Search
Asset 2

قرارداد مبهم شهرداری تهران با چین؛ نماینده مجلس: هر کس هر جا ایستاده فکر می‌کند باید چپاول کند

نماینده مجلس در واکنش به قرارداد مبهم دو میلیارد دلاری شهرداری تهران با چین گفته است که هر کسی هر جا ایستاده فکر می‌کند باید چپاول کند.
احمد علیرضابیگی (Tabnak.ir)

به دنبال انتشار اخباری درباره قرارداد مبهم دو میلیارد یورویی شهرداری تهران با چینی‌ها، یک نماینده مجلس طی گفتگو با یکی از رسانه‌های داخلی در اینباره گفته است که به نظر می‌رسد خوفی از دستگاه‌های نظارتی وجود ندارد، بنابراین هر کسی هر جا ایستاده فکر می‌کند باید چپاول کند.

به نوشته روزنامه هم‌میهن، اعضای شورای شهر تهران می‌گویند که این قرارداد دو میلیارد یورویی با چین را ندیده‌اند در حالی که شهرداری ادعا می‌کند آن را به شورای شهر رسانده است.

احمد علیرضابیگی، عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس درباره قرارداد مذکور به روزنامه هم‌میهن گفته است که شهرداری می‌تواند با کشورهای خارجی قرارداد ببندد؛ اما نه قراردادهای پنهانی یا دارای ایراد. وزارت کشور هم در این مورد نظریه تخصصی خود را می‌دهد. اما دستگاه‌های نظارتی باید به این موارد ورود پیدا کنند.

علیرضا بیگی تاکید کرد که «تمام این موضوعات سیاسی است و این به نوع حکمرانی در کشور برمی‌گردد. در مدل حکمرانی کنونی اراده مردم را به حداقل رسانده‌ایم.»

او افزود که «وقتی مردم حس کنند نظر و اراده آنها تعیین‌کننده است، نظارت را توسعه می‌دهند و نتیجه آن روی کار آمدن شورای شهری است با پشتوانه مردمی که به مردم بدهکار است و باید پاسخگوی شهروندان باشد… رضایت مردم وقتی به وجود می‌آید که شورای شهر به نیابت از آنها عمل می‌کند. وقتی این اتفاق نمی‌افتد مردم کنار می‌مانند و نظارتی اتفاق نمی‌افتد. اگر نظارتی هم وجود داشته باشد در مقابل آن مقاومت می‌شود. با این روند شاهد پیشرفتی نخواهیم بود.»

این نماینده مجلس با بیان اینکه شورای شهر بر عملکرد شهرداری نظارت دارد و باید براساس چارچوب‌ها عمل کند، گفته است که اما دستگاه‌های نظارتی هم باید بر عملکرد دستگاه‌های مختلف از جمله شهرداری نظارت داشته باشند. اینطور به نظر می‌رسد که نظارت و خوفی از این دستگاه‌ها وجود ندارد. بنابراین هر کسی هر جا ایستاده فکر می‌کند باید چپاول کند.

روزنامه هم‌میهن درباره قرارداد مذکور نوشته است که اعضای شورای شهر تهران می‌گویند قرارداد دو میلیارد یورویی را ندیده‌اند و شهرداری ادعا می‌کند آن را به شورای شهر رسانده است. سوال این است که قرارداد خرید اتوبوس از چینی‌ها کجاست؟

به نوشته این روزنامه، این قرارداد آنطور که گفته می‌شود به دفتر مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران رسیده و شهرداری رونوشت نامه آن را به اعضای شورای شهر تهران ارسال کرده است؛ اما قرارداد از دفتر رئیس شورای شهر تهران برای اعضا ارسال نشده است. از سوی دیگر یک نسخه آن در اختیار نرجس سلیمانی، رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران قرار گرفته و او در یکشنبه پرتنش شورای شهر تهران از آن به عنوان «شبه‌قرارداد» یاد کرد.

هم‌میهن نوشته است که روایتی دیگر از قرارداد دو میلیارد یورویی با چینی‌ها این است که اصلاً قراردادی وجود نداشته و تنها شعار آمدن اتوبوس‌های خیالی سرداده‌اند. شاید به همین دلیل است که نرجس سلیمانی روی «شبه‌قرارداد» تاکید کرده است.

اواخر بهمن سال گذشته، شهردار تهران اعلام کرده  بود که تعدادی از اتوبوس‌های برقی سفارش داده شده از چین، اکنون به بندرعباس رسیده است.

علیرضا زاکانی ادعا کرده بود که اتوبوس‌های برقی ساخت چین، پنج میلیارد تومان ارزانتر از قیمت نمونه مشابه داخلی است.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی