Search
Asset 2

ترامپ: تا زمان روی کار آمدن من چین «مالک» آمریکا بود 

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا گفت که دولت او برخلاف بسیاری از پیشینیانش، متعلق به چین کمونیست نبود.
رئیس جمهور سابق ایالات متحده دونالد ترامپ در ۱۳ژوئن ۲۰۲۳ در باشگاه گلف ملی ترامپ در بدمینستر، نیوجرسی، سخنرانی می‌کند. (Chip Somodevilla/Getty Images)

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا گفت که دولت او برخلاف بسیاری از پیشینیانش، متعلق به چین کمونیست نبود. 

ترامپ در مصاحبه‌ای با فاکس نیوز درباره چین گفت: «آنها مالک ما بودند. تا زمانی که من آمدم آنها مالک تمام رئیس‌جمهورها می‌شدند، از جمله رؤسای جمهوری که من دوستشان دارم.» 

رئیس جمهور سابق ایالات متحده به عملکرد خود در اعمال تعرفه بر صدها میلیارد کالای چینی و امضای قرارداد تجاری چین در ژانویه ۲۰۲۰ اشاره کرد و گفت: اگر در سال ۲۰۲۴ به عنوان رئیس جمهور انتخاب شود، تعرفه‌های چین را حفظ خواهد کرد. 

ترامپ بر خلاف رؤسای جمهور پیشین آمریکا که سیاست تعامل با چین را دنبال می‌کردند، برای مقابله با اقدامات بدخواهانه و خصمانه چین، سیاست مقابله متقابل با حزب کمونیست چین را در پیش گرفت. 

وزارت دادگستری دولت ترامپ برنامه «ابتکار چین» را راه‌اندازی کرد که منجر به افزایش پیگرد قانونی علیه سرقت اسرار تجاری توسط دولت چین شد. این برنامه از زمان روی کار آمدن دولت بایدن خاتمه یافته است. 

دولت ترامپ همچنین جاه‌طلبی‌های رژیم چین تحت لوای اینترنت پر سرعت ۵G را خنثی کرد، زیرا ایالات متحده و بسیاری از کشورها تصمیم گرفتند به دلیل نگرانی‌های امنیتی از تجهیزات ساخت شرکت مخابراتی چینی هوآوی استفاده نکنند.  

همچنین نگرانی‌های امنیتی و حریم خصوصی پیرامون برنامه‌های چینی، مانند تیک‌تاک و وی چت، در دوران ترامپ به سرفصل اخبار ایالات متحده تبدیل شد. 

وزارت خارجه ترامپ برای اولین بار یک مقام چینی را به دلیل دست داشتن او در «نقض فاحش حقوق بشر» علیه تمرین کنندگان فالون گونگ در چین تحریم کرد و سرکوب اویغورها توسط رژیم کمونیستی را «نسل‌کشی» نامید. البته دولت بایدن با این نام‌گذاری موافقت کرده و دومین مقام چینی را به دلیل آزار و شکنجه پیروان فالون گونگ تحریم کرده است. 

ترامپ در طول مصاحبه خود با فاکس از اظهارنظر در مورد حمایت از استقلال تایوان خودداری کرد. موضوع استقلال تایوان پس از آن  مورد توجه قرار گرفته است که آنتونی بلینکن در یک کنفرانس خبری بعد از دیدار با شی جین پینگ در چین اعلام کرد که ایالات متحده «از استقلال تایوان» حمایت نمی‌کند. 

مجری فاکس نیوز در این مصاحبه از ترامپ پرسید که آیا تایوان باید مستقل باشد؟ و او در پاسخ گفت: «با این فرض که من برنده انتخابات باشم پاسخ به این سؤال می‌تواند در مذاکرات به ضرر من باشد.» 

بار دیگر مجری این برنامه از رئیس جمهور سابق آمریکا پرسید که «اگر چین به تایوان حمله کند، آیا برای دفاع از تایوان وارد جنگ می‌شوید؟» ترامپ نیز در پاسخ گفت: «نمی‌خواهم این را بگویم، زیرا این موضوع در مذاکرات با رئیس‌جمهور شی به من آسیب می‌زند.» 

تایوان در سطح بین‌المللی به طور گسترده به عنوان یک دولت مستقل با ارتش، قانون اساسی و مقامات دولتی منتخب دموکراتیک خود شناخته می‌شود. با این حال حزب کمونیست چین این جزیره را بخشی از قلمرو خود می‌داند همواره اعلام کرده برای ضمیمه‌کردن آن به خاک اصلی از گزینه نظامی نیز چشم‌پوشی نمی‌کند. 

اظهارنظر بلینکن در مورد تایوان با انتقاد برخی از قانون‌گذاران جمهوری‌خواه مواجه شده است و در همین زمینه بن کلین عضو جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا در توییتر نوشت: «دولت بایدن برای افزایش ارعاب متحد ما، تایوان، به چین چراغ سبز نشان می‌دهد. این یک نمایش خطرناک ضعف در برابر دشمنان ما در صحنه جهانی است.» 

همچنین لیزا مک‌کلین نماینده دیگر جمهوری‌خواه مجلس آمریکا نیز در توییتر به سخنان وزیر خارجه ایالات متحده واکنش نشان داد و نوشت که بلینکن «نمی‌توانست بیشتر از این اشتباه کند»، او اضافه کرد که «ما باید همیشه در کنار تایوان باشیم، به‌خصوص که آنها با تهاجم آشکار حزب کمونیست چین مواجه هستند.»

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی