دولت کانادا در تازهترین دور اجرای تحریمها، میخواهد ده نفر از مقامات ارشد جمهوری اسلامی را که در این کشور ساکن هستند، اخراج کند. دولت کانادا اسامی این مقامات را فاش نکرده است.
گلوبال نیوز گزارش میدهد که سلمان سامانی، یکی از مقامات ارشد وزارت کشور دولت روحانی در این لیست ده نفره است. وی پیش از این در تعدادی از پستهای کلیدی جمهوری اسلامی شامل قائم مقام و سخنگوی وزارت کشور، رئیس کمیته حقوقی ستاد انتخابات کشور، رئیس هیئت مرکزی بازرسی انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی و پنجمین دوره مجلس خبرگان و تعدادی از پستهای کشوری و استانی دیگر مشغول به کار بود.
این خبر انعکاس وسیعی در شبکههای اجتماعی داشت و بسیاری از کاربران شبکههای اجتماعی این مطلب را به عنوان «خبر خوش» به اشتراک گذاشتند.
هیرش سعیدیان، روزنامهنگار، پستی از این مقام پیشین وزارت کشور را در ایکس منتشر کرده است که در آن، سلمان سامانی حضور تعدادی از استانداران و فرمانداران را در خارج از کشور تکذیب میکند و منتشرکنندگان خبر را به «برخورد قانونی» تهدید میکند. او در دوره مسئولیتش در وزارت کشور انتشار خبرها درباره خروج مقامات از ایران را باعث از بین رفتن «اعتماد عمومی» میدانست.
دولت کانادا در نوامبر سال گذشته تحریمهایی را علیه جمهوری اسلامی ایران وضع کرد که بر اساس آن، تمام مقامات ارشد جمهوری اسلامی از کانادا اخراج خواهند شد.
پیش از این نیز، شبکه سیبیسی گزارش داده بود که دولت کانادا از ورود دهها مقام جمهوری اسلامی به این کشور ممانعت کرده است.
گلوبال نیوز گزارش داده است که پس از کشته شدن مهسا امینی توسط گشت ارشاد، پرونده سامانی اولین مورد از تحریمهایی است که توسط کانادا اجرا میشود.
تحریمهای کانادا دهها هزار مقام جمهوری اسلامی و اعضای سپاه را از ورود به کانادا منع میکند.
دولت کانادا میگوید که سران جمهوری اسلامی، اعضای کابینه، سفرا، دیپلماتهای ارشد، اعضای قوه قضائیه، مقامات ارشد نظامی، اطلاعاتی و کارمندان ارشد دولتی شامل این تحریمها میشوند.
دولت کانادا در سال ۲۰۱۲ روابط دیپلماتیک خود را با ایران به دلیل تلاشهای جمهوری اسلامی برای دستیابی به سلاح هستهای و حمایت از گروههای تروریستی قطع کرد.
جاستین ترودو، نخستوزیر کانادا در جریان مبارزات انتخاباتی در سال ۲۰۱۵ قول داد که روابط دیپلماتیک با ایران را از سر بگیرد. در سال ۲۰۲۰ سپاه یک هواپیمای مسافربری را که در حال ترک تهران بود، ساقط کرد و ۸۵ شهروند کانادایی در این حادثه کشته شدند. بعد از این حادثه، روابط دولت کانادا و جمهوری اسلامی تیره شد.