Search
Asset 2

مایک جانسون از دیوان عالی خواست حکم «خطرناک» محکومیت ترامپ را لغو کند

مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، گفت دیوان عالی باید وارد عمل شود و محکومیت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا، در پرونده جعل اسناد تجاری را لغو کند.
(چپ) رئیس مجلس نمایندگان، مایک جانسون (نماینده جمهوری‌خواه لوئیزیانا)، (راست) رئیس‌جمهور سابق آمریکا، دونالد ترامپ (Kevin Dietsch, Justin Sullivan/Getty Images)

مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، گفت دیوان عالی باید وارد عمل شود و محکومیت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا، در پرونده جعل اسناد تجاری را لغو کند. آقای جانسون خاطرنشان کرد که شرایط این پرونده باعث شده که اعتماد مردم به دستگاه قضایی آمریکا خدشه‌دار شود.

آقای جانسون در ۳۱ مه در برنامه فاکس اَند فِرِندز (فاکس و دوستان) گفت: «تحولات بسیاری در راه است اما معتقدم که دیوان عالی باید وارد عمل شود. بدیهی است که این اتفاق کاملاً بی‌سابقه بوده و برای نظام قضایی آمریکا خطرناک است.»

هیأت منصفه رئیس‌جمهور سابق آمریکا را در ۳۰ مه در پرونده نیویورک مجرم شناخت؛ پرونده‌ای که ترامپ در آن به ۳۴ فقره جعل سوابق تجاری برای لاپوشانی حق‌السکوت پرداختی به استورمی دنیلز، بازیگر فیلم‌‎های بزرگسال، در تلاش برای تأثیرگذاری بر انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۱۶ متهم شده بود.

این رویداد ترامپ را به اولین رئیس‌جمهور سابق در تاریخ آمریکا تبدیل کرد که حکم محکومیت گرفته است. رئیس‌جمهور سابق آمریکا گفت درخواست تجدید نظر خواهد داد و حکم دادگاه را «بسیار ناعادلانه» خواند.

ترامپ در کنفرانس مطبوعاتی خود در ۳۱ مه گفت: «این دادگاه غیرقانونی است. پای زد و بند در میان است… قاضی زد و بند کرده است.» او افزود که دادگاه از شهادت یک کارشناس انتخابات درباره برخی از مسائل مربوط به محاکمه ممانعت به عمل آورد.

برخی از حقوق‌دانان این مسئله را مطرح کرده‌اند که دستورالعمل خوان مرچان، قاضی پرونده، به اعضای هیأت منصفه آن‌ها را به سمت محکوم کردن ترامپ سوق داده است.

اظهارات آقای جانسون حاکی از آن است که او می‌خواهد دیوان عالی کشور قبل از این‌که دادگاه عالی نیویورک شانس بررسی پرونده را پیدا کند- که البته  بعید به نظر می‌رسد- وارد عمل شود.

هانس فون اسپاکوفسکی، کارشناس ارشد حقوقی در مرکز مطالعات حقوقی و قضایی ادوین میس ۳، وابسته به بنیاد هریتج، به اپک تایمز گفت: «سرخوردگی آقای جانسون را درخصوص آن‌چه که او آن را «نقض آشکار عدالت» در دادگاه نیویورک می‌نامد درک می‌کنم و با او هم‌نظر هستم.»

با این‌حال، آقای فون اسپاکوفسکی معتقد است که دورنمای ورود دیوان عالی قبل از آغاز فرایند تجدید نظر در دادگاه‌های ایالتی نیویورک واقع‌بینانه نیست.

او گفت: «به‌طور حتم مسائلی وجود دارد که می‌تواند پای دیوان عالی را به پرونده دادگاه ایالتی باز کند. برای نمونه می‌توان به نقض حقوق اساسی دونالد ترامپ در رسیدگی غلط قاضی و دادستان به این پرونده اشاره کرد. اما گمان می‌کنم تا زمانی که فرایند تجدید نظر در دادگاه ایالتی به نتیجه نرسد، دیوان عالی از ورود به پرونده خودداری خواهد کرد.»

جاناتان امورد، کارشناس قانون اساسی و متخصص دادخواهی، به اپک تایمز گفت این محاکمه حقوق ترامپ را زیر پا گذاشته و پر از سوگیری است؛ اما تا تعیین تکلیف دادگاه تجدید نظر نمی‌توان امید چندانی به مداخله دیوان عالی کشور داشت.

درخواست تجدید نظر در کانون توجهات

تیم حقوقی ترامپ از برنامه‌های خود برای فرجام‌خواهی صحبت کرده که معمولاً پیش از ارجاع به دیوان عالی باید در دادگاه تجدید نظر نیویورک مورد بررسی قرار بگیرد.

آقای جانسون در برنامه فاکس اند فرندز گفت ارجاع پرونده استیناف به دیوان عالی مدتی طول می‌کشد اما ابراز اطمینان کرد که محکومیت ترامپ درنهایت لغو خواهد شد.

آقای جانسون گفت: «فکر می‌کنم آن‌ها این مسئله را رفع و رجوع کنند اما مدتی زمان می‌برد. اجرای این روند کمی طول می‌کشد. البته دموکرات‌ها به این مسئله واقف هستند و به آن دامن می‌زنند. هدف‌شان همین بوده است. آن‌ها سعی دارند که دونالد ترامپ را ورشکست کنند.»

درحالی‌که رئیس‌جمهور سابق آمریکا مدعی شده که جو بایدن، رئیس‌جمهور فعلی آمریکا، عامل تعقیب قضایی او بوده است، بایدن ضمن تکذیب دخالت خود در این محاکمه اصرار دارد که محاکمه ترامپ عاری از مداخلات سیاسی بوده و محکومیت او تأیید می‌کند که حاکمیت قانون در آمریکا صحیح و سالم است.

مایکل تایلر، مدیر ارتباطات بایدن-هریس ۲۰۲۴، پس از محکومیت ترامپ در بیانیه‌ای گفت: «دونالد ترامپ همیشه به اشتباه فکر می‌کرده که هرگز با عواقب نقض قانون برای منافع شخصی خود مواجه نخواهد شد.»

یان سامز، سخنگوی کاخ سفید، در پستی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «ما به حاکمیت قانون احترام می‌گذاریم و نظر دیگری نداریم.»

آقای جانسون که ۲۰ سال وکیل دادگستری بوده، دادگاه ترامپ را «وحشیانه» خواند.

او در مصاحبه روز جمعه خود گفت: «مردم آمریکا شاهد هستند. این محاکمه صرفاً سیاسی است، نه حقوقی و همه به این مسئله واقف هستند. مردم به‎طور شهودی می‌دانند که محاکمه او اشتباه است و عصبانی هستند.»

آقای جانسون استدلال کرد که نحوه برگزاری دادگاه و محکومیت ترامپ باعث تضعیف باورهای مردم و دستگاه قضایی کشور شده است.

او افزود: «و برای حفظ جمهوری… مردم باید باور داشته باشند که قانون مبنای عدالت است. آن‌ها در حال حاضر شاهد چنین چیزی نیستند.»

آقای فون اسپاکوفسکی به اپک تایمز گفت: «به‌رغم درخواست آقای جانسون برای رسیدگی فوری دادگاه استیناف، باید بدانید که درخواست از دیوان عالی برای مداخله بدون تردید با این پاسخ مواجه می‌شود که ورود دیوان عالی به پرونده مستلزم اتمام فرایند فرجام‌خواهی است.»

قاضی مرچان، که دستورالعمل او به هیأت منصفه درخصوص عدم نیاز به اجماع بر سر تمام مؤلفه‌هایی که بزه را به عمل مجرمانه تبدیل می‌کنند، جنجال‌آفرین شده بود، تاریخ صدور حکم فرمانده سابق کل قوای کشور را ۱۱ جولای تعیین کرده است.

درصورت شکست در دادگاه تجدیدنظر، ترامپ ممکن است با مجازات‌هایی مانند زندان، عفو مشروط یا جریمه نقدی مواجه شود.

آلوین برگ، دادستان منطقه‌ای منهتن، که پرونده رئیس‌جمهور سابق آمریکا را به جریان انداخته، درباره این‌که دادستان‌ها به دنبال مجازات زندان هستند یا خیر اظهار نظر نکرده است.

حکم دادگاه چهار روز قبل از برگزاری کنوانسیون ملی جمهوری‌خواهان صادر می‌شود که قرار است ترامپ را رسماً به‌عنوان نامزد جمهوری‌خواهان در انتخابات ریاست‌جمهوری معرفی کند.

هیچ قانونی وجود ندارد که از نامزدی ترامپ برای رسیدن به کاخ سفید به‌عنوان یک مجرم جلوگیری کند اما لغو محکومیت ترامپ قبل از انتخابات به احتمال زیاد شانس او ​​را برای پیروزی دوچندان خواهد کرد.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی