکی در کابل و بدخشان اعتراض کردند.

در ویدئوهایی که در روز سه‌شنبه، ۱۳ قوس (آذر) منتشر شده است، سربازان طالبان مانع ورود دختران دانشجو به مراکز آموزشی علوم پزشکی می‌شوند و گروهی از دختران دانشجو در کابل به طالبان اعتراض می‌کنند. در یکی از ویدئوها که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است، یکی از دختران به طالبان می‌گوید: «شما گفتید حجاب را رعایت کنید، ما حجاب موردنظر شما را پوشیدیم، ولی باز هم از تحصیل منع شدیم. ما چه کنیم؟»

همچنین تعدادی از دختران دانشجو در بدخشان در اعتراض به فرمان جدید رهبر طالبان، در تاریکی شب به طور گروهی آواز «بیا با من ای آسمان گریه کن» را می‌خوانند.

برخی رسانه‌ها گزارش داده‌اند که طالبان با توسل به خشونت، دختران و استادان را از کلاس‌های درس بیرون کرده‌اند و دختران دانشجو اشک می‌ریزند و می‌گویند که طالبان آخرین امیدشان را نیز از آن‌ها گرفته‌اند.

افغانستان اینترنشنال به نقل از کاردار سفارت بریتانیا برای افغانستان گفته است که این تصمیم تازه طالبان، تعدی دیگری به حق آموزش زنان در افغانستان است و باعث محدودیت دسترسی زنان به مراقبت‌های درمانی و بهداشتی می‌شود.

تعدادی از کاربران شبکه اجتماعی ایکس نیز به تصمیم اخیر رهبر طالبان اعتراض کرده‌اند و گفته‌اند که طالبان آخرین روزنه‌های امید دختران را نیز از بین بردند.

با ممنوعیت تحصیل دختران در مراکز آموزش طبی، نگرانی‌ها از بحران کمبود پزشکان و کادر درمانی زن در افغانستان و موارد مرگ‌ومیر زنان و نوزادان افزایش یافته است.

براساس برآوردهای سازمان بهداشت جهانی، افغانستان یکی از بالاترین موارد مرگ مادران و نوزادان جهان را در حین زایمان و بعد از آن دارد، به طوری که هر دو ساعت یک بار یک مادر در افغانستان به دلیل عوارض قابل پیشگیری مربوط به بارداری و زایمان جان خود را از دست می‌دهد و در حال حاضر فقط ۱۰ درصد از زنان به خدمات بهداشتی اولیه در افغانستان دسترسی دارند.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی