Search
Asset 2

ترامپ: اعمال تعرفه ۱۰۰ درصدی بر چین «پایدار نیست»

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا گفته است که تعرفه ۱۰۰ درصدی که اخیراً بر کالاهای چینی اعلام کرده، مدت زیادی دوام نخواهد داشت و آن را « غیرقابل تداوم» توصیف کرده است.
دونالد ترامپ در حال پاسخ به پرسش‌های خبرنگاران در دفتر بیضی کاخ سفید، ۱۶ اکتبر ۲۰۲۵ در واشنگتن. (Kevin Dietsch/Getty Images)

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا گفته است که تعرفه ۱۰۰ درصدی که اخیراً بر کالاهای چینی اعلام کرده، مدت زیادی دوام نخواهد داشت و آن را « غیرقابل تداوم» توصیف کرده است.

ترامپ روز جمعه ۱۰ اکتبر اعلام کرد که ایالات متحده علاوه بر تعرفه ۱۰۰ درصدی بر کالاهای چینی، محدودیت‌های صادراتی جدیدی برای نرم‌افزارهای حیاتی نیز اعمال خواهد کرد.

او افزود که این اقدامات از روز شنبه ۱ نوامبر اجرایی می‌شوند، اما برحسب اقدامات یا تغییرات بعدی چین، ممکن است زودتر اعمال شوند.

ترامپ در بخشی از مصاحبه خود با شبکه فاکس‌نیوز که روز جمعه ۱۷ اکتبر منتشر شد، در پاسخ به این پرسش که آیا تعرفه ۱۰۰ درصدی او بر چین پابرجا خواهد بود، پاسخ داد: «نه، این قابل دوام نیست، اما این عددی است که تعیین شده است. احتمالاً نمی‌تواند پایدار بماند، اما آن‌ها مجبورم کردند این کار را انجام دهم.»

ترامپ افزود که «ایالات متحده با چین وضعیت خوبی خواهد داشت» و تأکید کرد که او با شی جین‌پینگ، رهبر چین رابطه خوبی دارد.

او گفت: «فکر می‌کنم با چین وضعیت خوبی خواهیم داشت، اما باید یک توافق عادلانه داشته باشیم. این باید منصفانه باشد.» او همچنین خاطرنشان کرد: «این موضوع بسیار پیچیده است» و «چین از روز اول ما را فریب داده است.»

اعلام تعرفهٔ اضافی ۱۰۰ درصدی پس از اقداماتی از سوی رژیم کمونیست چین در هفته گذشته صورت گرفت.

در روز یک‌شنبه ۹ اکتبر، چین تقریباً بیش از ده شرکت دفاعی فعال در ایالات متحده را در فهرست سیاه قرار داد و محدودیت‌های گسترده‌ای بر صادرات عناصر کمیاب و دیگر مواد حیاتی برای تولید نیمه‌هادی‌ها و تجهیزات نظامی اعمال کرد.

روز بعد، رژیم چین همچنین تعرفه‌های جدیدی برای کشتی‌های آمریکایی در بنادر وضع کرد و تحقیقات ضدانحصاری علیه شرکت آمریکایی کوالکام، تولیدکننده تراشه، را آغاز کرد.

رئیس‌جمهور آمریکا گفت: «من تعرفه‌های خود را به ۱۰۰ درصد افزایش دادم، علاوه بر آنچه آن‌ها قبلاً می‌پرداختند، که بسیار بدتر است، بسیار بدتر.»

دونالد ترامپ قرار است اواخر این ماه با شی جین‌پینگ، رهبر چین در کره جنوبی دیدار کند.

ترامپ در این مورد گفت: «نمی‌دانم چه پیش خواهد آمد، ما در چند هفته آینده دیدار خواهیم کرد. در واقع قرار است در کره جنوبی ملاقات کنیم؛ رئیس‌جمهور شی و دیگر مقامات هم خواهند بود. اما ما دیدار خواهیم کرد. یک جلسه جداگانه داریم.»

پس از اظهارات ترامپ در روز جمعه، قراردادهای آتی سهام وال‌استریت در معاملات اولیه مقداری از زیان‌های خود را جبران کردند.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی