Search
Asset 2

قانونگذاران آمریکایی خواستار تشدید تحریم‌ها جهت ممانعت از صادرات نفت ایران به چین شدند

ده‌ها نماینده کنگره ایالات متحده آمریکا خواستار تشدید تحریم‌ها در رابطه با صادرات نفت ایران به چین شدند.
نفتکش آدریان دریا در ۱۸ آگوست ۲۰۱۹ که قبلاً به نام گریس ۱ شناخته می‌شد در سواحل جبل الطارق حرکت می‌کند.(JOHNNY BUGEJA/AFP via Getty Images)

ده‌ها نماینده کنگره ایالات متحده آمریکا از دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه در نامه‌ای به وزیر امور خارجه و وزارت خزانه‌داری این کشور، خواستار تشدید تحریم‌ها در رابطه با صادرات نفت ایران به چین شدند.

بیش از ۴۰ قانونگذار آمریکایی در نامه خود خطاب به آنتونی بلینکن و جنت ویلن تصریح کردند که چین بزرگترین خریدار نفت ایران است و  ۸۰ تا ۹۰درصد صادرات نفت ایران را خریداری می‌کند. ایالات متحده باید قاطعانه عمل کند تا تجارت نفت ایران و چین را متوقف کند و این منبع مهم درآمد حکومت ایران را از بین ببرد.

در این نامه همچنین بر اعمال قانون کشتیرانی تاکید شده که دربرگیرنده تحریم‌ها علیه بنادر و پالایشگاه‌های خارجی است که آگاهانه نفت ایران را فرآوری می‌کنند.

قانونگذاران آمریکایی تاکید کرده‌اند که هر کسی که در فروش نفت ایران مشارکت داشته باشد در کمک به رژیم برای فرار از تحریم‌های ایالات متحده نقش دارد. مشارکت در این تجارت مساوی با کمک و حمایت از یک دولت تروریستی است و باید پایان یابد.

این نمایندگان در بخشی از نامه عنوان کرده‌اند که تجارت غیرقانونی نفت به جمهوری اسلامی اجازه داده است تا از سال ۲۰۲۱ بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار درآمد جمع‌آوری کند و به رژیم این امکان را می‌دهد که روی تروریست‌های نیابتی خود سرمایه‌گذاری کند و ناامنی در سراسر خاورمیانه ایجاد کند.

آنها با بیان اینکه تحریم‌های موجود علیه نفت ایران باید به شدت اجرا شود، تاکید کردند که این تحریم‌ها انگیزه قابل توجهی برای بنادر و پالایشگاه‌ها ایجاد می‌کند تا معامله نفت با ایران را متوقف کنند یا در غیر این صورت دسترسی به اقتصاد ایالات متحده را از دست بدهند.

تحریم موسسات مالی چینی که به دور زدن تحریم‌ها کمک می‌کنند

نمایندگان کنگره ایالات متحده در بخشی از نامه خود تاکید کرده‌اند که قانون تحریم‌ انرژی ایران و چین مستلزم اعمال تحریم‌ها علیه موسسات مالی چینی است که معاملات مربوط به نفت ایران را پردازش می‌کنند.

به گفته آنها، این تحریم‌های جدید تضمین می‌کند که بانک‌های چینی که در این تجارت غیرقانونی شرکت می‌کنند، از دسترسی به دلار آمریکا منع ‌شوند، که منجر به ضربه مالی بزرگی خواهد شد. همانند قانون کشتیرانی، هدف این قانون تحمیل هزینه بیشتر بر فرآوری نفت ایران و در نتیجه تشویق برای توقف این رفتار است.

نمایندگان همچنین بر نقش وزارت امور خارجه و وزارت خزانه‌داری ایالات متحده برای مهار تجارت غیرقانونی نفت ایران به چین تاکید کرده‌اند.

ده‌ها نماینده کنگره ایالات آمریکا تصریح کردند که درآمد قابل توجه حکومت ایران از صادرات نفت به چین باعث توزیع بودجه بین حماس، حزب‌الله، حوثی‌ها و سایر گروه‌های نیابتی‌  ضد آمریکایی و ضد اسرائیلی شده است.

سنای ایالات متحده در تاریخ ۲۴ ماه آوریل، بسته ۹۵ میلیارد دلاری کمک به اوکراین، اسرائیل و تایوان را به همراه دو طرح الحاقی «قانون مهسا» و «قانون کشتی‌رانی» تصویب کرد.

قانونگذاران آمریکایی با ۷۹ رای موافق در برابر ۱۸ رای مخالف، این بسته ۹۵ میلیارد دلاری را با هدف حمایت از اوکراین، اسرائیل و تایوان در مقابل حکومت‌های روسیه، ایران و چین تصویب کردند.

همچنین هدف از تصویب دو طرح «قانون مهسا» و «قانون کشتی‌رانی» افزایش فشارها و تحریم‌ها بر جمهوری اسلامی عنوان شد.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی