Search
Asset 2

چین برای نهمین سال متوالی «بدترین سرکوب‌کننده آزادی اینترنت» در جهان شناخته شد 

سرکوب‌ آزادی اینترنت در چین
زنان در 16 ژوئن 2001 در یک کافه اینترنتی در پکن، چین، از رایانه برای دسترسی به اینترنت استفاده می کنند.(Kevin Lee/Getty Images)

چین برای نهمین سال متوالی در جایگاه «بدترین سرکوب‌کننده آزادی اینترنت» باقی ماند و رژیم کمونیستی به منظور کنترل بیشتر بر گردش اطلاعات قصد دارد از فناوری هوش مصنوعی استفاده کند. 

سازمان غیرانتفاعی «خانه آزادی» که در واشینگتن مستقر است با انتشار گزارشی با عنوان «آزادی در شبکه ۲۰۲۳؛ قدرت سرکوبگر هوش مصنوعی» نوشت که چین با ۹ امتیاز از ۱۰۰ امتیاز در انتهای لیست آزادی اینترنت قرار دارد. 

این گزارش تصویری کلی از آزادی اینترنت در ۷۰ کشور ارائه می دهد که ۸۹ درصد از کاربران اینترنت جهان را تشکیل میدهند. 

کشورهایی که بین ۷۰ تا ۱۰۰ امتیاز کسب کرده‌اند  به عنوان «آزاد» طبقه بندی شده‌اند، کشورهایی که امتیازات بین ۴۰ تا ۶۹ را دارند به عنوان «جزئی آزاد» و کشورهایی که بین صفر تا ۳۹ امتیاز دارند به عنوان «غیر آزاد» طبقه بندی می شوند. 

پس از چین، میانمار، ایران و روسیه در جایگاه بعدی بدترین کشورهای جهان از نظر آزادی اینترنت قرار دارند.  

بر اساس گزارش سازمان «خانه آزادی» ایران از ۱۰۰ امتیاز توانسته است تنها ۱۱ امتیاز کسب کند. بر اساس این گزارش سرکوب دیجیتال و آزادی‌های فردی شهروندان در ایران طی سال گذشته به شدت تشدید شده است. 

در مقایسه با چین، تایوان با ۷۸ امتیاز در رتبه اول این فهرست در منطقه آسیا و اقیانوسیه قرار دارد. این گزارش خاطرنشان کرد که آزادی اینترنت در سراسر جهان به مدت ۱۳ سال متوالی رو به وخامت گذاشته است که نشان دهنده سرکوب دولتهای مستبد است. 

علاوه بر این، در این گزارش آمده است که چین «بدترین محیط جهان برای آزادی اینترنت باقی مانده است» زیرا آزادی بیان در این کشور سرکوب می‌شود. 

خانه آزادی خاطرنشان کرد که مردم چین علی‌رغم سرکوب‌شدن توسط مقامات، مقاومت خود را در اعتراض به اقدامات سخت‌گیرانه قرنطینه کووید۱۹ پکن نشان دادند. اعتراضاتی را در سراسر کشور انجام دادند و مقامات چینی را مجبور کردند تا سیاست کووید صفر را در دسامبر ۲۰۲۲ کنار بگذارند. 

همچنین این گزارش نشان می‌دهد که روند استفاده دولت‌ها از هوش مصنوعی برای تقویت سانسور افزایش یافته و این فناوری به آنها اجازه می‌دهد سانسور آنلاین خود را تقویت و توسعه دهند. 

بر اساس این گزارش، دولت‌های مستبد مانند حزب کمونیست چین از خطر برنامه‌های هوش مصنوعی مانند ChatGPT آگاه هستند که به کاربران اجازه می‌دهد تا سانسور آن را دور بزنند زیرا این سیستم‌ها بر روی اطلاعات اینترنتی جهانی آموزش‌دیده‌اند. 

این گزارش خاطرنشان کرد، حزب کمونیست چین از شرکت‌های مرتبط با هوش مصنوعی می‌خواهد که کنترل محتوا را اجرا کنند و «ارزش‌های سوسیالیستی اصلی» را ترویج کنند. 

مقامات چینی وب‌سایت‌های محبوب ایالات متحده مانند فیس‌بوک، X (توییتر سابق) و یوتیوب را مسدود می‌کنند. اما، برای سال‌ها، کاربران اینترنت چینی محدودیت‌های پکن را با استفاده از یک شبکه خصوصی مجازی (VPN) از طریق برنامه‌های آیفون دور زده‌اند. 

اما این آزادی اندک اکنون در خطر است زیرا حزب کمونیست چین می‌خواهد شرکت‌های فناوری را وادار کند که برای عرضه محصولات و اپلیکیشنهای خود در چین حتماً این محصولات را در چین ثبت کنند تا کنترل بیشتری بر آن برنامه‌ها اعمال کند.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی