Search
Asset 2

چهل روز بعد از حادثه معدن طبس؛ افزایش جان‌باختگان و مصدومان درگیر با مشکلات اعصاب و روان

روزنامه هم‌میهن گزارش داده است که با گذشت ۴۰ روز از حادثه معدن زغال سنگ طبس، سه تن از مجروحان نیز جانشان را از دست دادند و مصدومان حادثه نیز با مشکلات اعصاب و روان دست به گریبان هستند.
(Public Domain)

روزنامه هم‌میهن گزارش داده است که با گذشت ۴۰ روز از حادثه معدن زغال سنگ طبس، سه تن از مجروحان نیز جانشان را از دست دادند و مصدومان حادثه نیز با مشکلات اعصاب و روان دست به گریبان هستند.

این رسانه داخلی ایران اخیرا به سراغ تعدادی از خانواده‌های مصدومین حادثه رفته و گزارش داده است که از بین ۱۶ کارگر مصدوم معدنجوی طبس که به یزد و طبس اعزام شدند، دو نفر در همان روزهای اول و یک‌نفر در روز شنبه، پنجم آبان، جانشان را از دست دادند. به این ترتیب آمار فوتی‌های معدن طبس به ۵۳ نفر رسید.

این روزنامه افزوده است که هیچ کدام از مصدومان به زندگی عادی بازنگشته‌اند و با مشکلاتی شامل از دست رفتن حافظه کوتاه‌مدت، آسیب به مغز و اعصاب و مشکلات ریه درگیر هستند. خانواده‌ها گفته‌اند که دولت به حسابشان ۵۰ میلیون تومان واریز کرده است، اما این هزینه جوابگوی روند درمانی مصدومان نیست.

براساس این گزارش، معدن زغال سنگ طبس، کارش را با بخشی از کارگران از سر گرفته است، در حالیکه هنوز امکانات کافی برای ایمنی درنظر گرفته نشده است. دولت پزشکیان هم وعده واگذاری خانه را به خانواده‌های کشته‌شدگان حادثه داده است.

ابراهیم رحیمیان، دبیر اجرایی خانه کارگر طبس در این مورد گفته است که «وضعیت معدن طبس مانند سابق است و درباره ایمن‌سازی اقدام جدی صورت نگرفته است. ظاهرا با شرکت هنسن مذاکرات انجام شده و مبلغ مورد نیاز برای خرید تجهیزات شامل مانیتورینگ، سنسور و تهویه ها، میلیون‌ها دلار سهمیه ارزی برآورد شده است.»

علی مقدسی‌زاده، رئیس هیئت‌مدیره کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار خراسان جنوبی نیز به این روزنامه گفته است که بجز یکی از تونل‌های یک معدن در طبس، هیچ کدام از معادن سنتی در طبس، سیستم مانیتورینگ و هشداردهنده ندارد، ولی نبود این تجهیزات نباید باعث تعطیلی این معادن شود.

او افزوده است: «اگر مسئولان می‌خواهند اتفاقاتی مانند معدنجو و زمستان یورت تکرار نشود، باید تجهیزات ایمنی را برای معادن سنتی ایران فراهم کنند.همه وسایل ما در گمرک است. همین مجلس که امروز این حرف‌ها را می‌زند، برای  تامین تجهیزات ایمنی ما در سال‌های گذشته چه کاری انجام داده است؟ اگر کارگر امروز اینجا کار نکند، معدن خراب می‌شود. این کارگران کجا می‌خواهند کار کنند؟ رشد تولید چه می‌شود؟»

سعید صمدی، دبیر انجمن زغال سنگ ایران در گفتگو با شبکه دانشگاه تهران در این‌باره گفته است که ایران ۵۰ سال از دانش روز استخراج معدن عقب است و تونل تست گاز در معادن ایران وجود ندارد. دولت درباره مسایل کم اهمیت‌تر بودجه داده و هزینه شد، اما درباره زغال سنگ هزینه نشده است.

برخی کارشناسان با اشاره به ذخایر بالای گاز متان در منطقه کویر شمالی ایران، استخراج زغال‌سنگ از این مناطق را قبل از بهره‌برداری از منابع غنی متان، نادرست می‌دانند. در مقابل، دیگر کارشناسان، مشکلات ایمنی و استخراج را ناشی از ناکارآمدی بخش خصوصی می‌دانند. برخی نیز تأثیر تحریم‌ها و عدم ورود فناوری‌های نوین به این حوزه را عامل اصلی می‌دانند.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی