Search
Asset 2

تگزاس اولین ایالتی که خرید املاک از سوی کمونیست‌های چین را ممنوع می‌کند

(Montinique Monroe/Getty Images) گرگ ابوت، فرماندار تگزاس

طبق بررسی‌های وزارت کشاورزی امریکا، بیش از نیمی از خریداران املاک و زمین‌های کشاورزی در این ایالت اتباع چینی هستند که شهروندی امریکا را ندارند. به تازگی گرگ ابوت، فرماندار تگزاس اعلام کرده است که لایحه ممنوعیت خرید زمین توسط اتباع چین، ایران، کره شمالی و روسیه را امضا خواهد کرد.

این طرح بعد از انتشار خبرهایی مبنی بر خرید بیش از ۱۳۰ هکتار زمین در جنوب تگزاس توسط یک شرکت چینی وابسته به حزب کمونیست چینی مورد توجه قرار گرفت.

وب‌سایت خبری اکسیوس خبر داد که گرگ اَبوت، فرماندار تگزاس، اعلام کرده که ضمن حمایت از قانونی شدن منع معاملات ملکی برای شهروندان این کشورها با غیرقانونی کردن شبکه اجتماعی چینی تیک‌تاک نیز به دلیل نگرانی از امنیت سایبری موافق است.

خرید زمین در پایگاه‌های استراتژیک امریکا

سناتور لوئیس کلخورست در بحبوحه نگرانی برخی از مقامات ارشد حزب جمهوری‌خواه مبنی بر اینکه «دشمنان خارجی» می‌توانند با خرید زمین در تگزاس منافع این ایالت را به خطر بیندازند، لایحه ممنوعیت خرید املاک برای اتباع کشورهای ذکر شده را به سنای این ایالت ارائه کرد.

این سناتور جمهوری‌خواه گفت: «به‌عنوان یک آمریکایی بروید، سعی کنید زمینی در نزدیکی یک پایگاه نظامی چین بخرید و ببینید که چگونه برای شما کار می‌کند.»

او البته متذکر شد که در این لایحه ممنوعیت‌ها برای شهروندان ایالات متحده و ساکنان دائمی قانونی اعمال نمی‌شود. حجم املاکی که شهروندان چینی در بهار ۱۴۰۰ تا بهار ۱۴۰۱ در ایالت تگزاس خریداری کردند، شش درصد از کل معاملات بوده است. بیش از نیمی از این خریداران شهروند امریکا نبودند و دارای کارت سبز اقامت، یا ویزای کار یا ویزای تحصیلی در آمریکا بودند.

سید میلر، کمیسر کشاورزی تگزاس که یکی از پر سر و صداترین مقامات ایالتی در حمایت از این ممنوعیت بوده است. در همین رابطه گفت: «چرا می‌خواهیم دشمنانمان صاحب پربارترین زمین‌های کشاورزی ما شوند. اگر ما نتوانیم زمین کشاورزی را در کشور شما بخریم، شما اینجا چیزی نمی‌خرید.»

بر اساس گزارش وزارت کشاورزی ایالات متحده، نهاد‌های خارجی بیش از هر ایالت دیگری در تگزاس زمین خریداری کرده‌اند و در این ایالت مالک بیش از ۴٫۷ میلیون هکتار زمین تگزاس هستند.حجم املاکی که شهروندان چینی در بهار ۱۴۰۰ تا بهار ۱۴۰۱ در ایالت تگزاس خریداری کردند، شش درصد از کل معاملات بوده است. بیش از نیمی از این خریداران دارای کارت سبز اقامت، یا ویزای کار یا ویزای تحصیلی در آمریکا بودند.

فلوریدا و ویرجینیا خواستار ممنوعیت خرید املاک

همچنین ران دیسانتیس، فرماندار فلوریدا و گلن یانگکین، فرماندار ویرجینیا نیز خواستار ممنوعیت خرید ملک توسط نهادهای چینی شدند.

تام کاتن، سناتور جمهوری‌خواه در ماه آگوست سال گذشته نیز در مقاله‌ای در فاکس نیوز نوشته بود: «حزب کمونیست چین ده‌ها سال است که مزارع، زمین و حتی خانه‌های ما را خریداری کرده است. بدتر از همه اینکه این کار قانونی بوده است. از این طریق آن‌ها می‌توانند غذا، فناوری و سایر منابع ما را برای خود بگیرند. به همین دلیل است که من لایحه‌ای ارائه کرده‌ام که کمونیست‌های چین و کسانی که از طرف این حزب اقدام به این کار می‌کنند را از خرید حتی یک مشت دیگر از خاک آمریکا منع می‌کند.»

وی ادامه داد: «در برخی موارد آن‌ها (حزب کمونیست چین) از زمین ما به عنوان پایگاه استراتژیک برای سرقت بذر و فناوری کشاورزی پیشرفته امریکایی استفاده می‌کنند و در موارد دیگر آن‌ها زمین‌های بزرگی را در نزدیکی پایگاه‌های نظامی ایالات متحده خریداری کرده‌اند.»

در مقابل فیروز نادری، از دانشمندان پیشین سازمان فضایی آمریکا، در پاسخ به فرماندار تگزاس به تصمیم وی برای ممنوعیت خرید زمین توسط شهروندان ایرانی اعتراض کرده و نوشته است: «آیا شما کور هستید و تلاش شهروندان ایران برای بیرون‌راندن ملاهای تروریست را نمی‌بینید. چرا شهروندان را به‌جای مقامات دولتی فاسد که کشور را غارت می‌کنند تا به‌عنوان پناهگاه‌های امن در خارج از کشور سرمایه‌گذاری کنند، ممنوع می‌کنید؟ چرا شهروندان آزادی‌خواه را مجازات می‌کنید.»

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی