Search
Asset 2

نیروی دریایی آمریکا: مانع توقیف دو نفتکش توسط جمهوری اسلامی شدیم 

نیروی دریایی آمریکا از توقیف دو نفتکش توسط حکومت ایران در آب‌های بین‌المللی دریای عمان ممانعت به عمل آورد.
ناو هواپیمابر USS Abraham Lincoln (CVN 72) (L) ناوشکن دفاع هوایی نیروی دریایی سلطنتی HMS Defender (D 36) و ناوشکن موشک هدایت شونده USS Farragut (DDG 99) در این عکس جزوه در 19 نوامبر2019 از تنگه هرمز عبور می کنند.(Zachary Pearson/U.S. Navy via Getty Images)

فرماندهی مرکزی نیروی دریایی آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد که نیروی دریایی این کشور روز چهارشنبه ۱۴ تیر، از توقیف دو نفتکش توسط حکومت ایران در آب‌های بین‌المللی دریای عمان ممانعت به عمل آورد. 

طبق اعلام ناوگان پنجم نیروی دریایی ایالات متحده، یک کشتی نظامی جمهوری اسلامی چهارشنبه ساعت یک بامداد به وقت محلی به کشتی «تی‌آر‌اف ماس»، با پرچم جزایر مارشال نزدیک شد، اما وقتی ناوشکن «یواس‌اس مک‌فال» آمریکا به محل رسید، شناور نیروی دریایی ایران از محل دور شد. 

به گفته نیروی دریایی آمریکا، در این مأموریت هواپیمای گشت دریایی پی۸ پوسایدون و پهپاد ام‌کیو۹ ریپر ایالات متحده نیز حضور داشتند. 

بر اساس این گزارش، نیروی دریایی ایالات متحده حدود سه ساعت بعد یک پیام اضطراری از کشتی تجاری «ریچموند وویجر» با پرچم باهاما دریافت کرد. یک شناور دیگر نیروی دریایی جمهوری اسلامی با فاصله یک و نیم کیلومتر به این کشتی که در ۳۲ کیلومتری ساحل مسقط، پایتخت عمان، در آب‌های بین‌المللی در حرکت بود، نزدیک شده و از آن خواسته بود متوقف شود. 

ناوشکن یواس‌اس مک‌فال آمریکا پس از دریافت پیام با سرعت به محل نزدیک شد، اما پیش از رسیدن این ناوشکن، نیروهای جمهوری اسلامی چندین بار به سمت ریچموند وویجر شلیک کرده بودند. این نفتکش در این شلیک‌ها آسیب جدی ندید، اما گلوله‌ها به نزدیکی محل اقامت سرنشینان اصابت کرده بود. 

فرماندهی مرکزی نیروی دریایی آمریکا خاطرنشان کرد به‌محض رسیدن ناوشکن آمریکایی، این شناور نظامی جمهوری اسلامی نیز از محل دور شد. 

پس از انتشار این گزارش خبرگزاری تسنیم وابسته به سپاه و خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی، ایرنا، به نقل از «یک منبع آگاه دفاعی» این موضوع را تکذیب کرد. این دو رسانه حکومتی اطلاعات بیشتری منتشر نکردند. 

فرماندهان نیروی دریایی آمریکا، بریتانیا و فرانسه مستقر در خاورمیانه در ۳۰ اردیبهشت‌ماه گذشته با یک ناو آمریکایی از تنگه هرمز عبور کردند تا نشانه‌ای از رویکرد یکپارچه آن‌ها برای باز نگه‌داشتن این آبراه مهم پس از توقیف دو نفتکش از سوی حکومت ایران باشد. 

از سوی دیگر پس از اقدام نیروی دریایی امریکا در ممانعت از توقیف دو نفت‌کش توسط جمهوری اسلامی، مایکل کوریلا، فرمانده ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا، سنتکام، در مورد حمله نیروهای جمهوری اسلامی به این دو نفتکش گفت: «حمله بی‌دلیل نیروی دریایی ایران به کشتی ریچموند وویجر و تعرض آنها به کشتی تی‌آر‌اف ماس ناقض قوانین بین‌المللی و مخل امنیت و ایمنی تردد در منطقه است 

شورای امنیت ملی کاخ سفید نیز اعلام کرد آمریکا به همراه متحدان خود در خاورمیانه، به تجاوزهای جمهوری اسلامی پاسخ خواهد داد. 

سپاه پاسداران در نیمه اول اردیبهشت دو نفتکش را در تنگه هرمز و دریای عمان با مداخله قایق‌های تندرو به داخل مرز آبی ایران هدایتو توقیف کرد. پس از آنایالات متحده اعلام کردکه با هدف «جلوگیری از به خطر افتادن کشتی‌رانی در آب‌های منطقه از جمله تنگه هرمز توسط قدرت‌های منطقه» موقعیت دفاعی خود در خلیج‌فارس را تقویت خواهد کرد.  

به گفته نیروی دریایی ایالات متحده، حکومت ایران در طی دو سال گذشته به ۱۵ کشتی تجاری با پرچم بین‌المللی حمله یا در تردد آنها اخلال به وجود آورده است.  

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی