Search
Asset 2

سفر وزیر بازرگانی آمریکا به پکن در بحبوحه مشکلات اقتصادی چین 

مذاکرات جینا ریموندو، وزیر بازرگانی ایالات متحده با مقامات ارشد چینی
وزیر بازرگانی ایالات متحده جینا رایموندو (نفر دوم) در دیدار با وزیر بازرگانی چین وانگ ونتائو (نفر دوم) در وزارت بازرگانی پکن در 28 اوت 2023 صحبت می کند. (ANDY WONG/POOL/AFP via Getty Images)

جینا ریموندو، وزیر بازرگانی ایالات متحده در ۲۷ اوت وارد پکن شد و مذاکرات سه روزه خود را با مقامات ارشد چینی که با اقتصاد متزلزل دست‌وپنجه نرم می‌کنند، آغاز کرد. 

به گزارش رسانه دولتی چین، ریموندو در فرودگاه بین‌المللی پایتخت پکن مورد استقبال لی فنگ، مدیرکل وزارت بازرگانی چین و نیک برنز سفیر ایالات متحده قرار گرفت. 

ریموندو چهارمین مقام کابینه بایدن است که در سه ماه گذشته پس از آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه، جانت یلن وزیر خزانه‌داری و جان کری نماینده ویژه ایالات متحده در امور تغییرات اقلیمی به پکن سفر کرده است. 

ناظران انتظار دارند رژیم کمونیستی در رابطه با وزیر بازرگانی ایالات متحده رویکرد دوستانه‌تری نسبت به میهمانان قبلی امریکایی از قبیل آنتونی بلینکن داشته باشد. 

بلینکن در پکن با استقبال سردی روبرو شد و بزرگترین درخواست او برای ازسرگیری کانال تماس نظامی میان دو کشور نیز رد شد. 

سو تزو یون، تحلیلگر ارشد مؤسسه تحقیقاتی دفاع و امنیت ملی تایوان به اپک تایمز گفت: «در حالی که وزیر بازرگانی آمریکا در مسیر پکن بود، رژیم چین که با اقتصاد متزلزل خود دست‌وپنجه نرم می‌کند، پیام‌های گرمی برای خانم رایموندو ارسال کرد.» 

او با اشاره به اینکه اقتصاد داخلی چین در وضعیت نامطلوبی قرار دارد، ادامه داد: «بازار سهام در روند نزولی قرار گرفته، بمب ساعتی در بخش ملک‌ها که هر لحظه ممکن است منفجر شود، بیکاری [جوانان] به سطح بی‌سابقه‌ای رسیده و سرمایه‌گذاران خارجی از چین خارج می‌شوند 

سو تزو یون خاطرنشان کرد، اما اقتصاد بیمار «توسط خود حزب کمونیست چین ایجاد شده است.» 

او گفت، در مواجهه با اقتصاد بیمار، «چین اکنون از ایالات متحده و همچنین اتحادیه اروپا می‌خواهد که کمک کنند 

پیش از این سفر، دپارتمان ریموندو ۲۷ مؤسسه چینی را از «فهرست تایید نشده» حذف کرد. شرکت‌هایی که در این فهرست قرار دارند در دریافت فناوری حساس ایالات متحده با محدودیت‌هایی روبرو هستند. 

این اقدام با استقبال رژیم چین مواجه شد و وانگ ونبین، سخنگوی وزارت خارجه پکن، در نشستی روزانه در ۲۲ اوت گفت: «این نشان می‌دهد که دو طرف می‌توانند نگرانی‌های خاصی را از طریق ارتباطات مبتنی بر احترام متقابل برطرف کنند 

همچنین لی چیانگ، نخست‌وزیر جدید چین که بر اقتصاد نظارت می‌کند، در دیدار با هیئتی از شورای بازرگانی ایالات متحده و چین در پکن گفت: «چین تمایل دارد با ایالات متحده همکاری کند تا به عنوان کشورهای بزرگ، مسئولیت‌های خود را انجام داده و به طور مشترک قوانین تجارت بین‌المللی را حفظ نموده و پایداری زنجیره‌های صنعتی و تأمین جهانی را تضمین کنند 

در همین حال، مقامات سابق و فعلی ایالات متحده هشدار دادند که حکومت چین قصد ندارد که سیاست‌هایی نظیر انتقال اجباری فناوری از شرکت‌های آمریکایی به چین را تغییر دهد.  

پیش از سفر خانم ریموندو به پکن، مایک گالاگر نماینده جمهوری‌خواه و رئیس کمیته چین در مجلس نمایندگان ایالات متحده، همراه با گروهی دیگر از نمایندگان جمهوری‌خواه، از او خواستند که کنترل صادرات برای حزب کمونیست چین را تشدید کند. 

او به اپک تایمز گفت: «ما نگرانی‌های مشروعی در مورد انتقال فناوری آمریکایی به چین و استفاده از این فناوری در دامن‌زدن به نسل‌کشی مداوم» از سوی حزب کمونیست چین در شین جیانگ و کمک به افزایش قدرت یک «دولت نظارتی توتالیتری» داریم. 

از سوی دیگر نازک نیک‌اختر، یکی از مقامات ارشد سابق وزارت بازرگانی ایالات متحده، گفت که حزب کمونیست چین مجموعه‌ای از قوانین و دستورات، مانند قوانین امنیت ملی و قوانین ضد تحریم‌های خارجی را وضع کرده است تا شرکت‌ها را مجبور به انتقال فناوری حساس به چین کند. 

او ادامه داد: «حزب کمونیست چین تصمیم می‌گیرد که کسب‌وکارهای آمریکایی که در آنجا فعالیت می‌کنند چگونه فعالیت کنند. اعضای حزب کمونیست در هر تجارت مهمی در چین وجود دارند. آنها تصمیم می‌گیرند که شرکت چگونه اداره شود؛ بنابراین، هنگامی که ما در مورد کنترل صادرات، انتقال فناوری صحبت می‌کنیم، اجازه دهید واضح بگویم که چین هیچ علاقه‌ای به پیروی از قوانین یا ممنوعیت‌های ما ندارد.» 

او تأکید کرد که «دهه‌ها برقراری ارتباط با حزب کمونیست چین و انتقال سرمایه و تکنولوژی ایالات متحده به چین باعث شده است که رژیم کمونیستی تقویت شود.»

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی