Search
Asset 2

سازمان ملل: جمهوری اسلامی با استفاده از پهپاد، زنان مخالف حجاب اجباری را کنترل می‌کند

گزارش جدید سازمان ملل که در روز جمعه ۲۴ اسفند منتشر شد، نشان می‌دهد که جمهوری اسلامی به طور گسترده از ابزارهای نظارت الکترونیکی از جمله پهباد برای شناسایی زنانی که در اماکن عمومی حجاب اجباری را رعایت نمی‌کنند، استفاده می‌کند.
پوشش اختیاری زنان ایرانی در یکی از خیابان‌های تهران، پایتخت ایران، ۱۲ دسامبر ۲۰۲۴. (AFP via Getty Images)

گزارش جدید سازمان ملل که در روز جمعه ۲۴ اسفند منتشر شد، نشان می‌دهد که جمهوری اسلامی به طور گسترده از ابزارهای نظارت الکترونیکی از جمله پهپاد برای شناسایی زنانی که در اماکن عمومی حجاب اجباری را رعایت نمی‌کنند، استفاده می‌کند.

براساس گزارش آسوشیتد پرس، سازمان ملل همچنین اعلام کرده است که نیروهای پلیس از اپلیکیشنی موبایلی به نام «ناظر» استفاده می‌کند که به حجاب‌بانان اجازه می‌دهد موقعیت مکانی، زمان و پلاک خودرویی را که در آن «تخلف حجاب» صورت گرفته است، ثبت کرده و گزارش دهند.

«پس از ثبت گزارش، خودروی موردنظر به صورت آنلاین علامت‌گذاری شده و پیامکی هشدارآمیز به صاحب خودرو ارسال می‌شود. در این پیام، به مالک خودرو اعلام می‌شود که در صورت تکرار این تخلف، خودرو توقیف خواهد شد.»

در گزارش آمده است که این نظارت‌ها در بعضی مواقع به خشونت نیز انجامیده است؛ در تیرماه ۱۴۰۳، پلیس زنی را که پس از دریافت این پیامک در حال فرار از یک ایست بازرسی در نزدیکی دریای خزر بود، هدف گلوله قرار داد و او را فلج کرد.

براساس این گزارش، در دانشگاه صنعتی امیرکبیر تهران، سیستم تشخیص چهره در ورودی نصب شده است تا دانشجویانی که بدون حجاب هستند، شناسایی شوند.

جمهوری اسلامی و به طور مشخص قوه قضائیه در سال‌های اخیر علیه زنانی که در برابر حجاب اجباری مقاومت می‌کنند، اقدام قانونی انجام داده است.

در همین راستا، تعدادی از هواداران حجاب اجباری در اسفند ماه سال جاری مقابل مجلس شورای اسلامی تحصن شبانه‌روزی کرده‌اند که هدف از این تحصن‌ها اجباری خواندن «قانون حجاب» بود.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی