اسرائیل میگوید که نیروهایش بعد از محاصره خانیونس، حملاتشان را در داخل این منطقه تشدید کردهاند. این نیروها به دنبال یافتن تعدادی از رهبران حماس هستند که در این منطقه مخفی شدهاند.
یک مقام سازمان ملل میگوید که عملیات زمینی به وضعیت «آخرالزمانی» غزه دامن میزند. غذا، آب و دارو رو به اتمام است و غیرنظامیان در حال ترک خانههایشان هستند.
انبیسی گزارش داده است که حدود ۱.۹ میلیون نفر در غزه آواره شدهاند. مقامات بهداشتی وابسته به حماس که در آمارهایشان فرقی میان غیرنظامیان و اعضای حماس قائل نیستند، میگویند که ۱۶ هزار و ۲۰۰ نفر از ابتدای جنگ تاکنون در غزه کشته شدهاند.
همزمان با تداوم جنگ در جنوب غزه، کابینه جنگ اسرائیل دیداری «جنجالی» با خانوادههای گروگانهایی داشتند که هنوز در دست حماس اسیر هستند. خانوادهها از مقامات کابینه خواستند که بازگشت عزیزانشان را در اولویت قرار دهند.
ارتش اسرائیل میگوید که حماس در غزه ۱۴۰ گروگان اسرائیلی را در اختیار دارد.
آژانس امداد و کار سازمان ملل روز چهارشنبه اعلام کرده است که با چالشهای متعددی برای کمکرسانی به غزه مواجه است.
به گفته مسئولین این نهاد سازمان ملل، این چالشها شامل بمباران شدید، از سرگیری عملیات نظامی، عدم ارسال کمکهای بشردوستانه و سوخت، وابستگی به فقط یک گذرگاه برای ارسال کمکها به رغم نیاز فزاینده به کمکها در غزه است.
الی کوهن، وزیر خارجه اسرائیل اعلام کرده است که ویزای لین هستینگز، هماهنگکننده دفتر کمکهای بشردوستانه سازمان ملل را برای ورود به اسرائیل لغو کرده است.
وزارت خارجه اسرائیل در صفحه ایکس خود به نقل از کوهن نوشته است: «کسی که حماس را به خاطر قتلعام وحشیانه ۱۲۰۰ اسرائیلی، ربودن نوزادان، سالمندان و اعمال هولناک آزار و تجاوز و استفاده از ساکنان غزه به عنوان سپر انسانی محکوم نکرد، بلکه اسرائیل را محکوم کرد که یک کشور دموکراتیک است، کشوری که از شهروندان خود محافظت میکند، چنین فردی نمیتواند در سازمان ملل خدمت کند و نمیتواند وارد اسرائیل شود.»
پیش از این، هاستینگز در بیانیهای درباره وضعیت نوار غزه گفته بود که «هیچ جایی در غزه امن نیست و جایی برای رفتن باقی نمانده است. در صورت امکان سناریوی جهنمیتری در آستانه وقوع است. سناریویی که در آن عملیاتهای بشردوستانه ممکن است پاسخگوی نیازها نباشد.»