نویسنده: مریم نیکپور
از زمان انتشار خبر کشته شدن رهبر حماس تاکنون هیچگونه عکس یا فیلمی از محل انفجار در رسانهها منتشر نشده است، این موضوع به شک و شبههها در مورد اسرار محل اقامت اسماعیل هنیه افزوده است.
برخی از کاربران پرسیدهاند که چرا تصویری از ساختمانی که در آن رهبر حماس کشته شد، تاکنون منتشر نشده است و کدام منطقه تهران، آنقدر جنبه امنیتی دارد که نمیتوانند عکسی از آن منتشر کنند؟
شبکه اجتماعی ایکس نشان داد که خبر مربوط به کشته شدن رهبر حماس در اقصی نقاط جهان به یکی از موضوعات داغ و در حال ترند شدن در روز چهارشنبه، یازدهم مرداد ماه تبدیل شده است.
همزمان دستگاه قضایی جمهوری اسلامی از احضار و تشکیل پرونده قضایی برای برخی فعالان فضای مجازی که نسبت به کشته شدن رئیس دفتر سیاسی گروه حماس واکنش نشان دادهاند، خبر داد.
مکان کشته شدن اسماعیل هنیه
خبرگزاری فارس ساعاتی بعد از انتشار خبر کشته شدن هنیه گزارش داد که او در زمان حمله در «یکی از اقامتگاههای ویژه جانبازان در شمال تهران» مستقر بود.
امیر فرشاد ابراهیمی، روزنامهنگار و پژوهشگر ارشد در موسسه جهانی دموکراسی و مطالعات استراتژیک در صفحه ایکس خود نوشته است: «اسماعیل هنیه رهبر سیاسی گروه فلسطینی حماس و یکی از محافظانش در محل اقامت خود در اردوگاه الزهرا در مجاورت کاخ سعدآباد تهران کشته شدهاند.»
تام گروس، تحلیلگر امور اسرائیل و خاورمیانه در گفتگو با شبکه منوتو با استناد به گزارشهای رسانهای گفته است: «میدانم که این اتفاق در طبقه دوم یک ساختمان رخ داد و رسانههای اسرائیلی و عربی گزارش دادهاند که فرماندهان سپاه در طبقه بالا مستقر بودند و هیچ اتفاقی برای آنها نیفتاده است که نشانگر جمعآوری اطلاعات و انجام یک عملیات دقیق بوده است.»
خلیلالحیه از رهبران حماس به رسانهها در اینباره گفته است شاهدانی که با اسماعیل هنیه بودند، تایید کردهاند که یک موشک به اتاقی که او در آن بود اصابت کرده است. مکان حادثه به واسطه انفجار موشک تخریب شده و برخی از شیشهها، پنجرهها، درها و دیوارها آسیب دیدند.
سران جمهوری اسلامی اسرائیل را مسئول کشته شدن رهبر حماس و محافظش میدانند و وعده انتقام دادهاند، اما مقامات اسرائیلی تاکنون اظهارنظر رسمی در اینباره نداشتهاند.
اسماعیل هنیه، ساعاتی پس از کشته شدن فواد شکر، دستیار حسن نصرالله در تهران کشته شد. اسرائیل مسئولیت حمله به این فرمانده ارشد حزبالله را برعهده گرفت.
پیام تلاویو به تهران
برخی صاحبنظران در ایران معتقدند که اسرائیل قبل از کشتن اسماعیل هنیه در حمله خود به حوثیهای یمن، پیامهایی به ایران فرستاد.
غلامحسین کرباسچی، شهردار سابق تهران و از فعالان سیاسی با هشتگ ترور هنیه نوشته است که حمله چند روز پیش اسرائیل به (حوثیهای) یمن بسیار مهم بود و پیام داشت. دورترین هدف و دقیقترین حمله هوایی اسرائیل بود که بدون کمک امریکا انجام شد و اسرائیل توان خود را نشان داد. فورا اسرائیل از ایران نام برد و صراحتا اعلام کرد که این حمله پیامی به ایران بود.
آرمین منتظری، روزنامهنگار، یک روز قبل از کشته شدن رهبر حماس در تهران در تحلیلی در روزنامه «هممیهن» نوشت که اسرائیل در حمله خود به یمن، پیامی ارسال کرد، مبنی بر اینکه اسرائیل میتواند در چندین جبهه بجنگد و حتی میتواند به (اهدافش) در خاک ایران حمله کند.
به گفته تام گروس، تحلیلگر خاورمیانه با وجود اینکه اسماعیل هنیه زمانهای زیادی را در ترکیه، قطر و دیگر کشورها گذرانده بود، اما اسرائیل او را در این کشورها هدف حمله قرار نداد. اسرائیل با کشتن هنیه در تهران این پیام بسیار مهم را به جمهوری اسلامی فرستاد، مبنی بر اینکه حکومت جمهوری اسلامی توانایی این را ندارد که از متحدان خود در قلب تهران حفاظت کند.
اسماعیل هنیه، بالاترین مقام فلسطینی بود که از زمان حمله حماس در هفتم اکتبر به اسرائیل کشته شده است. کشته شدن رهبر حماس با واکنشهای مختلف داخلی و بینالمللی همراه بوده است.
مقامات آمریکایی اعلام کردهاند که در این حمله مشارکتی نداشتند و از آن مطلع نبودند.
هنیه که ساکن قطر بود، از زمان آغاز جنگ غزه در پی حمله هفتم اکتبر حماس به اسرائیل، دیپلمات بینالمللی این گروه بوده است. او در مذاکرات غیرمستقیم بینالمللی برای دستیابی به آتشبس در منطقه فلسطینی شرکت میکرد.
در پی مرگ او و محافظش، جمهوری اسلامی ایران سه روز عزای عمومی در ایران و تشکیلات خودگردان فلسطینی نیز یک روز عزای عمومی را اعلام کردند.
دیدگاه ارائهشده در این مقاله نقطه نظر نویسنده بوده و لزوماً منعکسکننده دیدگاه اپک تایمز نیست.