
رئیس انجمن پزشکان ایران رژیم غذایی نامناسب را علت کوتاهی قد ایرانیان در سالهای اخیر دانست.
وی در این خصوص بیان کرد: «استفادهی زیاد از فست فود، غذاهای آماده، نوشابه، روغن و نمک بجای غذاهای سالم و لبنیاتی موجب کوتاهی قد ایرانیان شده است.»
«ایرج خسرونیا»، رئیس انجمن پزشکان ایران روز سهشنبه در مراسم افتتاحیهی بیستوپنجمین کنگرهی سالانهی جامعهی پزشکان متخصص داخلی ایران اعلام کرد: «اکثر مرگومیرهای ایران در سالهای اخیر ناشی از بیماریهای چاقی، فشار خون، دیابت، و بیماریهای قلبی و عروقی است.»
پیشتر نیز «حسینعلی شهریاری»، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس بیان کرده بود: « قد کودکانی ایرانی از استاندارد جهانی کوتاهتراست.» به گزارش از دویچهوله وی خاطر نشان کرد: «کارخانههای معروف فرآوردههای لبنی، برای اینکه آلودگیهای میکروبی شیر را بزدایند بهجای استفاده از مواد مجاز، از آبژاول یا وایتکس در محصولات خود استفاده کردهاند.» وی افزود: «در اینباره از مسئولان وقت پرسیدهاند ولی آنها اطلاعرسانی درستی نکردهاند.»
از سویی نیز مصرف شیر خشک چینی در ایران مایهی نگرانی بسیاری از مصرفکنندگان شده است.
پساز رسوایی چین در خصوص شیر خشکهای آلوده به ملالین در سال ۲۰۰۸ که موجب مرگ ۶ کودک و بیماری ۳۰۰ هزار کودک در چین شد،مردم چین نسبت به شیرخشکهای تولید این کشور بیاعتماد شده و به خرید نمونههای خارجی آن روی آوردند. از اینرو دولت چین شیر خشک تولید شده در کشورش را به خارج از چین ارسال کرد.
چینیتبار های مقیم آلمان نیز در طول سال گذشته، بهجهت بیاعتمادی نسبت به کیفیت شیرخشک تولید چین، به خرید شیر خشک آلمانی برای کودکانشان روی آوردند، بهطوری که بسیاری از مراکز خرید با کمبود شیر خشک آلمانی مواجه شدند.
بر اساس نظریات متخصصین تغذیه، مصرف صحیح مواد غذایی نه تنها میتواند موجب ارتقاء سلامتی شود، بلکه میتواند موجب افزایش طول قد نیزمیشود.
متخصصین تغذیه بر این باورند که رشد قد، ۸۰ درصد به ژنتیک و ۲۰ درصد به مصرف مواد غذایی مناسب بستگی دارد. تحقیقات بهعمل آمده پساز جدایی کرهی جنوبی و شمالی نشان میدهد که قد کودکان کرهی شمالی حدود ۵ سانتیمتر کوتاهتر از کودکان کرهی شمالی است. همچنین در تحقیقات به عمل آمده در ژاپن طی سالهای ۱۹۵۰ تا ۱۹۷۰ ثابت شد کهبا افزایش مصرف شیر و کلسیم، قد جوانان ژاپنی رشد قابل توجهی داشته است. این افراد کلسیم دریافتی روزانهی خود را از کمترین حد مصرف در دنیا به ۶۰۰ میلیگرم در روز رسانند.
اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.