Asset 2

قانون‌گذاران ایالت مونتانا به ممنوعیت کامل اپلیکیشن چینی تیک‌تاک رای دادند

ممنوعیت تیک‌تاک
(Shutterstock)

قانون‌گذاران ایالت مونتانا آمریکا قانونی را تصویب کردند که به‌موجب آن استفاده از اپلیکیشن چینی تیک‌تاک در این ایالت ممنوع خواهد شد. 

قانون‌گذاران در مجلس مونتانا با ۵۴ رای موافق در برابر ۴۳ رای مخالف این طرح را تصویب کردند و به‌این‌ترتیب مونتانا اولین ایالتی خواهد بود که استفاده از شبکه اجتماعی تیک‌تاک در آن ممنوع خواهد شد. 

بر اساس این قانون اپ‌استورها و فروشگاه‌های عرضه آنلاین اپلیکیشن‌‌ها موظف شده‌اند که گزینه دانلود تیک‌تاک در مونتانا را غیرفعال کنند، البته به کسانی که قبلاً آن را نصب‌کرده بودند و استفاده می‌کنند می‌توانند همچنان از آن استفاده کنند. 

تخلف از این قانون برای متخلفان تا سقف ۱۰ هزار دلار جریمه در پی خواهد داشت و دادستان ایالت مونتانا ناظر بر اجرای این قانون خواهد بود. 

این قانون برای اجرایی‌شدن به امضای فرماندار مونتانا نیاز دارد و در صورت امضای این طرح توسط فرماندار ایالت مونتانا، ممنوعیت تیک‌تاک از ژانویه سال آینده به قانونی اجرایی در این ایالت بدل خواهد شد. 

یک سخنگوی گرک جیانفورت، فرماندار ایالت مونتانا، در واکنش به تصویب این طرح گفت: «فرماندار هر لایحه‌ای را که قانون‌گذاران ارسال کند، به‌دقت بررسی خواهد کرد.» 

فرماندار مونتانا پیش‌تر استفاده از تیک‌تاک را برای کارمندان دولت ایالتی ممنوع کرده بود. 

کاخ سفید اوایل اسفندماه گذشته به سازمان‌های دولتی و فدرال آمریکا دستور داده است تا ظرف ۳۰ روز اپلیکیشن تیک‌تاک را از سیستم‌های خود پاک کنند. 

ضرب‌الاجل کاخ سفید برای اعمال محدودیت برای تیک‌تاک در پی تصویب طرح ممنوعیت این اپلیکیشن در کنگره آمریکا تعیین شده است. این ممنوعیت بر مشاغلی در ایالات متحده که با دولت فدرال مرتبط نیستند یا میلیون‌ها شهروندی که از این برنامه استفاده می‌کنند اعمال نخواهد شد. 

مالک برنامه اشتراک‌گذاری ویدئو چینی موسوم به تیک‌تاک، شرکت فناوری «بایت دنس» چین است. شو زی چو، مدیرعامل تیک‌تاک با حضور در کنگره آمریکا قصد داشت که از عملکرد این شرکت دفاع کند اما پاسخ‌های مبهم و غیرصریح او به‌خصوص در مورد حقوق بشر در چین و رابطه تیک‌تاک با حزب کمونیست چین قانون‌گذاران آمریکا را متقاعد نکرد. 

اخبار مرتبط

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی