وزارت خارجه آلمان نیز روز سهشنبه سفیر خود از تهران فراخواند و کاردار جمهوری اسلامی ایران در برلین را احضار کرد. وزیر خارجه آلمان نیز اعلام کرد که اعدام جمشید شارمهد برای جمهوری اسلامی «عواقب جدی» در پی خواهد داشت.
آبرام پیلی، فرستاده ویژه دولت آمریکا در امور ایران نیز در پیامی در شبکه ایکس نوشته است که اعدام جمشید شارمهد، آخرین اقدام منزجرکننده جمهوری اسلامی در تاریخ طولانی سرکوب فراملی این رژیم و افزایش سرعت اعدامها است.
او اقدام جمهوری اسلامی را در ربودن، زندانی کردن و «محاکمه ساختگی» و شکنجه شارمهد، «شرمآور» خوانده و افزوده است که آمریکا همراه با جامعه بینالمللی به دنبال پاسخگو کردن جمهوری اسلامی است.
پیلی، شارمهد را شهروند با ملیت ایرانی-آلمانی دانسته است.
درخواست غزاله شارمهد
غزاله شارمهد، دختر جمشید شارمهد نیز در صفحه ایکس خود با انتقاد از دولت آمریکا نوشته است که پدرش یک وطن پرست آلمانی-آمریکایی بود و در آمریکا با «تروریسم جهادی» مبارزه میکرد.
به گفته او، زمانی که پدرش توسط جمهوری اسلامی ربوده شد و به مدت چهار سال «گروگان» گرفته شد. دولت آمریکا هیچ کاری برای آزادی او نکرد و شارمهد را رها کرد تا توسط جمهوری اسلامی کشته شود. در حالیکه دولت بایدن-هریس به جمهوری اسلامی ۶ میلیارد دلار داد.
غزاله شارمهد افزوده است: «ما تا زمانی که همه طرفهای مسئول، پاسخگو نباشند، آرام نخواهیم گرفت، این مسئولیت شامل افرادی در اروپا و امارات نیز میشود که در این موضوع (بازداشت و تحویل شارمهد به جمهوری اسلامی) دست داشتند.»
او همچنین با انتشار ویدیویی از وزارت خارجه آلمان و آمریکا خواست که در زمینه خبر اعدام پدرش پاسخگو و پیگیر باشند و مدرکی (ملموس) که بتواند زنده بودن یا قتل پدرش را اثبات کند، بدست آورند و پدرش را به «خانه» برگردانند.
دادبان نیز گزارش داده است که جمشید شارمهد، رئیس رادیو «تندر»، در تابستان سال ۱۳۹۹ در جریان سفری به امارات متحده عربی در دوبی توسط ماموران جمهوری اسلامی ربوده و به ایران انتقال داده شد. به گفته غزاله شارمهد، پدرش در مسیر پرواز از فرانکفورت به بمبئی ربوده شد.
در تابستان سال گذشته نیز، خانم شارمهد به دنبال افزایش نگرانیها از اعدام قریبالوقوع پدرش، از هشت مقام ارشد قضایی جمهوری اسلامی در دادستانی کیفری آلمان شکایت کرد و خواستار تشکیل یک پرونده کیفری علیه قوه قضاییه جمهوری اسلامی شد.