علیاکبر صالحی، رئیس بنیاد ایرانشناسی و رئیس پیشین سازمان انرژی اتمی ایران، با بیان اینکه «فرصتها همچون ابر میگذرند»، گفت تمایل دارد نسبت به تحولات اخیر خوشبین باشد، اما نگرانی اصلی او «شیطنت برخی بازیگران خارجی» و همچنین «موضعگیریهای نابهنگام برخی جریانها در داخل» است.
رئیس پیشین سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی همچنین خواستار افزایش اختیارات دولت و مسعود پزشکیان برای تسهیل و تسریع روند تصمیمگیری در این «برهه بسیار حساس» شد.
اظهارات او در حالی مطرح شده است که آکسیوس به نقل از دو مقام آمریکایی گزارش داد که برنامهریزی برای مذاکرات هستهای میان واشینگتن و تهران که قرار بود روز جمعه برگزار شود، بهدلیل اختلافات اساسی بر سر محل و چارچوب گفتوگوها در آستانه فروپاشی قرار گرفته است.
بر اساس این گزارش، مقامهای آمریکایی روز چهارشنبه ۴ فوریه (۱۵ بهمن) به تهران اطلاع دادهاند که واشینگتن با خواسته ایران برای تغییر محل مذاکرات و محدود کردن آن به گفتوگوهای دوجانبه موافقت نخواهد کرد.
مارکو روبیو، وزیر خارجه ایالات متحده، نیز روز چهارشنبه ۴ فوریه (۱۵ بهمن) در گفتوگو با خبرنگاران در واشینگتن، گفت: «ایالات متحده آماده تعامل است و همیشه هم آماده بوده، اما اگر قرار باشد این گفتوگوها به نتیجهای واقعی منجر شود، باید شامل موضوعاتی مشخص باشد.»
او افزود که این موارد شامل «دامنه موشکهای بالستیک ایران، حمایت از سازمانهای تروریستی در منطقه، برنامه هستهای و نحوه رفتار حکومت با مردم خود» است.
مارکو روبیو با اشاره به نارضایتیهای داخلی در ایران گفت ریشه اصلی اعتراضات مردمی، مشکلات اقتصادی است؛ مشکلاتی که به گفته او جمهوری اسلامی قادر به حل آنها نیست.
















