Search
Asset 2

مدیرعامل آب تهران: تابستان سختی در پیش است

مدیرعامل شرکت آب تهران با هشدار نسبت به ادامه خشکسالی برای پنجمین سال متوالی، از کاهش شدید منابع آبی خبر داد و اعلام کرد که تابستان سختی در پیش است.
گرمای تهران، ۱۱ ژوئیه ۲۰۲۳. (ATTA KENARE/AFP via Getty Images)

مدیرعامل شرکت آب تهران با هشدار نسبت به ادامه خشکسالی برای پنجمین سال متوالی، از کاهش شدید منابع آبی خبر داد و اعلام کرد که تابستان سختی در پیش است.

حسام خسرویان روز شنبه سوم ماه مه، در گفت‌ وگو با ایرنا با اشاره به تداوم خشکسالی در کشور گفت: ایران وارد پنجمین سال بحران آب شده و این شرایط، به‌ویژه در تأمین آب مورد نیاز صنایع، دشواری‌های فراوانی ایجاد کرده است.

مدیرعامل شرکت آب تهران همچنین درباره پروژه انتقال آب از سدهای خارج پایتخت برای رفع مشکل کم آبی، اعلام کرد که «تا زمانی که مصرف آب در تهران مدیریت نشود، هیچ پروژه انتقالی نمی‌تواند به‌صورت پایدار، مشکل کم‌آبی پایتخت را حل کند.»

در همین راستا، محمدصادق معتمدیان، استاندار تهران، نیز اعلام کرد که میزان بارندگی‌ در سال جاری نسبت به میانگین بلندمدت با کاهش ۳۵ درصدی و نسبت به سال گذشته با کاهش ۱۴ درصدی روبرو بوده است.

استاندار تهران در ادامه افزود که «با توجه به کاهش ذخایر سدها و افت سطح آبخوان‌ها و سفره‌های زیرزمینی، هم به مدیریت دقیق منابع آب نیاز داریم و هم باید برای تأمین بخشی از آب مصرفی، از منابع خارج از حوضه‌های آبی استان تهران بهره‌گیری شود.»

علی بیت‌اللهی، رئیس بخش زلزله‌شناسی مهندسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در واکنش به حفر چاه برای بهبود وضعیت کم آبی کشور گفت: «وقتی در جنوب تهران در طول ۶۰ کیلومتر و پهنای ۳۰ کیلومتر، بزرگ‌ترین پهنه فرونشست را داریم و اخیراً از سال گذشته این نرخ فرونشست بیشتر شده است، می‌خواهیم دوباره برای تأمین آب، چاه حفر کنیم.»

براساس آخرین آمار شرکت مدیریت منابع آب ایران، حجم آب ذخیره‌شده در مخازن سدهای کشور بیش از ۱۰ میلیارد متر مکعب کاهش یافته است؛ کاهش نگران‌کننده‌ای که نشان‌دهنده افت ۳۷ درصدی منابع آبی قابل‌استفاده برای شهرها و مناطق مختلف در سال جاری است.

براساس گزارش‌ها، کاهش بی‌سابقه بارش‌ها، ذخایر سدهای اصلی کشور را به‌شدت کاهش داده است و سدهایی مانند زاینده‌رود، کرخه و لتیان در وضعیت بحرانی قرار دارند؛ به‌طوری‌که زاینده‌رود تنها ۲۹ درصد و کرخه کمتر از ۳۵ درصد ظرفیت خود را پر دارند. در تهران نیز افت ذخایر پنج سد اصلی، مسئولان را به سمت برنامه‌ریزی برای سهمیه‌بندی آب در تابستان سوق داده است.

فایننشیال تایمز اخیرا طی گزارشی اعلام کرد که ایران با یکی از وخیم‌ترین موارد فرونشست زمین در جهان مواجه است؛ پدیده‌ای که عواملی چون خشکسالی، تغییرات آب‌وهوایی و مدیریت ضعیف آب در آن نقش اساسی ایفا می‌کند.

به گفته محمد درویش کارشناس محیط زیست در ایران، علت اصلی ناتوانی حل بحران آبی در ایران، «اقتصادمحور» بودن آب در این کشور است. به گفته او تا زمانی که این مشکل حل نشود، بحران آب شدیدتر می‌شود.

این کارشناس محیط زیست ایران پیش‌تر اعلام کرده بود که «دو سوم کل ذخیره آب هزارساله را در سه دهه مصرف کردیم»

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی