Search
Asset 2

سازمان‌ملل از کارمندانش در افغانستان خواست تا بر سر کار نیایند

ممنوعیت اشتغال به کار زنان در افغانستان از سوی طالبان
(WAKIL KOHSAR/AFP via Getty Images)

سازمان‌ملل می‌گوید که طالبان به‌تازگی اشتغال به کار زنان در نهادهای وابسته به سازمان‌ملل در افغانستان را ممنوع کرده‌است. این دستور طالبان به صورت شفاهی به دفتر نمایندگی سازمان‌ملل ابلاغ شده و هیچ ابلاغ کتبی به این دفتر نرسیده است. 

این سازمان در روز سه‌شنبه از تمام کارمندان محلی‌اش در افغانستان خواست تا در دو روز آینده بر سرکارشان حاضر نشوند و در خانه بمانند.  

به گزارش رویترز، استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان‌ملل متحد در نیویورک به خبرنگاران گفت که  سازمان‌ملل در حال بررسی این موضوع است و روز چهارشنبه در دیدار با مقامات وزارت خارجه خواهان شفاف‌سازی این تصمیم طالبان می‌شود. 

به گفته وی از جمعیت ۴۰ میلیون نفری افغانستان، حدود ۲۳ میلیون مرد، زن و کودک به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند درحالی‌که کارمندان زن برای عملیات کمک‌رسانی به خانواده‌ها در افغانستان ضروری هستند. 

وی افزود: «سازمان‌ملل حدود ۳۹۰۰ کارمند در افغانستان دارد که از این تعداد حدود ۳۳۰۰ تن را کارمندان محلی تشکیل می‌دهند، از مجموع این تعداد ۶۰۰ نفرشان زنان افغان هستند و از مجموع ۶۰۰ کارمند بین‌المللی این سازمان، ۲۰۰ کارمند زن از کشورهای دیگر هستند.»  

سازمان‌ملل می‌گوید که فقط کارمندان زن محلی در افغانستان از حضور در محل کار منع شده‌اند و این شامل کارمندان بین‌المللی زن در این سازمان نمی‌شود.  

دوجاریک در پاسخ به سوالی درباره فعالیت نمایندگی سازمان‌ملل در صورت عدم لغو ممنوعیت فعالیت کارمندان زن این سازمان گفت که در این‌باره گمانه‌زنی نمی‌کند اما وضعیتی که کمک‌های اضطراری سازمان‌ملل در افغانستان با آن روبرو است، «غم‌انگیزتر از آن است که بتوان درباره‌اش فکر کرد.»  

در حال حاضر رزا اوتونبایوا، مسئولیت هیئت سیاسی سازمان‌ملل متحد در افغانستان یا یوناما را برعهده دارد. او پیش از تصدی این پست در سمت‌های گوناگون سیاسی شامل رئیسجمهور و وزیر امور خارجه جمهوری قرقیزستان کار کرده بود.  

محدودیت‌های طالبان در افغانستان، به‌ویژه ممنوعیت آموزش و کار در سازمان‌های غیردولتی، محکومیت شدید بین‌المللی را برانگیخته است؛ اما طالبان هیچ نشانه‌ای از عقب‌نشینی نشان نداده‌اند و ادعا می‌کنند که این ممنوعیت‌ها تعلیق موقت هستند که ظاهراً به این دلیل است که زنان برقع یا حجاب اسلامی مناسبی نداشتند و تفکیک جنسیتی رعایت نمی‌شد. 

در روزهای گذشته سازمان‌ملل اعلام کرده بود که از مجموع ۴.۶ میلیارد دلار کمکی که این سازمان از کشورها برای افغانستان درخواست کرده بود، تنها ۵ درصد را دریافت کرده است.  

پیش از این، مقامات‌ کشورهای غربی و سازمان‌ملل بارها از طالبان خواسته بودند که مانع تحصیل و اشتغال به کار زنان در افغانستان نشوند و نقض حقوق زنان بر تصمیم کشورهای جهان برای کمک به افغانستان تاثیر خواهد گذاشت.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی