Search
Asset 2

ترامپ از پیوستن قزاقستان به پیمان ابراهیم خبر داد

دونالد ترامپ اعلام کرد که قزاقستان به پیمان ابراهیم خواهد پیوست. این تصمیم پس از گفت‌وگوی تلفنی‌اش با بنیامین نتانیاهو و قاسم‌جومارت توقایف، رئیس‌جمهور قزاقستان، اتخاذ شده است.
(از چپ به راست) وزیر امور خارجه بحرین عبداللطیف بن راشد الزیانی، نخست‌وزیر اسرائیل بنیامین نتانیاهو، رئیس‌جمهور آمریکا دونالد ترامپ، و وزیر امور خارجه امارات متحده عربی عبدالله بن زاید بن سلطان آل نهیان در مراسم امضای توافق‌نامه ابراهیم در محوطه جنوبی کاخ سفید در تاریخ ۱۵ سپتامبر ۲۰۲۰ در واشنگتن دی‌سی شرکت می‌کنند. (Alex Wong/Getty Images)

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، روز پنج‌شنبه اعلام کرد که قزاقستان به پیمان ابراهیم خواهد پیوست؛ ابتکاری که با هدف عادی‌سازی روابط میان اسرائیل و کشورهای عمدتاً مسلمان طراحی شده است.

ترامپ در شبکه «تروث سوشال» نوشت: «به‌زودی مراسم امضای رسمی این توافق را اعلام خواهیم کرد و کشورهای بیشتری نیز در صف پیوستن به این باشگاه قدرت هستند.» به گفته او، این تصمیم پس از گفت‌وگوی تلفنی‌اش با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، و قاسم‌جومارت توقایف، رئیس‌جمهور قزاقستان، اتخاذ شده است.

دولت قزاقستان نیز در بیانیه‌ای تأیید کرد که این موضوع در مرحله نهایی مذاکرات قرار دارد و افزود: «پیوستن ما به پیمان ابراهیم ادامه طبیعی و منطقی سیاست خارجی قزاقستان مبتنی بر گفت‌وگو، احترام متقابل و ثبات منطقه‌ای است.»

با این حال، قزاقستان پیش‌تر نیز روابط کامل دیپلماتیک و اقتصادی با اسرائیل داشته و این اقدام جنبه‌ای نمادین خواهد داشت؛ اما مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، گفت این گام «فراتر از روابط دیپلماتیک معمول» است و همکاری‌های اقتصادی و منطقه‌ای تازه‌ای میان کشورهای عضو ایجاد خواهد کرد.

پیمان ابراهیم در سال ۲۰۲۰ میلادی با میانجی‌گری ترامپ میان اسرائیل و امارات متحده عربی و بحرین امضا شد و پس از آن مراکش نیز به آن پیوست. ترامپ در هفته‌های اخیر بارها از تمایل خود برای گسترش این پیمان و احتمال پیوستن عربستان سعودی سخن گفته است؛ هرچند ریاض تاکنون بر ایجاد مسیر مشخصی برای تشکیل کشور فلسطین به‌عنوان شرط اصلی تأکید کرده است.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی