مقامات آلمانی اعلام کردند که یک مرکز اسلامی در ایالت براندنبورگ برلین به دلیل ارتباطات احتمالی آن با گروه حماس تعطیل شده است.
وزارت امور داخلی ایالت براندنبورگ اعلام کرد که صبح پنجشنبه عملیات جستجو در مرکز اسلامی «فورستنوالده السلام» و در منازل مربوطه در براندنبورگ و برلین انجام شد.
مایکل اشتوبگن، وزیر داخلی ایالت براندنبورگ، در بیانیهای گفت: «مرکز اسلامی فورستنوالده با گروه تروریستی اسلامگرای حماس و اخوانالمسلمین در ارتباط است».
او افزود: «این سازمان علیه نظم دموکراتیک آزاد فعالیت میکند، روایتهای یهودستیزانه را ترویج میدهد و حق موجودیت اسرائیل را انکار میکند. ما نمیتوانیم این را بپذیریم.»
یورگ مولر، رئیس اطلاعات براندنبورگ، گفت که خطر این وجود دارد که مسلمانان از طریق فعالیتهای این انجمن بهطور مستقیم با نگرشهای افراطی و ایدئولوژی اسلامگرایانه مواجه شوند.
در هفتههای اخیر سخنگوی وزارت کشور آلمان از صدور حکم اخراج «محمدهادی مفتح»، مدیر مرکز اسلامی هامبورگ که ماه گذشته به دلیل ارتباط با گروههای افراطی تعطیل شد، خبر داد.
هنگام تعطیلی این مرکز در ماه ژوئیه، وزارت کشور آلمان این مرکز را به عنوان «نماینده مستقیم رهبر جمهوری اسلامی» معرفی و آن را به ترویج ایدئولوژی حکومت ایران به شکل «تهاجمی و مبارزاتی» متهم کرد.
تعطیلی مراکز اسلامی در آستانه انتخابات پارلمانی
این رویداد کمتر از دو هفته قبل از انتخابات پارلمانی ایالت براندنبورگ رخ داده است، انتخاباتی که انتظار میرود حزب راستگرای «آلترناتیو برای آلمان» در آن به موفقیتهای بزرگی دست یابد.
مرکز اسلامی فورستنوالده در سال ۲۰۱۸ تأسیس شد و فعالیتهای متنوعی برای مسلمانان در منطقه فورستنوالده ارائه میکرد و همچنین مسجد محلی السلام را اداره میکرد.
آلمان حماس را یک سازمان تروریستی میداند و وزارت داخلی ایالت براندنبورگ نیز اخوان المسلمین، که ریشه در مصر دارد، را یک گروه اسلامگرای مرتبط با آن میداند.
تعهد آلمان برای مبارزه با افراطگرایی اسلامی
بحث پیرامون افراطگرایی اسلامی پس از یک حمله مرگبار با چاقو در شهر سولینگن در اواخر ماه اوت، که توسط یک پناهجوی سوری انجام شد و گروه داعش مسئولیت آن را بر عهده گرفت، شدت گرفت. در این حمله سه نفر کشته و هشت نفر زخمی شدند.
حکومت آلمان به ویژه پس از افزایش گزارشها درباره طرحهای اسلامگرایانه از زمان حمله حماس به اسرائیل، متعهد شده است که با افراطگرایی اسلامی مبارزه کند.
در ماه ژوئیه، مقامات آلمانی، مرکز اسلامی هامبورگ را نیز به دلیل ارتباط آن با جمهوری اسلامی و گروه حزبالله لبنان تعطیل کردند.
اولاف شولتز، صدراعظم آلمان، وعده داده بود: «تمام تلاش خود را انجام خواهیم داد تا اطمینان حاصل کنیم که کسانی که نمیتوانند و نباید در آلمان بمانند، به کشورشان بازگردانده و اخراج شوند.»