Search
Asset 2

طوفان شانشان ژاپن را درنوردید؛ دستور تخلیه برای میلیون‌ها نفر صادر شد

در پی وقوع طوفان شانشان در جنوب غربی ژاپن به میلیون‌ها نفر دستور داده شد که خانه‌های خود را تخلیه کنند. تویوتا نیسان و هوندا و شرکت‌های فعال در زمینه نیمه‌رساناها تولیدات خود را به‌طور موقت در برخی از کارخانه‌ها متوقف کردند.
تخریب ساختمانهای مسکونی در پی وقوع طوفان شانشان در استان آیچی، ژاپن،‌ ۲۸ اوت ۲۰۲۴. (STR/JIJI Press/AFP via Getty Images)

در پی وقوع طوفان شانشان در جنوب غربی ژاپن که با وزش باد شدید و باران سیل‌آسا در روز پنجشنبه ادامه پیدا کرد، به میلیون‌ها نفر دستور داده شد که خانه‌های خود را تخلیه کنند. این طوفان باعث قطعی برق، مختل شدن ترافیک هوایی و تعطیلی کارخانه‌های بزرگ شد.

به گزارش رویترز، در جریان طوفانی که مقامات آن را یکی از قوی‌ترین طوفان‌های تاریخ منطقه می‌دانند، تاکنون دست‌کم سه نفر کشته و ده‌ها نفر مجروح شده‌اند.

تویوتا تمام کارخانه‌های داخلی خود را به دلیل طوفان تعطیل کرد، درحالی‌که نیسان و هوندا و شرکت‌های فعال در زمینه نیمه‌رساناها مانند رونِساس، توکیو الکترون و روهم نیز تولیدات خود را به‌طور موقت در برخی از کارخانه‌ها متوقف کردند.

طوفان با سرعت ۵۰ متر بر ثانیه (۱۸۰ کیلومتر بر ساعت) پیش می‌رفت و آن‌قدر قدرت داشت که می‌توانست کامیون‌های در حال حرکت را تکان بدهد. به گزارش آژانس هواشناسی، طوفان در ساعت ۳ عصر در نزدیکی شهر اونزن در ناگاساکی بود و به سمت شمال می‌رفت.

به گزارش شرکت برق کیوشو، برق  بیش از ۲۰۰ هزار خانوار در هفت استان از عصر قطع شد. این شرکت پیش‌تر اعلام کرد که آسیبی به نیروگاه هسته‌ای سندای در شهر ساتسوماسندای وارد نشده است؛ منطقه‌ای که طوفان در اوایل روز پنجشنبه به آن‌جا رسید.

یوشیماسا هایاشی، دبیر ارشد کابینه دولت ژاپن، در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت که سه نفر بر اثر طوفان جان خود را از دست داده و یک نفر مفقود شده است. این درحالی است که به گزارش آژانس مدیریت بلایای طبیعی ۴۵ نفر مجروح شده‌اند.

به گزارش آژانس هواشناسی، انتظار می‌رود که طوفان در چند روز آتی از کیوشو عبور کند و در اواخر هفته به مناطق مرکزی و شرقی از جمله توکیو نزدیک شود.

مقامات می‌گویند بیش از ۵.۲ میلیون نفر در سراسر کشور دستور تخلیه دریافت کرده‌اند که عمدتاً در کیوشو و برخی از مناطق مرکزی ژاپن سکونت دارند؛ مناطقی که به واسطه بارندگی شدید و رانش زمین در روز چهارشنبه آسیب دیده‌اند.

خطوط هوایی از جمله هلدینگ آنا و ژاپن ایرلاینز اعلام کردند که تاکنون حدود ۸۰۰ پرواز خود را لغو کرده‌اند. به گفته وزارت حمل‌و‌نقل، خدمات راه‌آهن در بسیاری از مناطق کیوشو متوقف شده است، درحالی‌که صدها اتوبوس و کشتی نیز دست از کار کشیده‌اند.

طوفان شانشان جدیدترین سامانه هوایی نامساعدی است که پس از طوفان آمپیل که در اوایل ماه جاری باعث قطعی برق و تخلیه ساکنان شد، ژاپن را درنوردیده است.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی