همزمان با برگزاری تجمعی اعتراضی در شهر تورنتو در تاریخ ۱۳ سپتامبر (۲۲ شهریور) علیه مهاجرت گسترده و نیز تجمعات مخالفین این افراد، پلیس تورنتو ۱۰ نفر را در پارک «کریستی پیتس» بازداشت کرد.
پس از چند هفته تبلیغ این رویداد با عنوان «تجمع میهنپرستانه کانادا اول»، گروهی از معترضان ظهر شنبه با در دست داشتن یا پوشیدن پرچمهای کانادا در محل حاضر شدند و خواستار پایان دادن به مهاجرت گسترده به کانادا شدند.
در همین حال، صدها نفر از مخالفان این تجمع نیز در پارک واقع در تقاطع خیابان «بلور غربی» و «کریستی» گرد آمدند تا در برابر آن اعتراض کنند.
پلیس تورنتو همان روز کمی پیش از ساعت ۱ بعدازظهر در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد که یک مرد به اتهام حمله بازداشت شده است. مأموران بعداً در ایمیلی به اپک تایمز تأیید کردند که در مجموع ۱۰ نفر بازداشت شدهاند. در یکی از ویدئوهایی که توسط خبرنگار «کاریما سعد» ضبط شد، یک معترض متقابل هنگام گرفتن پرچم کانادا از یکی از برگزارکنندگان «تجمع میهنپرستانه کانادا اول» در صحنه بازداشت شد.
شرکتکنندگان در تجمع پس از گردهمایی در پارک کریستی پیتس، در امتداد خیابان «بلور غربی» به سمت مرکز شهر حرکت کردند.
جو انیدجار، برگزارکننده تجمع «میهنپرستانه کانادا اول»، در پستی در فیسبوک نوشت: «این زمان برای میهنپرستان واقعی کانادا است که در کنار هم بایستند. کشور ما بهسرعت در حال تغییر است و نه به سمت بهتر شدن… اگر برای آنچه داریم مبارزه نکنیم، آن را از دست خواهیم داد.»
این رویداد با پوسترهایی تبلیغ شده بود که روی آن نوشته بود: «مهاجرت گسترده را متوقف کنید. اخراجهای گسترده را آغاز کنید.»
یک روز پیش از برگزاری رویداد، پلیس تورنتو در بیانیهای در شبکههای اجتماعی اعلام کرد که از تجمع برنامهریزیشده و تجمعات متقابل در پارک «کریستی پیتس» آگاه است و برای «نظارت و تضمین ایمنی عمومی» در محل حضور خواهد داشت.
پلیس تأکید کرد: «اولویت اصلی ما ایمنی و امنیت همه افراد است. پلیس در برابر هرگونه نگرانی یا رفتار مجرمانهای که ممکن است رخ دهد، اقدام مناسب انجام خواهد داد.»
تجمع در پارک کریستی پیتس همزمان با تجمعی در لندن، بریتانیا، به رهبری فعال ملیگرای «تامی رابینسون» برگزار شد. در آن رویداد در لندن، جمعیت بزرگی از معترضان خواستار آزادی بیان شدند و همزمان مهاجرت گسترده را محکوم کردند.
















