Search
Asset 2

مطالعات علمی: مراقبه‌‏کنندگان، نیرویی مافوق بشری دارند

زنی در‏حال تمرین مدیتیشن فالون‏ دافا (فالون‏ گونگ). (اپک‏ تایمز)
زنی در‏حال تمرین مدیتیشن فالون‏ دافا (فالون‏ گونگ). (اپک‏ تایمز)
زنی در‌‏حال تمرین مدیتیشن فالون‌‏دافا (فالون‌‏گونگ). (اپک‌‏تایمز)

مطالعات متعدد نشان داده‌‏است که انرژی ساطع‌‏شده از افرادی که به‌‏صورت حرفه‌‏ای مراقبه می‌‏کنند، صد‌‏ها یا هزاران بار بیش‌‏تر از افراد طبیعی است.

در این‌‏جا به چند نمونه از این مطالعات نگاهی می‌‏اندازیم.

۱.امواج گاما، خارج از نمودار

در سال ۲۰۰۴، عصب‌‏شناسی به‎نام ریچارد دیویدسون به بررسی انرژی ساطع‌‏شده از بودایان تبتی، در‌‏هنگام مدیتیشن پرداخت. این مطالعه در دانشگاه استانفورد به‌‏ثبت رسیده‌‏است.

دیویدسون، راهبان پیرو دالای لاما را که هر کدام از آن‌‏ها بین ۱۵ تا ۴۰ سال تمرین مدیتیشن می‌‏کردند، مورد آزمایش قرار داد . او امواج گامای ساطع شده از مغز آن‌‏ها را با دستگاه ثبت امواج الکتریکی (EEG) و اسکن مغزی اندازه گرفت. همچنین بر‌‏روی یک گروه ده نفره از شاگردانی که هیچ تجربه‌‏ی قبلی از مدیتیشن نداشتند، بعد از یک هفته تمرین، آزمایش کرد.

امواج گاما یکی از بالاترین فرکانس‎ها و از مهم‎ترین امواج الکتریکی مغز به‎شمار می‎آید. تولید امواج گاما نیازمند عملی هم‎آهنگ و یکپارچه‌‏ی هزاران سلول عصبی در سرعتی بسیار بالاست.

دیویدسون متوجه شد که فعالیت امواج گاما در برخی از راهبان، پر‎قدرت‎تر و دارای دامنه‌‏ی بیشتری نسبت به همه‎ی موارد ثبت‎شده در تاریخ است. حرکت امواج نیز منظم‎تر از امواجی بود که از داوطلبان غیر‎تمرین‎کننده ساطع می‎شد.

همچنین مشخص شد که مدیتیشن می‎تواند منجر‎به توزیع ماده‎ی خاکستری مغز ‎شود و از آسیب آن جلوگیری کند. آسیب ماده‎ی خاکستری مغز بر ‎روی بسیاری از فعالیت‎های ذهنی و روانی، مثل کنترل احساسات، غرایز، افکار و حرکات اثر می‎گذارد؛ زیرا بخش مربوط به آن که وظیفه‌‏ی کنترل فعالیت‌‏های ذهنی را برعهده دارد، در ماده‌‏ی خاکستری مغز قرار دارد.

مجسمه‌‏ی بودا تیان‌‏تان در هنگ‌‏کُنگ. (Shutterstock)

 

۲.امواج مادون‌‏ صوتی ساطع‌‏شده از استادان چی‌‏گونگ، ۱۰۰ تا ۱۰۰۰ برابر بیشتر از سطح طبیعی است.

در سال ۱۹۹۸، پروفسور لو یان‌‏فانگ و ده‌‏ها دانشمند امریکایی، پژوهشی را بر‌‏روی استادان چی‌‏گونگ در چین انجام دادند.

چی‎گونگ به روش‌های سنتی چینی گفته می‌شود که چی یا انرژی حیاتی را از‌‏طریق تمرین‌‏های مدیتیشن و بهبود سرشت قلب و ذهن تزکیه می‌کنند تا منجر‌‏به یکی‌‏شدن بدن و ذهن شود. همچنین چی‌‏گونگ دارای تأثیرات شفادهندگی است.

لو یان‌‏فانگ در بررسی‌‏هایش متوجه شد که استادان چی‌‏گونگ قادر هستند فورانی قدرتمند از امواج مادون صوتی از خود ساطع کنند که این میزان ۱۰۰ تا ۱۰۰۰ بار قدرتمند‌‏تر از افراد عادی است.

حتی تمرین‌‏کنندگان جدید، بعد از چند هفته تمرین، امواجی ۵ برابر بیشتر از زمان آغاز تمرین از خود ساطع می‌‏کردند.

مطالعه‌‏ی مشابهی که در کالج طب سنتی چین در پکن انجام و در سال ۱۹۸۸ منتشر شد، نشان داده‌‏است که انرژی ساطع‌‏شده از استادان چی‌‏گونگ که تا ‌‏اندازه‌‏ای مانند امواج مادون صوت بود، ۱۰۰ برابر قوی‌‏تر از یک فرد عادی است. هر دو مطالعه توسط موسسه‌‏ی Healthways به‌‏تفصیل شرح داده شده‌‏است.

۳.توانایی انتشار گرما توسط راهبان در مکان‌‏های به‌‏شدت سرد

در مقاله‌‏ای در روزنامه‌‏‌‏ی منتشر‌‏شده در دانشگاه هاروارد آمده‌‏است که در سال ۲۰۰۲  تعدادی از راهبان تبتی در شمال هند مورد آزمایش قرار‌‏گرفتند.

در این آزمایش، این راهبان را که تقریباً لباسی بر تن نداشتند، درون اتاقی با درجه حرارت ۴۰ درجه‌‏ی فارنهایت (۴درجه‌‏ی سانتی‌‏گراد) قرار دادند و در‌‏حالی‌‏که وارد مراقبه‌‏ای عمیق شدند، ملحفه‌‏هایی که کاملاً با آب سرد خیس شده‌‏بودند را بر روی شانه‌‏هایشان قرار دادند.

به‌‏گفته‌‏ی این مقاله، یک فرد عادی، تحت این شرایط، بی‌‏اختیار به‌‏لرزه می‌‏افتد و حتی دمای پایین بدنش منجر به مرگ او می‌‏شود.

اما بدن راهبان گرم ماند و حتی ملحفه‌‏‌‏ها نیز به‌‏خاطر دمای بالای بدن آن‌‏ها خشک شدند. زمانی‌‏که ملحفه‌‏ها خشک می‌‏شد، جای آن را با پارچه‌‏ای سردتر و خیس‌‏تر عوض می‌‏کردند؛ با‌‏این‌‏وجود هر‌‏یک از راهبان، در طی چند ساعت، سه ملحفه را خشک کرد.

هِربرت بِنسون که به‌‏مدت ۲۰ سال درباره‌‏ی روش‌‏های مختلف‌‏ مدیتیشن مطالعه ‌‏کرده است، در این مقاله می‌‏گوید: « به‌‏عقیده‎ی بودایان، واقعیتی که در آن زندگی می‌‏کنیم، آن چیزی نیست که می‌‏پنداریم. حقیقت دیگری وجود دارد که تحت‌‏تأثیر احساسات و جهان روزمره‌‏ی بشری قرار نمی‌‏گیرد. بودایان معتقدند که کسب این حالت ذهنی، ازطریق انجام کارهای نیک و مراقبه صورت می‌‏پذیرد.»

به‌‏عقیده‌‏ی او گرمای ساطع‌‏شده از این راهبان، دقیقاً نتیجه‌‏ی عمل مدیتیشن بود.

آزمایش‌‏های مشابه دیگری بر‌‏روی افرادی که تمرین مدیتیشن می‌‏کردند، انجام شده‌‏است که در برخی از آن‌‏ها مشخص شد که این افراد قادرند میزان زیادی از انواع مختلف انرژیِ قابل اندازه‌‏گیری ساطع کنند. همچنین آن‌‏ها قادرند متابولیسم و دیگر فرایند‌‏های بدن را کنترل کنند.

تمرین‌‏کننده‌‏ی فالون‌‏دافا (فالون‌‏گونگ) در‌‏حال مدیتیشن. (جِف نِنارِلا/ اپک‌‏تایمز)

 

۴.تأثیرات شگفت‌‏آور شفا‌‏دهندگی

بنا‌‏بر گزارش‌‏های رسیده، بسیاری از تمرین‌‏کنندگان روش معنوی فالون‌‏دافا‌ یا فالون‌‏گونگ که به بیماری‌‏های مزمن و جدی مبتلا بودند، بهبود یافته‌‏اند. فالون دافا یک نوع روش مراقبه است که به پرورش ذهن همراه‌‏ با بدن می‌‏پردازد. اصول آن بر‌‏پایه‌‏ی سه اصل حقیقت، نیک‌‏خواهی و بردباری می‌‏باشد.

لارا سی.پولن، نویسنده‌‏ی پزشکی برنامه‌‏ی سلامت در کانال CBS، در سال ۲۰۰۰م با برخی از تمرین‌‏کنندگان فالون دافا مصاحبه کرد که مقاله‌‏ی او در این برنامه منتشر شد.

پزشکان در سال ۲۰۰۰،  تشخیص دادند که سِن یانگ ۳۹ ساله و از اهالی شیکاگو، مبتلا به بیماری هپاتیت است. وی به پولن اظهار داشت: «دکتر صریحاً به من گفت که من مبتلا به بیماری هپاتیت هستم و هیچ راهی برای درمان آن وجود ندارد و این بیماری تا آخر عمرم همراه من است.»

سن یانگ مدتی پس‌‏از تمرین فالون دافا، دوباره آزمایش داد و نتیجه‌‏ی همه‌‏ی ۳۲ آزمایش او، از‌‏جمله آزمایش مربوط به تشخیص هپاتیت، طبیعی بود.

به‌‏گفته‌‏ی او: «در‌‏آغاز وضعیت فیزیکی‌‏ام به‌‏سرعت تغییر کرد. هنگام پیاده‌‏روی حس می‌‏کردم که بدنم بسیار سبک و در هوا شناور است.»

تمرین‌‏کنندگان فالون دافا می‌‏گویند که تمرینات این روش برای شفای بیماری نیست بلکه یکی از نتایج طبیعی پرورش ذهن و انجام تمرینات مراقبه است که انرژی بدن را در‌‏کنار دیگر تأثیرات این روش تقویت می‌‏کند.

به‌‏گفته‌‏ی ژی پینگ‌‏کُلوچ، تمرین‌‏کننده‌‏ی ۴۳ ساله‌‏ی فالون دافا، «هنگامی‌‏که درون ضعیف و افسرده شود، شخص بیمار خواهد‌‏شد.»

اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر می‌شود.

اخبار مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی