Search
Asset 2

افزایش فعالیت‌های معدنی دولت آمریکا برای «رقابت تسلیحاتی هوش مصنوعی با چین»

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، روز گذشته با صدور یادداشتی ریاست‌جمهوری، ساخت جاده صنعتی ۳۳۹ کیلومتری در آلاسکا برای دسترسی به معادن مس و کبالت را رسما تایید کرد.
پارک و منطقه حفاظت‌شده ملی دروازه‌های قطب شمال (Gates of the Arctic National Park and Preserve) یکی از پارک‌های ملی بزرگ ایالات متحده آمریکاست که در شمال ایالت آلاسکا قرار دارد. (Courtesy of National Park Service)

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، روز گذشته با صدور یادداشتی ریاست‌جمهوری، ساخت جاده صنعتی ۳۳۹ کیلومتری در آلاسکا برای دسترسی به معادن مس و کبالت را رسما تایید کرد.

این اقدام، بخشی از تلاش دولت ترامپ برای کاهش وابستگی آمریکا به منابع معدنی چین و تضمین دسترسی داخلی به فلزات حیاتی مورد نیاز در رقابت تسلیحاتی هوش مصنوعی با پکن است. این فلزات نقش کلیدی در توسعه فناوری‌های نظامی نوین، از جمله سیستم‌های مبتنی بر هوش مصنوعی دارند.

ترامپ پیش‌تر پروژه جاده آمبلر را در دوره اول ریاست‌جمهوری خود تأیید کرده بود، اما دولت بایدن پس از آغاز به کار، آن را متوقف کرد و دلیل این اقدام را حفاظت از «منطقه‌ای بکر که جوامع بومی آلاسکا به آن وابسته‌اند» اعلام کرد.

در بیانیه‌ای، ترامپ با درخواست «مرکز توسعه صنعتی و صادرات آلاسکا» برای اعتراض به تصمیم «اداره مدیریت زمین‌ها» در دولت بایدن در سال گذشته موافقت کرد.

ترامپ اعلام کرد که این جاده، که از بزرگراه دالتون تا منطقه معدنی دورافتاده آمبلر در آلاسکا امتداد خواهد یافت، دسترسی حمل‌ونقل به منطقه‌ای سرشار از ذخایر معدنی را فراهم می‌کند.

کاخ سفید در یک برگه اطلاعاتی اعلام کرد: «این تصمیم نشان می‌دهد که ساخت این جاده به نفع عموم است، با توجه به نیاز ما به دسترسی به مواد معدنی حیاتی داخلی و هیچ مسیر جایگزین اقتصادی و معقولی وجود ندارد.»

طبق برگه اطلاعاتی کاخ سفید، رئیس‌جمهور آمریکا دستور داده است که اداره مدیریت زمین‌ها، سازمان پارک‌های ملی و نیروی مهندسی ارتش ایالات متحده مجوزهای لازم برای آغاز ساخت این جاده را مجدداً صادر کنند.

ترامپ در گفت‌وگو با خبرنگاران در دفتر بیضی‌شکل کاخ سفید گفت: «من این را سال‌ها پیش امضا کردم و بایدن آن را لغو کرد. این پروژه باید مدت‌ها پیش اجرایی شده و میلیاردها دلار برای کشور ما درآمدزایی می‌کرد و حجم زیادی انرژی و مواد معدنی تأمین می‌کرد.»

نبرد حیاتی میان واشنگتن و پکن

داگ برگم، وزیر داخلی آمریکا، گفت ساخت جاده آمبلر در آلاسکا دسترسی به معادن مس، سرب، روی، طلا، گالیوم و سایر مواد معدنی مورد نیاز کشور را فراهم می‌کند تا «در رقابت تسلیحات هوش مصنوعی با چین پیروز شویم.»

رقابت تسلیحات هوش مصنوعی به نبرد تکنولوژیکی میان آمریکا و چین برای برتری در حوزه‌هایی مانند هوش مصنوعی، یادگیری ماشین، تسلیحات پیشرفته، سیستم‌های دفاعی خودکار و تحلیل داده‌های بزرگ (Big Data) اشاره دارد.

برای توسعه این فناوری‌ها، به مجموعه‌ای از مواد معدنی حیاتی از جمله مس، کبالت، نیکل، لیتیوم، گالیوم و عناصر نادر خاکی نیاز است. این مواد، اجزای کلیدی در ساخت تراشه‌ها، باتری‌ها، سنسورها، رادارها، پهپادها و سامانه‌های تسلیحاتی مبتنی بر هوش مصنوعی محسوب می‌شوند.

برگم در کنفرانس خبری گفت: «باید دوباره وارد صنعت معدنکاری شویم. چین بین ۸۵ تا ۱۰۰ درصد استخراج و تصفیه ۲۰ فلز حیاتی برتر جهان را در اختیار دارد.»

این انحصار، امنیت ملی آمریکا را تهدید می‌کند، زیرا در صورت بروز تنش یا تحریم، ممکن است دسترسی آمریکا به این منابع قطع شود.

کاخ سفید اعلام کرد که انتظار می‌رود این پروژه هزاران شغل ایجاد کرده، رشد اقتصادی در مناطق روستایی آلاسکا را تقویت کند و دسترسی حمل‌ونقل به بیش از ۱۷۰۰ پرونده معدن فعال در این منطقه را فراهم کند.

گروه محیط‌زیستی «سیرا کلاب» اعلام کرد که با تصمیم ترامپ مخالفت دارد.

آتان مانوئل، مدیر برنامه حفاظت از زمین‌های «سیرا کلاب»، اعلام کرد که ساخت جاده آمبلر «آسیب قابل‌توجهی» به مناظر طبیعی آلاسکا، جوامع محلی و حیات وحش این منطقه وارد خواهد کرد.

مانوئل در بیانیه‌ای گفت: «این دستور صدای مخالفان آلودگی‌های صنعتی را نادیده می‌گیرد. این جاده یک مسیر عادی نیست؛ بلکه یک کریدور صنعتی است که از جنگل‌های دست‌نخورده و مناظر طبیعی آلاسکا عبور می‌کند، به اندازه‌ای طولانی که بتوان آن را با فاصله واشنگتن تا فیلادلفیا مقایسه کرد. علاوه بر این، مسیر مهاجرت گله کاریبوی غربی قطبی را قطع کرده و آسیب غیرقابل‌جبران وارد خواهد کرد.»

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی