Search
Asset 2

فضا، مکانی براى آلودگى صنعتى موجودات فضائى

با افزایش بیش‎‌‏ازحد گازهای گلخانه‌ای، حیات زمین در ‌‏وضعیت هشدار قرار گرفت. (European Southern Observatory via Wikimedia Commons; Industrial background via Thinkstock)
با پیشرفت علم، سیاره‌هایی مانند گلیز ۵٨١ که در تصویر مشاهده مى‌شود، درحال کشف شدن هستند. دانشمندان همچنان به تحقیق و بررسى‌های خود براى درک میزان هوشمندى فرازمینى‌ها از طریق جستجوی آلاینده‌‏ها ادامه مى‌دهند. (European Southern Observatory via Wikimedia Commons; Industrial background via Thinkstock)


جهان مملو از اسراری است که دانش کنونی ما را به چالش می‌کشد. اپک تایمز در بخش ماوراء دانش، داستان‎هایی از پدیده‌های خارق‌العاده را گردآوری کرده تا راه را برای باور مسائل ممکنی که قبلاً انکار می‌شدند باز کند. آیا آن‎ها واقعیت دارند؟ تصمیم با خود شماست.

دانشمندان فرضیه‌‏ی نوینی براى کشف راهى غیر معمول‌‏تر از همیشه جهت کشف زندگى در سیاره‌اى مجاور ارائه کرده‌‏اند. گمان کنید موجوذات فرازمینی به سطح کنونی صنعت و فن‌‏آوری ما رسیده باشند. بنابراین امکان آن هست که آلاینده‌‏های صنعتی آنان را از راه دور شناسایی کرد.

بزرگترین سؤال آدمى وقتى به ستاره‌ها خیره نگریست، شکل گرفت. آیا کسى آنجاست؟ این پرسش هنوز هم دانشمندان کنجکاو را می‌ترساند.

اما آخرین کشفیات مرکز هاروارد – اسمیت سونیان مى‌تواند در زمینه‌ى فیزیک فضائى، براى این پرسش که آیا زندگى هوشمندانه‌ى موجودات فرازمینى امکان دارد، پاسخى مناسب  پیدا کند.

با پیشرفت هرچه بیشتر علم ودانش کشف سیاره‌ها، دنیا‌های نوینی شناخته می‌شوند. ناسا بیشتر و بیشتر در پى یافتن حیات در سیاره‌هائى با خصوصیات زمین، با امکانات زیستى مشابه است. آخرین و جدیدترین کشفیات در این زمینه مربوط به کپلر ١٨۶ است؛ سیاره‌اى به اندازه‌ى زمین با ستاره‌هائى در دامنه‌‏ی زندگی اطراف خود. ناسا در ماه آوریل، از این موضوع پرده‌‏بردارى کرد. دامنه‌ى زندگى، به منطقه‌اى اطلاق مى‌گردد در میان مدار ستاره‌ها که قابلیت نگه‌دارى آب به صورت مایع در سطح سیاره را دارا باشد.

دانشمندان مى‌توانند از طیف نورى که از این سیارات منعکس شده، براى تعیین محتوى جوّی‌یشان استفاده کنند. بهره‌برى از این روند، دانشمندان را در یافتن انواع مختلف گازهائى مانند اکسیژن و متان که از ارگانیسم‌‏های کوچیک‌‏تر تشکیل شده‌‏ است یاری می‌‏دهد. این نوع حیاتها معمولاً شامل میکروب‌ها و دیگر انواع موجودات ساده است. کشف و یافتن شواهدى جهت اثبات صورت‌هاى پیچیده‌ى حیات با هوشمندى در سطوح بالاتر به مراتب دشوارتر است.

در هر صورت، مرکز فیزیک فضائى معتقد است یافته شدن تکه‌هائى از آلاینده‌هائى در اتمسفر سیاره‌ى مورد نظر مى‌تواند منجر به کشف تمدن صنعتى این موجودات فرازمینى گردد.

انتظار مى‌رود تلسکوپ فضائى جیمز وب در سال ٢٠١٨ آغاز به کار کند. این تلسکوپ قادر به کشف و بررسى دو نوع از انواع گازهاى گلخانه‌اى اتمسفر مى‌باشد که در فواصل کیهانى بدن‌هاى اثیرى شناسائى شده‌اند. این نوع گازها توسط آلاینده‌‌‏هاى صنعتى تولید شده‌‏اند.

اپک‌تایمز در ۳۵ کشور به ۲۱ زبان منتشر می‌گردد.

 

اخبار بیشتر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی