Search
Asset 2

واکنش آمریکا و نیوزیلند به آزمایش موشک بالستیک «قاره‌پیما» توسط کره شمالی

آمریکا و نیوزیلند آزمایش یک موشک بالستیک قاره‌پیما توسط کره شمالی را به شدت محکوم کردند. کره شمالی اعلام کرد که یک موشک بالستیک خود را آزمایش کرده است.
(Kcnawatch.org)

آمریکا و نیوزیلند آزمایش یک موشک بالستیک قاره‌پیما توسط کره شمالی را به شدت محکوم کردند.

کره شمالی در روز پنج شنبه، ۱۰ آبان اعلام کرد که یک موشک بالستیک خود را آزمایش کرده است.

سخنگوی شورای امنیت ایالات متحده با صدور بیانیه‌ای گفته است که این اقدام کره شمالی، نقض آشکار قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل است.

در ادامه این بیانیه آمده است که طبق ارزیابی فرماندهی ایندوپاسیفیک آمریکا، پرتاب موشک کره شمالی تهدیدی فوری برای نیروها یا قلمرو آمریکا و متحدانش بوجود نیاورده است، اما این کار می‌تواند باعث بی‌ثباتی منطقه شود.

سی‌ان‌ان نیز به نقل از رئیس ستاد مشترک کره جنوبی گزارش داده است که موشک کره شمالی به سمت بالا پرواز کرد و مسافتی در حدود هزار کیلومتر را پیمود.

مقامات دولت ژاپن نیز که این موشک را رصد می‌کردند، اعلام کرده‌اند که موشک کره شمالی حدود ۸۶ دقیقه تا ارتفاع ۷ هزار کیلومتری از سطح زمین پرواز کرد.

وزیر خارجه نیوزلند نیز در حساب ایکس خود با اشاره به آزمایش موشک و اعزام نیرو توسط کره شمالی به جنگ اوکراین گفته است که اقدامات اخیر کره شمالی باعث بی‌ثباتی در منطقه اقیانوس هند و آرام می‌شود.

رژیم چین اخیراً موشکی را به‌صورت آزمایشی به اقیانوس آرام شلیک کرد که اولین آزمایش این موشک در چهار دهه اخیر بوده است.

ارزیابی کره جنوبی

قانون‌گذاران کره جنوبی روز چهارشنبه گزارش دادند که کره شمالی یک پرتابگر موشک بالستیک قاره‌پیما را آماده شلیک کرده و ممکن است آن را هم‌زمان با انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در ۵ نوامبر آزمایش کند.

نمایندگان پارلمان کره جنوبی با استناد به اطلاعات نظامی و در پی جلسه استماع غیرعلنی با مقامات آژانس اطلاعات دفاعی در ۳۰ اکتبر به خبرنگاران توضیح دادند.

لی سئونگ کوئون، نماینده پارلمان کره جنوبی، در نشست مطبوعاتی روز چهارشنبه خود گفت: «آماده‌سازی حامل برپاگر پرتابگر به پایان رسیده و پرتابگر در نقطه‌ای مشخص مستقر شده که ممکن است به پرتاب آزمایشی یک موشک بالستیک قاره‌پیما برای تأیید فنی کلاهک بازگشتی بینجامد و این امکان وجود دارد که زمان پرتاب قبل یا بعد از انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا باشد.»

پارک سون-وون، نماینده پارلمان کره جنوبی، گفت آژانس اطلاعاتی بر این باور است که یک موشک به محل پرتاب انتقال یافته اما هنوز آماده پرتاب نشده است.

سرویس اطلاعات ملی کره جنوبی گفت شواهدی در دست دارد که نشان می‌دهند سربازان کره شمالی به روسیه اعزام شده و به محض اتمام آموزش سازگاری با ارتفاع در خطوط مقدم اوکراین مستقر می‌شوند.
(Kcnawatch.org)

حضور ۱۰ هزار نیروی کره شمالی در جنگ اوکراین

کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، در اوایل سال جاری از تسریع برنامه تسلیحات اتمی خود در بحبوحه تقویت روابط با روسیه خبر داد و پنتاگون اخیراً تأیید کرده که حدود ۱۰ هزار سرباز کره شمالی در جبهه روسیه حضور دارند.

مقامات روسی نیز روز چهارشنبه در یک نشست مطبوعاتی گفتند که با چوئه سون هوی، وزیر امور خارجه کره شمالی، که در ۲۹ اکتبر وارد روسیه شد، رایزنی‌های راهبردی خواهند داشت. سخنگوی دولت روسیه نگفت که آیا این دیدار ارتباطی با جنگ اوکراین دارد یا خیر. با این‌حال، روسیه حضور نیروهای کره شمالی در جنگ را تکذیب نکرده است.

آمریکا ماه گذشته شبکه‌ای متشکل از پنج گروه و یک فرد حقیقی را به دلیل تسهیل تراکنش‌های مالی بین روسیه و کره شمالی که در حمایت از جنگ مسکو در اوکراین و برنامه‌های تسلیحاتی پیونگ‌یانگ انجام می‌گرفت، تحت تحریم قرار داد.

۴۰ شرکت دیگر نیز که برای روسیه واسطه‌گری می‌کردند، روز چهارشنبه به فهرست تحریم‌های آمریکا اضافه شدند.

تحلیلگران کره‌ای هشدار داده‌اند که همکاری کره شمالی و روسیه می‌تواند تهدیدی جدی برای کره جنوبی باشد.

دوو جین-هو، پژوهشگر و مدیر بخش راهبرد جهانی در مؤسسه تحلیل دفاعی کره، گفت: «این واقعیت که کره شمالی به شکل داوطلبانه نیروهای خود را به روسیه اعزام کرده، می‌تواند به این معنی باشد که اگر شبه‌جزیره کره در وضعیت اضطراری قرار بگیرد، ارتش روسیه نیز برای کمک به کره شمالی وارد میدان می‌شود و این مسئله برای کره جنوبی تهدیدآمیز است.»

«کره جنوبی روابط ویژه‌ای با روسیه داشته و روابط دوجانبه با این کشور را از طریق مبادلات و همکاری‌های دیپلماتیک به‌عنوان یک کشور متحد توسعه داده است. با این‌حال، روسیه نه صرفاً به دلیل همسایگی که به شکل واقعی به تهدیدی جدی برای کره جنوبی تبدیل می‌شود.»

موشک‌های بالستیک قاره‌پیما دوربرد هستند و می‌توانند هدفی را در فاصله ۵ هزار و ۶۰۰ کیلومتری مورد اصابت قرار دهند، اما پرتاب آزمایشی موشک‌های بالستیک قاره‌پیمای کره شمالی تاکنون در مسیرهای شیب‌دار انجام گرفته و پرتابه‌های آزمایشی به‌جای فواصل دور در دل اقیانوس آرام در فواصل کوتاه آزمایش شده‌اند.

مقامات چین کمونیست احتمالاً طی یک دهه آتی با اطمینان خاطر بیشتری با آمریکا روبه‌رو خواهند شد، چرا که رژیم چین «سریع‌ترین فرایند توسعه» زرادخانه اتمی خود را دنبال می‌کند.
موشک های بالستیک DF-21D ضد کشتی در ک رژه نظامی در میدان تیان‌آن‌من در پکن، ۳ سپتامبر ۲۰۱۵. (GREG BAKER/AFP via Getty Images)

آزمایش موشک بالستیک قاره‌پیما توسط چین

در عین‌حال، رژیم کمونیستی چین ماه گذشته یک موشک بالستیک قاره‌پیما را در اقیانوس آرام آزمایش کرد که اولین آزمایش این موشک در چهار دهه اخیر بود و بسرعت واکنش کشورهای منطقه را برانگیخت.

به گفته مقامات دفاعی آمریکا، چین در حال حاضر پرتابگرهای بالستیک قاره‌پیمای بیشتری نسبت به آمریکا دارد و تقریباً هشت سال از برنامه خود جلوتر است. برآورد می‌شود که این کشور دست‌کم ۵۰۰ کلاهک هسته‌ای دارد و تا سال ۲۰۳۰ به هزار کلاهک هسته‌ای دست خواهد یافت.

براساس گزارش اتمی پنتاگون در سال ۲۰۲۴، «چین سریع‌ترین توسعه و نوسازی بلندپروازانه تاریخ را در رابطه با ظرفیت هسته‌ای خود دنبال می‌کند که به‌طور حتم با هدف ادامه رقابت راهبردی با آمریکا در دستور کار قرار گرفته است.»

تحلیلگران پیش‌تر به اپک تایمز گفته بودند که پرتاب موشک بالستیک قاره‌پیما به اقیانوس آرام با هدف مخابره پیامی در داخل و خارج از کشور انجام گرفته است.

هسیائو-هوانگ شو، محقق مؤسسه تحقیقات دفاع و امنیت ملی تایوان، گفت: «پکن به دشمنان خود پیام داد که موشک‌های ما می‌توانند شما را تهدید کنند. این پیام مختص آمریکا و دیگر کشورهای منطقه بود، اما بیشتر شامل حال آمریکا می‌شد.»

مانوژ کوالرامانی، عضو گروه مطالعات چین و مدیر برنامه مطالعات هند-آرام در مؤسسه تاکشاشیلا، گفت: «درحالی‌که فشار اقتصادی در بحبوحه رکود مالی در چین شدت گرفته، به نظر می‌رسد که این آزمایش تلاشی عجولانه برای تغییر روایت‌ها در بین چینی‌ها باشد.»

این پرتاب آزمایشی استرالیا را نیز به ورود به آن‌چه که این کشور آن را «عصر موشکی» نوین می‌نامد ترغیب کرده است.

پت کانروی، وزیر صنایع دفاعی استرالیا، در سخنرانی روز چهارشنبه خود گفت که این کشور در حال ارتقای توان دفاع موشکی و حمله دوربرد است و از تدوین برنامه جدید تسلیحات هدایت‌شونده و مهمات انفجاری به دست دولت خبر داد.

کانروی به کلوپ ملی مطبوعات در کانبرا گفت: «چرا به موشک‌های بیشتری احتیاج داریم؟ رقابت راهبردی آمریکا و چین، مشخصه اصلی فضای امنیتی استرالیا است.»

او گفت: «ارتش چین آزمایش اخیر موشک بالستیک قاره‌پیما در اقیانوس آرام جنوبی را برخلاف پیمان راروتونگا انجام داده که استفاده از تسلیحات هسته‌ای در این منطقه را ممنوع کرده است.»

او گفت: «ما نسبت به آزمایش این موشک بالستیک ابراز نگرانی کردیم.»

گزارش برنامه تسلیحات هدایت‌شونده و مهمات انفجاری، حزب کمونیست چین را تهدیدی جدی برای منطقه می‌داند که حدود ۴۹ میلیارد دلار برای تولید موشک و مهمات در یک دهه آتی در داخل کشور هزینه کرده است.

در این گزارش آمده است: «چین با گسترش زرادخانه موشک‌های کروز و مافوق صوت خود به توسعه بزرگ‌ترین برنامه موشکی بالستیک جهان ادامه می‌دهد. این اقدام بدون ارائه ضمانت یا شفافیت راهبردی، چنان‌که کشورهای منطقه از قدرت‌های بزرگ انتظار دارند، انجام می‌گیرد.»

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی