Asset 2

کناره‌گیری حامد اسماعیلیون از «شورای همبستگی برای دموکراسی و آزادی در ایران»

کناره‌گیری حامد اسماعیلیون از شورای همبستگی برای دموکراسی و آزادی در ایران
حامد اسماعیلیون (Public Domain)

حامد اسماعیلیون یکی از اعضای «شورای همبستگی برای دموکراسی و آزادی در ایران»، شب گذشته با انتشار پیام توییتری اعلام کرد که از این شورا کناره‌گیری کرده است. 

اسماعیلیون در بخشی از این پیام طولانی عنوان کرد «متأسفانه کار در گروه همبستگی به‌خوبی پیش نرفت. گروه‌های فشار از بیرون از جمع با شیوه‌های غیردموکراتیک می‌کوشیدند مواضع خود را بر جمع تحمیل کنند.» 

وی ادامه داد: «در میانهٔ انفعال و منازعات بی‌نتیجه، به آتش دعواهای بیهوده دمیده شد که در فضای آن خونِ آن‌ها که کشته شدند و رنج آن‌ها که درد می‌کشند به سایه می‌رود. با آن چه رخ‌داده است به این نتیجه رسیده‌ام که از شورای همبستگی برای سازماندهی و دموکراسی خارج شوم.»  

اسماعیلیون در بخش دیگری از این متن که با عنوان «گزارش به مردم» منتشر کرده آورده است: «تمرکز اصلی به نظر من همچنان باید بر سرنگون‌کردن جمهوری اسلامی و همراهی با مردم ایران و حمایت از آنان باشد و در این راه می‌کوشم 

همزمان با آغاز جنبش «زن، زندگی، آزادی» درخواست‌های فراوانی برای اتحاد و همبستگی میان چهره‌های شاخص اپوزیسیون مطرح شد و نهایتاً در ۲۰ اسفندماه، شش تن از چهره‌های شناخته شده مخالف جمهوری اسلامی در کنار هم قرار گرفته و شورایی با نام «همبستگی و سازماندهی برای آزادی» تشکیل داده و منشور این شورا را که با نام اختصاری «مهسا» شناخته می‌شود منتشر کردند. این شش نفر شامل شاهزاده رضا پهلوی، حامد اسماعیلیون، نازنین بنیادی، شیرین عبادی، مسیح علی‌نژاد و عبدالله مهتدی بودند. 

پس از انتشار این منشور، انتقادهای فراوانی به برخی از بندهای این منشور و ترکیب اعضای مؤسس شورای همبستگی به‌خصوص از سوی هواداران شاهزاده رضا پهلوی مطرح شد و منتقدان خواهان اضافه‌شدن چهره‌های دیگری به این شورا بودند. 

دو هفته پیش شاهزاده رضا پهلوی با انتشار متنی در توییتر خبر داد که سایر اعضای شورای «همبستگی و سازماندهی برای آزادی» بر سر پیوستن افراد دیگری که او پیشنهاد کرده بود به اجماع نرسیدند 

شاهزاده با اشاره به پرسش‌هایی که در مورد اعضای جدید پیشنهادی از او می‌شود نوشت: «هدف، کوشش و ترجیحم همیشه این بوده که حداکثر نیروهای سکولار و دموکراسی‌خواه از طیف‌های مختلف با هم همکاری کنند. اما بر سر پیوستن چهره‌های پیشنهادی به گروه منشور، اجماع به دست نیامد.»   

شاهزاده پهلوی ادامه داده بود که من خودم را فقط به حمایت و همکاری با یک گروه محدود نکرده‌ام، و همچنان در نقش مشوق و پشتیبان، بی‌طرفی نسبت به همه گروه‌ها را حفظ خواهم کرد. 

به دنبال انتشار این خبر انتقادات فراوانی نسبت به این شورا از سوی هواداران شاهزاده پهلوی مطرح شد و عده‌ای نیز توییت شاهزاده پهلوی را به خروج او از این شورا و پایان کار آن تعبیر کردند.

اخبار مرتبط

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی