دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده، اعلام کرد که برنامه هستهای ایران در پی حملات هوایی اخیر ارتش آمریکا به «شکلی بیسابقه نابود شده است.»
رئیسجمهور ایالات متحده در گفتوگویی با شبکه فاکسنیوز که روز یکشنبه ۲۹ ژوئن (۸ تیر) و یک هفته پس از بمباران سه مرکز کلیدی هستهای ایران صورت گرفت، اظهار داشت: «این حملات به معنای پایان جاهطلبیهای هستهای ایران، دستکم برای یک دوره زمانی مشخص بود.»
او افزود: «اگر ایران حُسن نیت نشان دهد، ممکن است تحریمها را لغو کنیم.»
ترامپ همچنین بیان کرد که جمهوری اسلامی تنها چند هفته با دستیابی به سلاح هستهای فاصله داشته، اما اکنون دیگر در موقعیتی نیست که بتواند برنامه هستهای خود را از سر بگیرد. او گفت: «آخرین چیزی که ایرانیها در حال حاضر میخواهند، فکر کردن به موضوع هستهای است. آنها باید خودشان را از نو بازسازی کنند.»
ترامپ در توصیف حمله به تأسیسات زیرزمینی فردو، یکی از مهمترین مراکز غنیسازی اورانیوم جمهوری اسلامی، گفت: «بمب به آنجا نفوذ کرد طوری که انگار از میان کره عبور میکرد؛ دقیقا مثل کره. اکنون آن محل پر از هزاران تُن سنگ است. کل مجموعه کاملاً نابود شده است.»
او در ادامه سخنانش درباره برنامه هستهای ایران گفت: غنیسازی، کلمهای است که ایران نباید از آن استفاده کند.
رئیسجمهور آمریکا تأکید کرد که جمهوری اسلامی ایران پیش از حمله موفق به انتقال اورانیوم با غنای بالا از سایت زیرزمینی فردو نشده بود. او گفت: «فکر نمیکنم چنین کاری انجام شده باشد. اولاً انتقال آن بسیار دشوار و خطرناک است. اورانیوم بسیار سنگین است، جابهجاییاش واقعاً کار سختی است. ثانیاً ما عملاً هیچ فرصتی به آنها ندادیم، چون تا لحظه وقوع حمله اصلاً نمیدانستند که ما در راه هستیم.»
ترامپ در ادامه سخنانش اظهار داشت که پیامدهای این حملات تنها به مهار برنامه هستهای ایران محدود نمیشود، بلکه به گفته او، موجب تسریع در روند عادیسازی روابط میان کشورهای عربی و اسرائیل نیز خواهد شد.
ترامپ تصریح کرد: «در حال حاضر، کشورهای واقعاً مهمی در توافق ابراهیم حضور دارند و فکر میکنم بهزودی کشورهای بیشتری به آن بپیوندند، چون ایران مانع اصلی بود. حتی زمانی بود که من فکر میکردم ایران هم به توافق ابراهیم خواهد پیوست.»

















