به گفته بندیکت راجرز، یکی از بنیانگذاران و مدیر اجرایی دیده بان هنگ کنگ، حزب کمونیست چین (حکچ) از راههای «موذیانه» و «ظریف» برای سرکوب آزادی عقیده در هنگ کنگ استفاده میکند.
راجرز گفت که آزادی عقیده «در هنگ کنگ در معرض تهدید فزاینده و در حال تشدید قرار دارد.»
او گفت: «چرا؟ هنگ کنگ هنوز یک شهر بین المللی است. بسته شدن مدارس و کلیساهای مسیحی ممکن است هنوز برای مهاجران خارجی بسیار شوکه کننده باشد و بر شهرت بین المللی شهر تأثیر بگذارد. بنابراین، حزب کمونیست چین میتواند آزادی مذهبی را با استفاده از ابزارهای موذیانه محدود کند: فاسد کردن آموزش مسیحی و اعمال کنترل کامل بر کلیساها بدون اینکه واقعاً آنها را ببندند.»
حمله «موذیانه» و «ظریف»
اظهارات راجرز چند روز پس از آن منتشر شد که گروه حقوق بشر مستقر در بریتانیا گزارشی را منتشر کرد که در آن جزئیاتی از چگونگی تضعیف آزادی عقیده در هنگ کنگ، توسط رژیم کمونیستی چین منتشر کرد؛ در حال حاضر پکن کنترل خود را بر هنگ کنگ بیشتر کرده است.
او گفت: «حزب کمونیست چین از ابزارهای موذیانهتر و زیرکانهتر برای رسیدن به همان هدف استفاده میکند.»
قانون امنیت ملی تحمیلی از سوی پکن به هنگ کنگ، هر چیزی را که حزبکمونیست چین جداییطلبی، براندازی، تروریسم و تبانی با یک کشور خارجی میداند جرم انگاری میکند. افرادی که در هنگ کنگ به دلیل نقض این قانون مجرم شناخته شوند ممکن است به حبس ابد محکوم شوند.
این قانون منجر به خودسانسوری گسترده رهبران مذهبی شده است.
راجرز، نویسنده آخرین گزارش گروه حقوق بشری گفت: «در حال حاضر تقریباً غیرممکن است که در هنگ کنگ روحانی مذهبی پیدا شود که در خطبههای خود هر چیزی را که به طور صریح یا حتی ضمنی مرتبط با حقوق بشر، کرامت انسانی، آزادی یا عدالت باشد، موعظه کند. .
با توجه به اینکه بیش از ۶۰ درصد از مدارس دولتی در هنگ کنگ توسط سازمانهای کلیسا اداره می شود، راجرز ابراز نگرانی کرد که آزادی مذهب در بخش آموزش به دلیل قانون امنیت ملی، که به یک دوره اجباری برای دانش آموزان جوان تبدیل شده است، در معرض تهدید است
راجرز خاطرنشان کرد که تلاشهای پکن برای «تضعیف» باورهای معنوی به هنگ کنگ گسترش یافته است. این کمپین که برای اولین بار در سال ۲۰۱۵ توسط شی جین پینگ، رهبر حکچ راهاندازی شد، شامل همسو کردن دین یا اعتقادات معنوی با ایدئولوژی کمونیستی چین و مهمتر از همه، وفادار کردن افراد مذهبی به حزب کمونیست چین است.
راجرز گفت که چندین روحانی معروف مذهبی در شهر توسط مقامات مجازات شدند. کاردینال جوزف ذن، رئیس سابق کلیسای کاتولیک در هنگ کنگ، سال گذشته به همراه چهار نفر دیگر به دلیل یک صندوق منحل شده که به معترضان حامی دموکراسی بازداشت شده کمک میکرد، دستگیر شدند.
راجرز گفت: «شاید بگویید، خوب، آنها به خاطر فعالیتهای سیاسی دموکراسیخواهانهشان دستگیر یا زندانی یا تهدید شدند و نه مستقیماً فعالیتهای مذهبیشان. اما با این وجود، محدودیت آزادی وجدان آنها به آزادی مذهبی مربوط میشود، زیرا آنها افرادی هستند که از دموکراسی با الهام از اعتقادات مذهبی خود حمایت میکنند.»