Asset 2

مشاهده «نهنگ جاسوس روسیه» در سواحل سوئد 

دیده شدن یک نهنگ سفید بلوگا در نزدیکی سواحل سوئد
(The Norwegian Directorate of Fisheries’ Sea surveillance Service)

یک نهنگ سفید بلوگا که پیش از این گفته شده بود از سوی روسیه برای جاسوسی آموزش دیده است، به تازگی در نزدیکی سواحل سوئد دیده شد. 

این نهنگ سفید چند متری، اولین بار در سال ۲۰۱۹ در نزدیکی نروژ دیده شد؛ آن‌هم در حالی که یک دوربین کوچک با عبارت چاپ شدۀ «سنت پترزبورگ» روی آن، با یک طناب پلاستیکی به دور سرش وصل شده بود. 

این نهنگ در همان زمان والدیمیر (ترکیبی از وال و نام رئیس‌جمهور روسیه) یا به زبان نروژی Hvaldimir نامیده شد. 
اداره شیلات نروژ در آن زمان گمانه زد که این نهنگ سفید احتمالاً از تأسیسات آموزشی نیروی دریایی روسیه فرار کرده است. روس‌ها در آنجا به نهنگ‌ها آموزش نزدیک شدن به کشتی‌ها و بنادر و جاسوسی از آنها را می‌دهند.  

سباستین استرند، عضو سازمان ناظر «یک نهنگ»، اعلام کرد والدیمیر را در جایی در غرب سوئد، در نقطه‌ای جنوبی‌تر از منطقه کشف اولیه‌اش در سال ۲۰۱۹ دیده است. آب‌های اقیانوس اطلس شمالی منطقه‌ای استراتژیک برای نیروهایی دریایی غرب و روسیه هستند که زیردریایی‌هایی زیادی در آن مستقر کرده‌اند. 

هر چند که مسکو تاکنون هرگز به طور رسمی در این باره اظهارنظر نکرده است اما میخائیل اولیانوف، نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین به تمسخر این خبر پرداخت و در توییتر نوشت: «قدم بعدی این است که ادعا کنیم روسیه از پشه‌ها به عنوان جاسوس استفاده می‌کند 

سباستین استراند، از سازمان «یک نهنگ» عنوان کرد که این وال به سرعت در حال دور شدن از آب‌های سرد گرینلند و قطب شمال است. این مناطق به طور طبیعی برای زندگی نهنگ‌های سفید بلوگا مناسب هستند. 

این محقق، «تنهایی» و «نیاز بیشتر به یافتن جفت در اثر تغییرات هورمونی» را به عنوان دو توضیح ممکن برای این تغییر رفتار ذکر می‌کند.

اخبار مرتبط

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی