Search
Asset 2

پیرمرد مرزنشینی که اسبش را از دست داد

1123

اصطلاح چینی “پیرمرد مرزنشینی که اسبش را از دست داد” اشاره دارد به اینکه بدشانسی گاهی می‌تواند به خوش‌شانسی تبدیل ‌شود و برعکس.

 اصل داستان از کتاب “درس‌هایی برای انسان” است که توسط “اُنشی لیو” در زمان سلسله‌ی هان غربی (۲۰۶ سال پیش از میلاد مسیح- ۲۳ سال پس از میلاد مسیح) نوشته شده‌است.

 روزگاری، پیرمردی بود که در مرزهای شمالی چین زندگی می‌کرد و در پرورش اسب بسیار ماهر بود. او به عنوان یک پرورش‌دهنده‌ی کهنه‌کار اسب شناخته‌ شده‌ بود.

 روزی، یکی از اسب‌هایش ناپدید شد. همسایه‌ها با شنیدن ماجرا بسیار ناراحت شدند و برای دلداری دادن به او، به خانه‌اش رفتند. اما پیرمرد اصلاً ناراحت نبود. او به همسایه‌ها گفت: “من یک اسب از دست دادم، اما از دست دادن می‌تواند تبدیل به چیز خوبی شود”.

 چند ماه بعد، اسب او همراه با یک اسب قوی‌تر به خانه بازگشت. همسایه‌ها با شنیدن این خبر دوباره برای تبریک به خانه‌ی پیرمرد رفتند. اما پیرمرد این بار نیز از زاویه‌ی متفاوتی به ماجرا نگاه می‌کرد. او گفت: ” این به دست‌آوردن ممکن است از روی خوش شانسی نباشد، زیرا می‌تواند بدبختی در پس خود داشته ‌باشد.” به طور عجیبی حق با او بود.

پیرمرد پسری داشت که عاشق اسب‌سواری بود. روزی پسر سوار بر اسب جدیدشان شد. او از اسب افتاد و پایش شکست. همسایه‌ها دوباره برای دلداری دادن به نزد او آمدند. پیرمرد این‌بار با آرامش گفت: “پای پسر من شکست، اما به سختی می‌توان گفت که این از روی خوش‌شانسی نیست!”. همسایه‌ها قادر به درک گفته‌های او نبودند و فکر کردند که او عقلش را از دست داده است.

 دیری نگذشت که تمامی مردان جوان برای شرکت در جنگ فرا خوانده شدند و بسیاری از آنان در جنگ جان خود را از دست دادند. از آنجا که پای پسر شکسته بود، او به جبهه‌ی جنگ اعزام نشد و نجات یافت.

 تازه آن موقع بود که همسایه‌ها توانستند معنای صحبت‌های پیرمرد را درباره‌ی خوش‌شانسی و بدشانسی درک کنند. آنها او رابه خاطر خرد بالایش ستودند.

پشت هر واقعه‌ای دلیلی نهفته است. بنابراین مشکل است که از ظاهر یک واقعه بفهمیم که نتیجه‌ی آن خوب است یا بد.

اصطلاح “پیرمرد مرزنشینی که اسبش را از دست داد” اشاره دارد به کسانی که بدشانسی می‌آورند. بدشانسی گاهی به خوش‌شانسی تبدیل می‌شود و خوش‌شانسی نیز می‌تواند گاهی به بدشانسی تبدیل شود. این مسأله به ما می‌گوید که روند طبیعی زندگی را دنبال کنیم و با به‌دست آوردن‌ها و از دست دادن‌ها به سادگی برخورد کنیم. نه برای چیزهایی که به‌‌‏دست می آوریم زیاد خوشحال شویم و نه برای چیزهایی که به نظر از دست داده‌ایم، ناراحت شویم.

اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر می‌شود.

اخبار مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی