Search
Asset 2

مانور خطرناک جنگنده چینی در فاصله ۳ متری بمب‌افکن آمریکایی بر فراز دریای چین جنوبی 

نزدیک شدن یک جنگنده چینی به بمب‌افکن آمریکایی
(Courtesy of U.S. Indo-Pacific Command/Screenshot via The Epoch Times)

فرماندهی هند و اقیانوسیه ارتش ایالات متحده اعلام کرد که یک جت جنگنده چینی در رهگیری شبانه بر فراز دریای چین جنوبی در ۲۴ اکتبر، تا فاصله ۳ متری به یک بمب‌افکن ایالات متحده نزدیک شد و هر دو هواپیما را «در خطر برخورد» قرار داد. 

فرماندهی هند و اقیانوسیه ارتش آمریکا گفت که خلبان جنگنده «شنیانگ J-11» چین «به شیوه‌ای ناامن و غیرحرفه‌ای پرواز کرد و با سرعت کنترل نشده به بمب‌افکن B-52 نیروی هوایی ایالات متحده نزدیک شد و توانایی هوایی ضعیفی را نشان داد.» 

ارتش آمریکا بیانیه خود اعلام کرد که «ما نگران این موضوع هستیم که خلبان این جنگنده اطلاع نداشته که تا چه حد به یک برخورد و بروز حادثه نزدیک شده است.» 

فیلم منتشر شده از این حادثه توسط فرماندهی هند و اقیانوسیه ارتش ایالات متحده نشان می‌دهد که جنگنده چینی J-11 در فاصل حدود ۳ متری بمب‌افکن B-52 که «به طور قانونی عملیات معمولی» را بر فراز دریای چین جنوبی انجام می‌داد، پرواز میکند. 

الی راتنر، دستیار وزیر دفاع آمریکا در امور امنیتی هند و اقیانوسیه، اعلام کرد که از پاییز ۲۰۲۱ هواپیماهای چینی بیش از ۱۸۰ مورد «رفتار عملیاتی قهری و مخاطره‌آمیز» انجام داده‌اند. 

او روز گذشته به خبرنگاران گفت: «اگر موارد رهگیری مخاطره‌آمیز ارتش چین را علیه سایر کشورها را در نظر بگیریم، مشاهده میکنیم که طی دو سال گذشته نزدیک به ۳۰۰ اقدام خطرناک علیه هواپیماهای ایالات متحده، متحدان و شرکایش صورت گرفته است.» 

دستیار وزیر دفاع آمریکا عنوان کرد هواپیماهای چینی این گونه رفتار‌های مخاطره‌آمیز از قبیل «مانورهای بی‌پروا، شلیک منور، نزدیک شدن خیلی سریع یا خیلی نزدیک به هواپیماهای آمریکایی» را در راستای مداخله در توانایی نیروهای ایالات متحده برای عملیات در مکان‌هایی که قوانین بین‌المللی اجازه می‌دهد، انجام دادند. 

آقای راتنر گفت: «نکته اصلی این است که در بسیاری از موارد، این نوع رفتار عملیاتی می‌تواند باعث تصادف شده و این حوادث خطرناک می‌تواند منجر به درگیری ناخواسته شود». 

دستیار وزیر دفاع آمریکا گفت که این حوادث در زمانی رخ داده است که حزب کمونیست چین درخواست‌های ایالات متحده را برای برقراری خطوط ارتباطی نظامی در بالاترین سطوح رد کرده است.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی